Γιατί Χρειάζεται Blog η ιστοσελίδα σου;

Γιατί Χρειάζεται Blog η ιστοσελίδα σου;

χρειάζεται blog το site μου?

Στη σήμερον ημέρα το google έχει κυρίως 3ς παράγοντες που βαθμολογεί το site σας (με το seo αυξάνεται τη βαθμολογία σας) τα backlinks (τα links από άλλες ιστοσελίδες) , τo RankBrain και το πιο βασικό το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της ιστοσελίδας. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι το κείμενο που γράφει η ιστοσελίδας σας. Σε ένα Blog μπορείτε να προσθέτετε και να αφαιρείτε περιεχόμενο καθώς και να ανανεώνεται το ήδη υπάρχον. Μέσα από το blog και με γνώμονα το περιεχόμενο μπορείτε να αυξήσετε το traffic σας, να δυναμώσετε το branding σας και φυσικά να φέρεται νέους πελάτες κοντά σας.

Συνεχώς αναφέρουμε στους πελάτες μας ότι “υποχρεωτικά” η ιστοσελίδα τους θα πρέπει να έχει Blog εάν θέλουν να έχουν αποτελέσματα. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και το τι περιέχει το Blog δηλαδή το περιεχόμενο των άρθρων του Blog σας. Αυτό που δεν παίζει ρόλο για την ύπαρξη ή όχι Blog είναι το μέγεθος της επιχείρησης, είτε είναι ατομική επιχείρηση ή προσωπική ιστοσελίδα είτε μια τεράστια εταιρεία με πολύ προσωπικό.

γιατί χρειάζεται blog η ιστοσελίδα μου

Τι θα κερδίσετε με ένα Blog

1. Καλύτερα αποτελέσματα στο Google

Η google όπως είπαμε παραπάνω αγαπάει το περιεχόμενο, και γι αυτό εκτός ότι βαθμολογεί καλύτερα μια σελίδα που περιέχει πλούσιο περιεχόμενο, σκεφτείτε ότι εάν αναφέρεστε σε ένα θέμα σχετικό με την επιχείρηση σας τότε η google θα καταχωρήσει το άρθρο σας στη μηχανή αναζήτησης της και είναι πιθανό κάποιος πελάτης να σας βρει μέσω αυτού. Σκεφτείτε επίσης να έχετε 1000 άρθρα έτσι αυξάνεται κατά πολύ τις πιθανότητες σας!

2. Traffic στην ιστοσελίδα σας

Με βάση τα παραπάνω μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι όσο βάζετε άρθρα στην ιστοσελίδα σας αυξάνεται τις πιθανότητες να την επισκεφθεί κάποιος!

3. Backlinks στην ιστοσελίδα

Όπως είπαμε και παραπάνω δεν χρειάζεται μόνο να έχουμε απλά κάποιο περιεχόμενο στα άρθρα της ιστοσελίδας μας στο τμήμα του blog αλλά και αυτό να είναι χρήσιμο το περιεχόμενο . Δηλαδή εάν ασχοληθώ με ένα θέμα και αναφέρονται πολλοί σε αυτό με βάση το άρθρο μου τότε είναι πολύ πιθανόν να αναφερθεί στην ιστοσελίδα μου  και να μου δώσει ένα backlink (σαν αναφορά στο άρθρο).

4. Μπορείς να χτίσεις Newsletter

Εάν το Blog σου διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο μπορείς να χτίσεις ένα newsletter καθώς όλοι θα θέλουν να εγγραφούν σε αυτό καθώς θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες . Φυσικά μπορείτε να σκεφθείτε τους μετέπειτα πάρα πολλούς τρόπους χρησιμοποίησης του newsletter.

5. Branding και Social Media

Έχοντας ένα καλό Blog δείχνεις στους δυνητικούς αλλά και στους ήδη υπάρχοντες πελάτες ότι γνωρίζεις το αντικείμενο και δυναμώνεις το Branding σου καθημερινά. Ακόμη τα άρθρα τα οποία θα προστίθενται στο Blog σας μπορείτε να τα κάνετε δημοσίευση στα social media και εκτός από την ενδυνάμωση του Branding σας να αυξήσετε και τους χρήστες που σας ακολουθούν στα social media και να δυναμώσετε και τα social media.

 

Επίλογος για το Θεμα Blog

Στη Web Mate μπορούμε να πούμε ότι πιέζουμε τους πελάτες μας να έχουν Blog στην ιστοσελίδα τους γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα από τα πιο βασικά συστατικά για να πετύχουν με την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Πιστεύουμε ότι δεν νοείται η κατασκευή ιστοσελίδας , e-Shop στο σήμερα χωρίς την ύπαρξη Blog στα βασικά συστατικά της.

Posted on Οκτώβριος 31, 2017 in informative, seo, Social media, Web-mate

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top