WordPress Ιστοσελίδα και ποια τα οφέλη της

Ιστοσελίδα wordpress

Όλοι όταν φτιάχνουν μια ιστοσελίδα θέλουν αυτή να είναι η καλύτερη, η γρηγορότερη, η πιο εντυπωσιακή και η πιο εύκολη στην χρήση. Φυσικά κάθε εταιρεία ή κάθε επιχείρηση έχει της δικές της ανάγκες. Πιστεύουμε ότι το wordpress είναι το κατάλληλο cms για να στηρίξει κάποιος μια ιστοσελίδα και γι’ αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω.

Τις παραπάνω απαιτήσεις όμως τις επιζητούν όλοι κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας τους και πράγματι είναι “χρέος” ως ένα βαθμό του κατασκευαστή της ιστοσελίδας να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να μην υπάρχει “ταβάνι” στα όνειρα του κάθε πελάτη πάντα βέβαια σε συνάρτηση με το κόστος κατασκευής που είναι διατεθειμένη η κάθε επιχείρηση να δαπανήσει .

WordPress και Κόστος ιστοσελίδας

κόστος ιστοσελίδας wordpress

Αναφέρουμε το κόστος της ιστοσελίδας καθώς αυτό είναι σημαντικός παράγοντας για τον κάθε δημιουργό ιστοσελίδας. Πάντα μια ιστοσελίδα custom με βάση τις ανάγκες του πελάτη, με δικό της σύστημα διαχείρισης αποκλειστικά κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του και με το κομμάτι της ιστοσελίδας που φαίνεται σε όλους να κάνει της ελάχιστες κλήσεις στην βάση δεδομένων είναι πάντα η καλύτερη λύση προγραμματιστικά και φυσικά η πιο ακριβή λύση καθώς απαιτούνται να γίνουν σχεδόν όλα από την αρχή!

Αλλά είναι η καλύτερη λύση πράγματι για τον πελάτη μας; Πιθανόν όχι γιατί πάντα μετράει στο τέλος το ποσό που θα πληρώσει κάποιος για την ιστοσελίδα με το ποσό που αυτή θα του φέρει είτε άμεσα (πωλήσεις) είτε έμμεσα (branding , μεγαλύτερες παροχές προς τους πελάτες κτλ).

Ακόμη δεν πολύ ενδιαφέρει τον πελάτη πως θα κατασκευαστεί η ιστοσελίδα του εάν δηλαδή έχει γραφεί με php, node, angular ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα web.

Τον πελάτη τον ενδιαφέρουν η ταχύτητα της ιστοσελίδας, η ομορφιά της ιστοσελίδας και τέλος αλλά και πιο σημαντικό το εάν θα έρθουν πελάτες μέσα από αυτή.

Σχετικά με το κόστος μιας ιστοσελίδας έχουμε αναλύσει τις χρεώσεις σε άλλο άρθρο καθώς και το πόσο επιζήμια μπορεί να είναι μια φθηνή ιστοσελίδα ή μια δωρεάν ιστοσελίδα.

Έχουμε γράψει έναν αναλυτικότερο οδηγό σχετικά με το ποιο το κόστος για τη κατασκευή ιστοσελίδας wordpress.

Διάφορες ιστοσελίδες και απαιτήσεις τους

ιστοσελίδα και απαιτήσεις

Η ιστοσελίδες δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι όλες ίδιες είτε σχεδιαστικά είτε από άποψη User Experience.

Ένα e-shop θα πρέπει να είναι εύχρηστο και σχετικά απλό για να μην μπερδεύεται ο χρήστης και να προχωράει γρήγορα στην αγορά χωρίς περιτά στοιχεία.

Μια landing page όμως στην οποία έρχονται χρήστες από διαφήμιση θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρήστη.

Μια ιστοσελίδα για ένα νεανικό rock συγκρότημα εφόσον απευθύνεται σε νέους θα μπορούσε να έχει πιο προχωρημένο design και περισσότερα animations.

Όποτε καταλαβαίνετε ότι μια ιστοσελίδα δημιουργείται και σχεδιάζεται βάση του κοινού στο οποίο απευθύνεται καθώς και βάση της διαφήμισης που σχεδιάζεται να γίνει σε αυτή.

