Διαφήμιση ή Προώθηση ιστοσελίδων

προώθηση ιστοσελίδων seo και διαφήμιση

Κάθε μέρα έρχονται νέοι πελάτες και μας ρωτάνε τι να κάνουνε για να έχει επιτυχία η ιστοσελίδα τους, διαφήμιση στα social media ή προώθηση ιστοσελίδων;

Για να μην μακρηγορούμε και να δώσουμε εξαρχής μια απάντηση, πρέπει να γίνονται και οι 2 λύσεις ταυτόχρονα και εάν μπορούμε (από οικονομική άποψης πάντα μιλάμε) να κάνουμε και google ads campaings .

seo

Προώθηση ιστοσελίδων και πόσο διαρκεί

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία που κυριολεκτικά μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Η προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης είναι ένας συνεχής μαραθώνιος αγώνας και δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας.

Με το λεγόμενο seo εάν ξεκινήσουμε σήμερα τα αποτελέσματα της δουλειάς μας μπορεί να φανούν σε 2 μήνες ή και παραπάνω όταν μιλάμε για απαιτητικά keywords.

Στην ουσία με τον όρο προώθηση ιστοσελίδων μιλάμε για τα παρακάτω:

  • βελτίωση στη ταχύτητα της ιστοσελίδας μας
  • βελτίωση στη δομή της σελίδας μας
  • δημιουργία περιεχομένου
  • δημιουργία links για τη σελίδα μας
  • διόρθωση σφαλμάτων στη σελίδα μας

Η δημιουργία περιεχομένου και links πρέπει να γίνεται συνεχώς στην ιστοσελίδα μας και όχι μόνο κατά τη διαδικασία του seo. Η ιστοσελίδα ή το e-shop σας πρέπει να βελτιώνεται κάθε μέρα όπως αναφέρουμε και στο άρθρο μας για τη φροντίδα της ιστοσελίδας και του e-shop σας.

Αν κάνω seo για πόσο καιρό θα είμαι πρώτος στο google;

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μόνο εμείς προώθηση της ιστοσελίδας μας αλλά και οι άλλοι. Η u003ca href=u0022https://web-mate.gr/pos-vlepo-ti-katataxi-tis-istoselidas/u0022 class=u0022rank-math-linku0022u003eπροώθηση ιστοσελίδων u003c/au003e δεν είναι μια υπηρεσία που πληρώνουμε και βγαίνουμε πρώτοι. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει πιο σωστά την προώθηση. Εάν και οι ανταγωνιστές μας κάνουν προώθηση τότε μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους εάν είναι πιο ψηλά ήδη από εμάς. Εάν εμείς τη κάνουμε πιο σωστά και για πιο πολύ καιρό τότε θα βγούμε εμείς πρώτοι.

Τι κερδίζω με την προώθηση της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης;

Με την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης της ιστοσελίδας ή του u003ca href=u0022https://web-mate.gr/i-frontida-toy-e-shop-sas-kai-mias-orchideas/u0022 class=u0022rank-math-linku0022u003ee-shopu003c/au003e σας κερδίζεται το σημαντικότερο τρόπαιο που όλοι ζητάνε στο χώρο του internet. Κερδίζεται δωρεάν traffic. Δηλαδή χρήστες που θα επισκεφθούν το website σας χωρίς να πληρώσετε για αυτούς.

άρα καταλαβαίνουμε ότι καλό είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της προώθησης της ιστοσελίδας μας από την πρώτη ημέρα!

Τι διαφήμιση στα social media πότε να την αρχίσω;

χορηγούμενη διαφήμιση instagram και facebook

Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν ξεκινήσετε οποιαδήποτε είδους διαφήμιση της ιστοσελίδας ή του e-shop σας από την πρώτη μέρα, τότε αυτή δεν θα έχει κίνηση και επισκέψεις.

Δεν μιλάμε για πωλήσεις καθώς τις πρώτες ημέρες λειτουργίας ενός e-shop η πωλήσεις είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο το τι χρειάζεται να γίνει για να έχει πωλήσεις το e-shop σας και επιτυχία γι αυτό δεν θα επεκταθούμε παραπάνω.

Το budget για τη διαφήμιση πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο στην έναρξη του e-shop σας καθώς δεν σας γνωρίζει κανείς και πρέπει να είναι μια συνεχόμενη προσπάθεια.

Εν κατακλείδι για τη διαφήμιση και το seo

Από ότι καταλαβαίνουμε με όλα τα παραπάνω πρέπει να κάνουμε και διαφήμιση και seo από την πρώτη μέρα λειτουργίας του e-shop ή της ιστοσελίδας μας με στόχο την επιτυχία σε αργότερο χρόνο.

Το ένα είδος διαφήμισης δεν αποκλείει το άλλο και το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να μετράμε με κάποιο analytics την επιτυχία που έχει το κάθε μέσο προώθηση ή διαφήμισης και εάν μας παράγει αυτό κέρδος. Έπειτα μπορούμε να αποφασίσουμε εάν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μας ή εάν πιστεύουμε ότι τελικά θα αποδώσει και θα τη συνεχίσουμε.

Ποτέ δεν έχουμε πει ότι είναι εύκολη η διαχείριση ενός e-shop ή μιας ιστοσελίδας και πόσο μάλλον η προώθηση της στις μηχανές αναζήτησης ή ακόμη και η διαφήμιση της στα social media.

Στη web-mate είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύσεις και να σας βοηθήσουμε να πετύχετε σε αυτή τη δύσκολη πορεία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα