fbpx

Βασική ανάγκη για κάθε επιχείρηση το ηλεκτρονικό κατάστημα / e-shop. Πρέπει – χρειάζεται να φτιάξω eshop;

digital marketing eshop διαφήμιση

Σε μια αγορά όπως η Ελληνική η ύπαρξη ηλεκτρονικού καταστήματος ή ύπαρξη ιστοσελίδας για κάθε επιχείρηση είναι πλέον ζωτικής σημασίας.

Σκεφθείτε σε προσωπικό επίπεδο πόσες φορές έχετε ψάξει στο google για να βρείτε τα στοιχεία μια επιχείρησης; Πόσες φορές ψάξατε για να δείτε τι προϊόντα ή υπηρεσίες παρέχει κάποια επιχείρηση; Και τέλος πόσες φορές έχετε αγοράσει κάτι από ένα e-shop.

Είτε πρόκειται για ένα νέο startup είτε πρόκειται για μια παλαιά εταιρεία που θέλει να εισέλθει σε νέες αγορές, η ύπαρξη ενός online καταστήματος ή μιας ιστοσελίδας θα βοηθήσει στις πωλήσεις και στην μελλοντική τους επιτυχία.

Πως βοηθάει ένα e-shop ακόμα και με μικρές πωλήσεις

Όλο και πιο πολύς κόσμος παραγγέλνει τα αγαθά του μέσω internet και προτιμάει αυτή τη μέθοδο. Ακόμα και εάν δεν τα παραγγείλει online θα κάνει την έρευνα του online, θα δει τιμές και ίσως αποφασίσει το τι θέλει για να πάει τελικά να προχωρήσει στην αγορά στο φυσικό κατάστημα (για λόγους φόβου που υπάρχει ακόμα στην Ελληνική αγορα).

Η κατασκευή ενός e-shop θα δώσει ακόμη στους πελάτες σας τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλήρη γκάμα των προϊόντων σας που μπορεί να μην γνωρίζουν από μια απλή επίσκεψη στο κατάστημα σας.

Με την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σε σχέση με τις πωλήσεις μέσω facebook ή άλλης πλατφόρμας μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικές διαφημίσεις καθώς θα υπάρχουν καλύτερες μετρήσεις για την επιτυχία των διαφημίσεων μας καθώς θα ξέρουμε ποια διαφήμιση οδήγησε σε αγορά ή σε προβολή της σελίδας που θέλαμε (landing page).

Με την δημιουργία ενός eshop μπορούν ανα πάσα στιγμή οι πελάτες σας ακόμα και εάν πρόκειται για υπάρχοντες πελάτες του φυσικού σας καταστήματος να δουν όλη τη γκάμα των προϊόντων σας ακόμα που μπορεί να μην γνωρίζουν. Επίσης μπορούν πλέον να δουν όλες τις τιμές των προϊόντων σας με την ησυχία τους από τον καναπέ του σπιτιού τους αλλά και τη διαθεσιμότητα αυτών!

Θέλω η web-mate να αναλάβει την δημιουργία του eshop της επιχείρησης μου!

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα φέρει την επιτυχία;

Βασική ανάγκη για κάθε επιχείρηση το ηλεκτρονικό κατάστημα / e-shop. Πρέπει - χρειάζεται να φτιάξω eshop; - Web-Mate

Η απάντηση στη παραπάνω ερώτηση είναι ξεκάθαρα όχι. Το ηλεκτρονικό κατάστημα σε συνδυασμό με την «καλή επιχειρηματική ιδέα», τα ισχυρά κεφάλαια, το ανεπτυγμένο δίκτυο συνεργατών και ασφαλώς το καλό προϊόν ή υπηρεσία που μπορεί να παραγάγει μια επιχείρηση, όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι το μέγεθος μιας αγοράς είναι το εργαλείο που θα κάνει την επιχείρηση να πετύχει και να “φτάσει” τα προϊόντα της σε νέους πελάτες.

Δεν αρκεί απλά για μια επιχείρηση η ίδρυση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος έτσι ώστε να φτάσει τα προϊόντα της σε νέους πελάτες. Πρέπει το e-shop της να είναι σωστά φτιαγμένο αλλά και να προβάλετε σωστά μέσα από τα κανάλια διαφήμισης .

Το eshop που θα κατασκευαστεί θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύχρηστο, να έχει υψηλή ταχύτητα και να είναι σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται ή επιχείρηση. Για παράδειγμα διαφορετικό ύφος πρέπει να έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ακριβά ρούχα και διαφορετικό ένα με ρούχα αξίας 20 – 40 ευρώ. Όσον αφορά την λειτουργικότητα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται μπορεί να έχει λιγότερες (για να μην μπερδέψει τους μεγαλύτερους) ή περισσότερες advanced λειτουργίες.

Διαφήμιση στα social media αλλά και offline

Θα πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά στο κομμάτι της προώθησης ιστοσελίδων, με τα social media, όπως το Facebook, το Instagram και το twitter να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με διαφημίσεις στο δίκτυο της Google. Φυσικά σε όλα αυτά πρέπει να γίνεται σωστά η διαδικασία του remarketing ή αλλιώς retargeting που είναι αυτή που οδηγεί σε πολλές πωλήσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν δράσεις στο offline advertising, με διαφημίσεις σε έντυπα, στην τηλεόραση ή και στο ραδιόφωνο.

Κάνοντας τα παραπάνω θα μπορέσει η ιστοσελίδα σας να δουλέψει πραγματικά. Φυσικά δεν υπάρχει μόνο μια λύση στο τομέα τις διαφήμισης. Θα πρέπει να κάνετε πειράματα για το πια είναι η πιο σωστή και η καλύτερη διαφήμιση για το e-shop σας.

Θέλω η web-mate να αναλάβει την προώθηση του site μου!

Η καλύτερη Στρατηγική για να δουλέψει το e-shop σας

Αυτό που πρέπει να σκεφθείτε και να έχετε σαν στρατηγική για να έχετε επιτυχία στο e-commerce είναι να σκεφτείτε σε προσωπικό επίπεδο την παρακάτω ερώτηση. Τι είναι αυτό που μας οδηγεί να αγαπήσουμε ένα προϊόν; Nα το εντάξουμε με τέτοιο τρόπο στην καθημερινότητά μας και να μας δημιουργήσει την ανάγκη να το αγοράζουμε συνέχεια;

Πάνω στις παραπάνω ερωτήσεις πρέπει να βασίσετε όλες τις διαφημιστικές προσπάθειες σας. Οι διαφημίσεις σας θα πρέπει να δημιουργούν αισθήματα βασισμένα στις παραπάνω ερωτήσεις.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την δημιουργία της persona του ιδανικού πελάτη του eshop σας θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην επικοινωνία.

Επικοινωνήστε με τους Πελάτες σας του e-shop σας.

after sales e-shop

Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας και δημιουργήστε τους αίσθημα ασφάλειας. Οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν για το προϊόν που αγοράζουν, το ίδιο και για την εταιρεία που τους το προμηθεύει. Όσο περισσότερο σε γνωρίσει ο κόσμος τόσο περισσότερο θα σε εμπιστευθεί, και ο κόσμος αγοράζει από κάποιον που πραγματικά εμπιστεύεται. Το να χτίσεις την αξιοπιστία σου στο κοινό που απευθύνεσαι μπορεί να σε οδηγήσει στην κορυφή το online shop σου.

Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα πολύ καλό after sales κομμάτι αλλά και μια βάση συχνών ερωτήσεων έτσι ώστε να απαντάτε άμεσα και με σαφήνεια στις ερωτήσεις των πελατών σας. Οι ερωτήσεις των πελατών σας μπορεί να έχουν να κάνουν όχι μόνο με τα προϊόντα που εμπορεύεστε αλλά και με την εξέλιξη της παραγγελία σας.

Σε μια έρευνα του Gensler brand που πραγματεύεται την επικοινωνία με το κοινό αναφέρεται πως το 94% των συμμετεχόντων απάντησε πως με χαρά θα προωθούσε ένα προϊόν στους γύρω του εάν το Brand επικοινωνούσε με τις ανάγκες του.

Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να οδηγήσεις την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας σου στο επόμενο επίπεδο. Δουλεύοντας για αυτό τον σκοπό και προλαμβάνοντας τις ανάγκες του κοινού σου θα μπορούσες να προσφέρεις λύσεις πριν καν συνειδητοποιήσουν ότι τις χρειάζονται.