Τι είναι το WordPress ;

Μπορεί να το έχετε ακουστά από κάποιον φίλο σας ή μπορεί ήδη να το χρησιμοποιείται ή να μην το έχετε ξανακούσει.Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης και κατασκευής blog, μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop το οποίο έγινε πολύ γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγο των πολλών δυνατοτήτων που παρέχει. Είναι ένα CMS που είναι εύχρηστο και έχει κυριαρχήσει στο web.

wordpress

Γιατί όμως έγινε γνωστό το wordpress θα εξηγήσουμε παρακάτω:

 1. Εύκολη εκμάθηση του συστήματος διαχείρισης από τον απλό χρήστη
 2. Πολλαπλές συναρτήσεις και δυνατότητες για τους κατασκευαστές ιστοσελίδων
 3. Εύκολη συντήρηση μιας wordpress ιστοσελίδας
 4. Μεγάλη κοινότητα για επίλυση προβλημάτων και βοήθεια
 5. Πάρα πολλά έτοιμα themes
 6. Πολλά plugins που επεκτείνουν την δυνατότητα του συστήματος.
 7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές άλλες εφαρμογές
 8. Μπορεί πολύ εύκολα μια απλή ιστοσελίδα να γίνει e-shop
 9. Είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης
 10. Χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνικές για την ασφάλεια των ιστοσελίδων
 11. Είναι δωρεάν!
 12. Μπορεί να γίνει εύκολα πολυγλωσσικό

Ας εξετάσουμε ένα ένα τα παραπάνω για να αντιληφθούμε τη δύναμη του wordpress. Προσοχή σε αυτό που αναφερόμαστε είναι το wordpress.org που μας προσφέρει την πλατφόρμα του wordpress και όχι το wordpress.com το οποίο είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το WordPress CMS και στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε επίσης ένα blog, το οποίο ωστόσο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσαρμοστεί με plugins ή προσαρμοσμένα θέματα templates χωρίς να πληρώσει κάποιος.

wordpress.com vs wordpress.org

Ποια τα πλεονεκτήματα του WordPress

 • Εύκολη εκμάθηση του wordpress

  To WordPress περηφανεύεται για την εγκατάσταση 5 λεπτών που έχει! Εκτός όμως από αυτή είναι πολύ εύκολο στον μέσο χρήστη να διαχειριστεί μια ιστοσελίδα έχοντας το wordpress ώς cms σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο cms. Γι’ αυτό και μεγάλα ειδησεογραφικά site και άλλου γενικού περιεχομένου είναι φτιαγμένα με το wordpress

 • Πολλαπλές συναρτήσεις και δυνατότητες για τους κατασκευαστές ιστοσελίδων

  To wordpress παρέχει στους κατασκευαστές ιστοσελίδων μια μεγάλη γκάμα από συναρτήσεις που τους επιτρέπει να κάνουν σχεδόν τα πάντα στη διαμόρφωσή του και να προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες στον χρήστη. Εύκολη συντήρηση μιας wordpress ιστοσελίδας

 • Εύκολη συντήρηση

  Όταν υπάρχει κάποιο update ο χρήστης δεν έχει παρά να πατήσει ένα κουμπί και ο ιστότοπος του θα αναβαθμιστεί αυτόματα. Εάν η ιστοσελίδα του έχει κατασκευαστεί με τον σωστό τρόπο, δεν θα χρειαστεί καμιά επιπλέον ενέργεια για το update και όλα θα λειτουργούν όπως πριν

 • Μεγάλη κοινότητα

  Το wordpress έχει την μεγαλύτερη κοινότητα που μπορεί να αποταθεί κάποιος για βοήθεια παγκοσμίως. Επίσης αυτή η κοινότητα είναι πάρα πολύ ενεργή και πραγματοποιεί meetups και wordcamps συνεχώς ανά τον κόσμο.
  Στην Ελλάδα γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις για το wordpress ενώ υπάρχει και η επίσημη σελίδα του wordpress για όλους τους Έλληνες

 • Έτοιμα themes

  Υπάρχουν πολλά δωρεάν έτοιμα themes (δηλαδή πρότυπα ) για να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας. Aκόμα υπάρχουν themes προς αγορά σε φθηνή τιμή (έως 70 – 80 δολάρια). Έτσι κάποιος να μπορεί πολύ εύκολα να φτιάξει με μικρή προγραμματιστική εμπειρία το δικό του website. Τα themes βοηθούν και τους προγραμματιστές καθώς μπορούν σε μικρό χρόνο να δημιουργήσουν websites και πειράζοντας τα themes να τα παραμετροποίησουν σύμφωνα με τα δικά τους θέλω. Τέλος υπάρχουν εταιρείες όπως η WebMate που κατασκευάζουν πιο εξατομικευμένες λύσεις.

 • Plugins

  Τα plugins είναι πρόσθετα που μπορούν να επεκτείνουν την δυνατότητα του wordpress. Για παράδειγμα το woocommerce είναι ένα πρόσθετο που μετατρέπει το wordpress σε e-shop. Άλλο plugin μπορεί να εισάγει έναν slider στην ιστοσελίδα σας. Τέλος άλλο σας επιτρέπει να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας με drag & drop. Τα plugins που υπάρχουν για το wordpress είναι πάρα πολλά και μπορείτε να κατεβάσετε πολλά δωρεάν είτε να αγοράσετε κάποιο που παρέχουν πιο εξελιγμένες δυνατότητες.

