Ποιο το κόστος ιστοσελίδας wordpress

ποιο το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας για wordpress

Η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τη δημιουργία ιστοσελίδων σήμερα. Το WordPress είναι ένα Content Management System (CMS) που προσφέρει ένα ευέλικτο και εύχρηστο περιβάλλον για τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοσελίδων. Οι χρήστες του WordPress έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν επαγγελματικές και ποιοτικές ιστοσελίδες χωρίς την ανάγκη για προγραμματιστικές ή σχεδιαστικές γνώσεις.

Κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress: Το πιο δημοφιλές CMS 

Η πληθώρα θεμάτων και πρόσθετων λειτουργιών που προσφέρει το WordPress, καθώς και η εύκολη διαδικασία ενσωμάτωσής τους στις ιστοσελίδες, το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους τύπους ιστοσελίδων. Επιπλέον, το WordPress προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη μέσω της κοινότητάς του, με αναβαθμίσεις και ανάπτυξη νέων θεμάτων και προσθέτων

Τι είναι το WordPress;

Τι είναι το wordpress

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων που βασίζεται στην ανοιχτού κώδικα τεχνολογία. Αρχικά δημιουργήθηκε ως εργαλείο για τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστολογίων, αλλά με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Το WordPress χρησιμοποιείται από επαγγελματίες, bloggers και μικρές επιχειρήσεις για την κατασκευή και τη συντήρηση των ιστοσελίδων τους. Με την απλή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή του, το WordPress δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναρτήσει και να ενημερώσει περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα με ευκολία και γρήγορα. Επιπλέον, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες θέματα και πρόσθετα που βοηθούν τον χρήστη να προσαρμόσει την ιστοσελίδα του ανάλογα με τις ανάγκες του.

Πλεονεκτήματα WordPress

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του WordPress είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα που προσφέρει. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο ιστοσελίδας, από προσωπικά blogs έως ηλεκτρονικά καταστήματα. Το WordPress είναι φιλικό προς τον χρήστη και διαθέτει μια εύκολη γραφική διεπαφή που επιτρέπει ακόμα και στους αρχάριους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν με άνεση. Επίσης, το WordPress προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από themes και plugins. Τα themes είναι πρότυπα εμφάνισης που επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα με μοναδικό σχεδιασμό και λειτουργίες, ενώ τα plugins προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες όπως φόρμες επικοινωνίας, κοινωνικά δίκτυα, SEO βελτιστοποίηση και πολλά άλλα. Αυτή η ποικιλία επιλογών μας επιτρέπει να δημιουργούμε σε ελάχιστο χρόνο μοναδικές ιστοσελίδες. Θα δούμε παρακάτω αυτά που κάνουν το wordpress να ξεχωρίζει

  • Ευελιξία και προσαρμοστικότητα
  • Φιλικό προς τον χρήστη
  • Themes και plugins 

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα αποτελούν κρίσιμα στοιχεία όταν πρόκειται για το WordPress. Το WordPress είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόσουν και να ευθυγραμμίσουν την ιστοσελίδα τους με βάση τις ανάγκες και αισθητικά με τις προτιμήσεις τους. Το WordPress προσφέρει ευέλικτες δυνατότητες προσαρμογής, όπως τη δημιουργία προσαρμοσμένων θεμάτων, την προσθήκη πρόσθετων εφαρμογών και την αλλαγή της διάταξης της ιστοσελίδας. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους. Επιπλέον, το WordPress παρέχει εύκολες λύσεις για την ενημέρωση και την προσαρμογή του περιεχομένου, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν συνεχώς τα site τους.

Φιλικό προς τον χρήστη

Το WordPress είναι μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα ιστολογίου και δημιουργίας ιστοσελίδων που προσφέρει απλότητα και ευκολία στη χρήση. Μέσω του WordPress, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο ιστολόγιο ή ιστοσελίδα, χωρίς να απαιτείται προγραμματιστική γνώση. Η διεπαφή του είναι ευχάριστη και αλληλένδετη, καθιστώντας τον χειρισμό του WordPress προσβάσιμο σε κάθε χρήστη, ακόμη και αρχάριο.