Επιμονή στην συνέπεια και στην συνέχεια

Θα ψωνίζατε από κάποιον αναξιόπιστο; Φυσικά και όχι. Το θέμα μας είναι όμως πως αποκτάτε η αξιοπιστία;

Η απάντηση είναι μέρα με την μέρα. Κάνοντας τα πάντα για να έχουμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας, με γρήγορες παραδώσεις των προϊόντων μας , δίνοντας λύσεις σε προβλήματα γρήγορα και με αποτελεσματικότητα και φυσικά τηρώντας τα λεγόμενα / γραφόμενα της ιστοσελίδας μας.

Φυσικά σημαντικό εκτός από την συνέπεια είναι και η συνέχεια. Είναι ακόμα πιο δύσκολο αυτή τη διαδικασία παραπάνω να την ακολουθούμε επί μήνες ή επί χρόνια. Για να σε εμπιστευτούν και να συνεχίσουν να πιστεύουν σε σένα και στο brand που πρεσβεύεις και αγαπάς θα πρέπει να τους αποδείξεις ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη τους και ότι είσαι εκεί για αυτούς. Θα πρέπει να τηρείς της δεσμεύσεις του e-shop σου.

Συνήθεις τακτική που πλήττει την αξιοπιστία είναι το παράδειγμα για το εάν το περιεχόμενο και η φωτογραφία σου απέχουν χιλιόμετρα από την πραγματικότητα, είναι ένας λόγος για να μην σε εμπιστευθεί ξανά ο πελάτης.

Συνεχής βελτίωση του ηλεκτρονικού καταστήματος

Ακόμα και εάν σήμερα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δουλεύει δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κοιτάτε συνεχώς δεδομένα που θα το βοηθήσουν να εξελιχθεί και να κάνει το βήμα παραπέρα σχετικά με τον ανταγωνισμό. Ακόμα και εάν τα πάντα πιστεύουμε ότι δουλεύουν τέλεια θα πρέπει να κοιτάμε δεδομένα από το google analytics ή το hotjar έτσι ώστε να ανακαλύπτουμε δυσκολίες του χρήστη ή συνήθειες του , έτσι ώστε να βελτιώσουμε το eshop μας.

Γ

Να φτιάξω e-shop για την επιχείρηση μου ή όχι;

Η απάντηση είναι φυσικά και να φτιάξετε ένα e-shop για την επιχείρηση σας αλλά να το λειτουργήσετε σωστά λες και έχετε ένα καινούριο μαγαζί. Με την αγάπη και την συνέπεια που θα δουλεύατε το καινούριο μαγαζί σας. Ένα e-shop δεν γίνεται να δουλέψει από μόνο του. Πρέπει κάποιος ή να δαπανήσει χρόνο ή χρήμα για το “τρέξει”.

Εάν δεν δώσετε τη προσοχή που πρέπει στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα τότε αυτό παρότι μπορεί να είναι όμορφο και γρήγορο σε ταχύτητα μπορεί να μην πουλάει λόγο έλλειψης ενασχόλησης μαζί του ή ακόμα χειρότερα να μην ικανοποιεί τους πελάτες σας από άποψη προϊόντος και εξυπηρέτησης.

Να φτιάξετε ένα eshop με custom κώδικά ή με κάποια γνωστή πλατφόρμα όπως το wordpress; Μπορείτε να διαβάσετε πολύ απλά το άρθρο μας και να δείτε ποια λύση ικανοποιεί τις ανάγκες σας!

Μην ξεχνάτε την προώθηση της ιστοσελίδας και του e-shop σας (seo) και πόσο σημαντική είναι για την επιτυχία του καθώς μέσω αυτής θα βλέπουν τα προϊόντα σας νέοι υποψήφιοι πελάτες και αυτό προϋποθέτει τη συγγραφή κειμένου για τα προϊόντα σας καθώς και την ύπαρξη blog στην σελίδα σας / eshop σας.

Εάν Θέλετε να δουλέψουμε μαζί δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Θέλω η web-mate να αναλάβει την προώθηση του site μου!


Δημοσιεύθηκε στις Μαρ 2, 2019 σε e-shop, Seo Προώθηση Ιστοσελίδας, Social media Διαφήμιση, Web-mate, Ηλεκτρονικό Κατάστημα, ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΡΘΡΑ

Back to Top