Πόσο κάνει, κοστίζει μια ιστοσελίδα, ένα site

kostos-istoselidas

Μια ιστοσελίδα δεν μπορεί να κοστολογηθεί όπως ένα κιλό ντομάτες ή ένα κιλό κρεμμύδια. Η κατασκευή της ιστοσελίδας σας δεν μπορεί να εκτιμηθεί από την πρώτη στιγμή που έρχεστε σε επαφή με κάποιον ο οποίος θα σας την κατασκευάσει. Θα πρέπει να είστε σκεπτική όταν βλέπεται πίνακες του τύπου: στατική ιστοσελίδα χ ευρώ, δυναμική ιστοσελίδα ψ ευρώ και e-shop Ζ ευρώ. Ένας σωστός επαγγελματίας θα πρέπει αρχικά να μιλήσει μαζί σας , να οριοθετήσει τους στόχους σας , να δει τις προσδοκίες που έχετε από την ιστοσελίδα σας και στο τέλος να σας αφήσει εσάς να επιλέξετε μέσα από κάποιες επιλογές για το κόστος και το είδος της ιστοσελίδας σας (βέβαια αφού σας εξηγήσει τα οφέλη τις κάθε περίπτωσης).

πόσο κοστίζει κάνει μια ιστοσελίδα

Το πραγματικό κόστος στις Δωρεάν ιστοσελίδες

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που τάζουν δωρεάν ιστοσελίδες. Μπορείτε να σκεφτείτε γιατί να μην έχω και εγώ έτσι για να δοκιμάσω μια δωρεάν ιστοσελίδα , και αν γίνει κάτι καλό βλέπουμε για κάτι καλύτερο. Η παραπάνω λογική αποτελεί  βέβαια μια σίγουρη λύση αποτυχίας της ιστοσελίδας σας , και ίσως βλάψει ακόμα και την επιχείρηση σας , καθώς μια πρόχειρη εικόνα ιστοσελίδας θα έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Απλά σκεφθείτε το ποίος θα έδινε σημασία σε κάτι που θα έφτιαχνε δωρεάν εάν δεν ήτανε συγγενής σας ή πολύ καλός σας φίλος; Ακόμη σκεφθείτε το γεγονός ότι εάν κάποιος έχει μια δωρεάν ιστοσελίδα και κάποιος έχει πληρώσει μια επαγγελματική ιστοσελίδα σε ένα σοβαρό agency , ποιος από τους δύο θα έχει καλύτερά αποτελέσματα και περισσότερες προοπτικές επιτυχίας. Έτσι αφού ο χρόνος στις επιχειρήσεις είναι πραγματικά χρήμα θα έχει χάσει αυτός που έχει χάσει τον χρόνο του με μια πρόχειρη δουλειά.

Πόσο τελικά κοστίζει ένα website από κάποιον γνωστό;

Μια περίπτωση πολύ γνωστή ακόμα είναι ότι θα φτιάξει την ιστοσελίδα μου ο φίλος μου ο “χ” που ξέρει από computer και μπαίνει και στο facebook και έχει και twitter και έχει ένα φοβερό blog.  Σκεφθείτε ότι πολύ μπορούν να πουν ότι θα φτιάξουν μια ιστοσελίδα και πολύ περισσότεροι να την φτιάξουν αλλά στο τέλος όλοι θα πουν μπράβο και θα εντυπωσιαστούν από μια επαγγελματική δουλειά. Για να δώσουμε ένα καλύτερο παράδειγμα ας πούμε ότι έχουμε ένα e-shop πρόχειρα φτιαγμένο από το ανιψάκι σας και ένα e-shop φτιαγμένο από ένα εγνωσμένο agency κατασκευής ιστοσελίδων. Ο πελάτης σε ποιο από τα δύο θα αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για να πραγματοποιήσει τις αγορές του και σε ποιο από τα δύο θα μπορέσει ευκολότερα να πλοηγηθεί ή θα έχει μεγαλύτερη πληθώρα επιλόγων πληρωμής της επιλεγμένης του υπηρεσίας ή προϊόντος;

Το κόστος τις ιστοσελίδας δεν σταματάει στην κατασκευή της αλλά μόλις αρχίζει

κόστος digital marketing

Το κόστος μιας ιστοσελίδας δεν σταματάει με την κατασκευή της ιστοσελίδας αλλά μόλις τότε αρχίζει (φυσικά η ιστοσελίδα μόλις κατασκευαστεί, αρχίζει και να αποδίδει). Μια ιστοσελίδα για να έχει πραγματικά αποτελέσματα θα πρέπει να έχει έναν ενεργό ρόλο στα social media, θα πρέπει να κάνει βελτιστοποίηση off-page , θα πρέπει να κάνει ίσως adwords campaigns, θα πρέπει να έχει ενεργό blog και άλλα πολλά. Γι αυτό μόλις κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα τότε στην πραγματικότητα αρχίζει η πραγματική δουλειά (φυσικά παίζει ρόλο για το τι χρειαζόμαστε μια ιστοσελίδα),

Τι πρέπει να συμφωνηθεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν απρόσμενες χρεώσεις και κόστη

Τέλος προσοχή μεγάλη πρέπει να υπάρχει στο τι παρέχεται στην διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας και να συμφωνηθούν εξ αρχής τα πάντα. Για παράδειγμα η κατασκευή ιστοσελίδας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει προδιαγραφές για να βγει πρώτη στο google ( πόσο μάλλον να βγει πρώτη  στο google ) , οτι στο πακέτο της κατασκευή συμπεριλαμβάνεται η κατοχύρωση του ονόματος ή το web-hosting.

Η Web-mate και το κόστος για μια ιστοσελίδα της

H web-mate κατα την διαδικασία τιμολόγησης προσπαθεί να μην αναφαίρει τιμές στην ιστοσελίδα της γιατί εδώ πιστεύουμε ότι κάθε πελάτης είναι ξεχωριστή περίπτωση και κάθε ιστοσελίδα έχει τις δικές της δυσκολίες αλλά και τη δικιά της μοναδική τιμή. Φυσικά εάν μας στείλετε ένα email με το τι θέλετε να κάνετε περιγραφικά ( τουλάχιστον 1 2 παραγράφους) στον τομέα του internet, είτε website είτε e-shop είτε web app είτε mobile app μέσω της επικοινωνίας , τότε εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε ένα εύρος κόστους για εσάς έτσι ώστε να ξέρετε σε γενικές γραμμές ένα κόστος. Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στις Ιούνιος 24, 2013 in e-shop, informative

Back to Top