Το νέο Google Earth και τι άλλαξε στο ανανεωμένο Google Earth

Google Earth

Τι είναι το Google Earth

Για όσους δεν το γνωρίζουν (που δεν νομίζω ότι είναι και πολλοί), το Google Earth είναι ένα app το οποίο προσφέρει εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, στοιχεία GIS και από πολλές πηγές σε επάλληλα στρώματα (που τα ονομάζει «επίπεδα» – στα αγγλικά levels), με σημαντική ευκολία χρήσης.

Τελικά άλλαξε το Google Earth?

Το Google Earth μπορούμε να πούμε με τα βεβαιότητας ότι άλλαξε , η google σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει ένα από τα πιο παλιά apps της μπορούμε να πούμε ότι εκτός από το design που άλλαξε στη συγκεκριμένη εφαρμογή , επαναπροσδιόρισε και όλο την λειτουργία του.

Τι άλλαξε στο Google Earth?

Πλέον μπορεί κάποιος να δει όλη την πληροφορία σε 3D μέσα στο Google Earth και ακόμη να έχει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ 3D και 2D κατά την πλοήγηση με πολύ λεπτομερέστατα γραφικά ( θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα γραφικά πλέον είναι επιπέδου game) .  Ακόμη υπάρχει το κουμπί της αναζήτησης που μπορείς να κάνεις μια ερώτηση (σχετικού περιεχομένου με την εφαρμογή π.χ. ποια είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας) και να σου επιστρέψει πληροφορίες σχετικά με αυτό που θα αναζητήσεις.

Μια ακόμα φανταστική λειτουργία είναι η λειτουργία Voyager το οποίο στη ουσία προσφέρει guided tours για πολλά μέρη ανά τον κόσμο αφού η Google έχει έρθει σε συνεργασία με πολλούς επιστήμονες (ανάλογα το tour) , και με πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να συλλέξει την καλύτερη δυνατή πληροφορία. Εσείς επιλέγετε και η google σας κάνει περιήγηση.

Τέλος μια παιχνιδιάρικη λειτουργία είναι η “αισθάνεστε τυχερός” όπου η google σας πάει μέσω του Google Earth σε απροσδόκητα μέρη για να τα ανακαλύψετε. Σε αυτόν τον κατάλογο υπάρχουν 20000 φοβερά “στολίδια” όπως τα ονομάζει ανά τον κόσμο έτοιμα για να τα γνωρίσετε.

Πραγματικά ένα φοβερό Web App το οποίο πλέον μπορεί να σας βοηθήσει σε ταξίδια σας ή να είναι ο οδηγός σας για καινούρια.

 

Πρόσφατα άρθρα