 • Επέκταση και σε άλλες εφαρμογές

  Με το wordpress api μπορούμε να δημιουργήσουμε με βάση το wordpress και άλλου τύπου εφαρμογές. Τέτοια παραδείγματα είναι ένα σύστημα κρατήσεων ενός ξενοδοχείου ή ένα live betting σύστημα!

 • Μετάβαση από site σε e-shop

  Με τη βοήθεια του woocommerce το wordpress μπορεί να μετατραπεί από μια απλή ιστοσελίδα σε ένα e-shop με απεριόριστές δυνατότητες. Το καλύτερο είναι ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν δωρεάν!

 • Φιλικό στο google

  Το wordpress από τη φύση του είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό όμως που προσφέρει σε σχέση με τα άλλα cms είναι ότι μπορεί με ευκολία να γίνει ακόμα πιο φιλικό στις μηχανές αναζήτησης για το on page seo με την προσθήκη plugins και να επεκταθούν κατά πολύ οι δυνατότητες του.

 • Μεγάλη Ασφάλεια

  Στην Automattic την εταιρεία που δημιούργησε το wordpress παίρνουν πολύ σοβαρά την ασφάλεια του συστήματος τους. Για την προστασία των ιστοτόπων ανανεώνουν συνεχώς το cms έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά ασφαλείας.

 • Δωρεάν

  Τι καλύτερό από το ότι το wordpress είναι και θα παραμείνει δωρεάν! Μπορεί κάποιος να φτιάξει δωρεάν αγοράζοντας domain και hosting (πράγμα που θα έκανε ούτως η άλλως). Όσο για τους προγραμματιστές το wordpress όντας δωρεάν μπορεί να γίνει το εργαλείο τους για να δημιουργηθεί οτιδήποτε!

 • Πολλές γλώσσες Εύκολα

  Σε πολλά cms το να κάνεις το site σου σε πολλές γλώσσες μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολο ή μια επίπονη διαδικασία. Στο wordpress υπάρχουν πάρα πολλά plugins που κάνουν τη διαδικασία πολύ εύκολη και απλή!

Ιστοσελίδα με την χρήση του WordPress

wordpress istoselida

Σαν σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας προτείνουμε στους περισσότερους πελάτες μας το wordpress για πολλούς λόγους τους οποίους θα αναπτύξαμε παραπάνω.

Προσοχή , είπαμε ως σύστημα διαχείρισης έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής,  όχι σαν πανάκια για τα πάντα.

Κάποιοι πελάτες που έχουν πολύ μικρό budget ή ακόμα και μικρές ανάγκες μπορεί να ικανοποιηθούν με την εγκατάσταση ενός theme και την παραμετροποίηση του.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό προτείνουμε όμως να κατασκευαστεί αυτό το πρότυπο από εμάς για αυτούς. Έτσι θα να γλιτώσουν resources στον server τους, θα έχουν γρηγορότερα loading  time αλλά και αισθητικά θα δημιουργηθεί κάτι μόνο γι’ αυτούς.

WordPress και Web-Mate

Στην Web-mate ανάλογα με τα θέλω του πελάτη προτείνουμε την κατάλληλη λύση με βάση το wordpress εάν πρόκειται για απλή ιστοσελίδα ή e-shop.

Μπορούμε να κατασκευάσουμε μια ιστοσελίδα με απλή παραμετροποίηση ενός theme για να μειώσουμε το κόστος ή τον χρόνο παράδοσης. Μια τέτοια ιστοσελίδα είναι αυτή που δημιουργήσαμε και εμφανίζεται στο παρακάτω videο.

Πολλές φορές εφόσον κάποιος πελάτης θέλει κάτι παραπάνω όπως την δημιουργία custom theme και custom σχεδίασης δημιουργούμε themes ή “πειράζουμε themes” για να συναντήσουν αυτά τα θέλω του.

Στις περιπτώσεις e-shop τα δημιουργούμε με βάση το woocomemerce και μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση ενός e-shop όπως αυτό της tsiplakidisgas.

Όπως και να έχει βρίσκουμε την καλύτερη λύση για τον πελάτη μας και προσπαθούμε να του δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη web-mate δημιουργούμε plugins και themes εδώ και 8 χρόνια, και είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που κατασκευάσαμε custom λύσεις με βάση το wordpress.

Επίλογος

Όπως είπαμε η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο κάθε πελάτης αξίζει να έχει την πιο όμορφη ιστοσελίδα σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις  και σε αυτή τη διαδικασία βοηθάει το wordpress κατά κόρων στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεάν EBOOK από τη Web-Mate για το Τοπικό Μάρκετινγκ