Themes και plugins 

themes plugis wordpress

Themes και plugins είναι οι βασικοί πυλώνες του WordPress. Τα θέματα είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση και την σχεδίαση του ιστότοπου. Με την επιλογή ενός θέματος, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστότοπου σας, προσφέροντας ένα μοναδικό και εξατομικευμένο στυλ. Από τα πιο απλά θέματα αρχικού επιπέδου μέχρι τα πιο πολύπλοκα και επαγγελματικά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προς επιλογή. Τα πρόσθετα ή plugins αποτελούν επεκτάσεις του WordPress που προσθέτουν λειτουργίες και δυνατότητες στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν plugins για κάθε ανάγκη, από την προσθήκη φόρμας επικοινωνίας και ηλεκτρονικού καταστήματος, μέχρι την βελτιστοποίηση του SEO και την ενσωμάτωση των κοινωνικών μέσων. Με την εγκατάσταση των κατάλληλων plugins, μπορείτε να διαμορφώσετε όπως θέλετε το site σας.

Εάν είναι λοιπόν το WordPress δωρεάν, τότε από πού προέρχεται το κόστος;

κόστος ιστοσελίδας wordpress

Το WordPress είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων που προσφέρεται δωρεάν. Είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό, το οποίο σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει και να το τροποποιήσει ελεύθερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως αναρωτιούνται από πού προέρχεται το κόστος, αν το WordPress είναι δωρεάν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να δαπανήσετε χρήματα για τη χρήση του WordPress, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Ο πιο βασικός τρόπος είναι η αγορά ενός domain name και ενός hosting. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του WordPress, πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα τομέα που θα αντιπροσωπεύει την ιστοσελίδα σας και να αγοράσε  έναν χώρο φιλοξενίας για να αποθηκεύσετε τα αρχεία της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα domain name από μια εταιρεία καταχώρησης domain, όπως η myip, και να επιλέξετε ένα hosting provider για τον χώρο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας, όπως και πάλι η myip.gr
Αφού έχετε αγοράσει το domain name και τον χώρο φιλοξενίας, πρέπει να συνδέσετε το domain name με τον χώρο φιλοξενίας. Αυτό γίνεται μέσω της ενημέρωσης των DNS καταχωρίσεων του domain name για να δείχνουν στους nameservers του ονοματοδοτείου σας.
Αφού συνδέσετε το domain name με τον χώρο φιλοξενίας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον χώρο φιλοξενίας σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας εγκατάστασης με ένα κλικ στον πίνακα ελέγχου του hosting σας. Έπειτα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε είτε εσείς είτε κάπoιος επαγγελματίας την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Πότε πληρώνω για το hosting και το όνομα του τομέα;

Η πληρωμή για το hosting και το όνομα του domain name γίνεται ετησίως. Πρέπει να εξοφλείτε το ποσό κάθε χρόνο, κατά την επανανέναρξη της συνδρομής σας.

Ποιος είναι το αρχικός κόστος για το hosting και το domain name;

Το αρχικό κόστος για το hosting και το domain name ποικίλει ανάλογα με τον πάροχο των υπηρεσιών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σας για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το κόστος.

Τι περιλαμβάνεται στο hosting και το όνομα του τομέα;

Το hosting περιλαμβάνει την αποθήκευση του ιστότοπου σας και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν από τον κόσμο. Το domain name είναι η διεύθυνση URL του ιστότοπου σας. Περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα να έχετε δική σας ηλεκτρονική αλληλογραφία, όπως [email protected].

Μπορώ να μεταφέρω τον ιστότοπό μου σε άλλον πάροχο hosting;

Ναι, μπορείτε να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας σε άλλον πάροχο hosting. Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως με τη μεταφορά των αρχείων και της βάσης δεδομένων του ιστότοπου. Επικοινωνήστε με το νέο πάροχο hosting για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία μεταφοράς.

Ποια είναι η διάρκεια ενός domain name;

Η διάρκεια ενός domain name ποικίλει ανάλογα με τον πάροχο των υπηρεσιών. Συνήθως, ένα domain name έχει διάρκεια ενός έτους. Μετά το πέρας της περιόδου αυτής, θα πρέπει να ανανεώσετε το domain name για να διατηρήσετε την κατοχύρωσή του. Μπορείτε να ανανεώσετε το domain name σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανανέωσης, θα πρέπει να εξοφλήσετε το αντίστοιχο ποσό για τη συνέχιση της κατοχύρωσης του domain name σας για άλλο έτος.

Τι γίνεται αν δεν ανανεώσω το domain name;

Αν δεν ανανεώσετε το domain name σας, το domain name θα καταστεί διαθέσιμο για κατοχύρωση από άλλον χρήστη. Μπορείτε να χάσετε την κατοχύρωση του domain name σας και κάποιος άλλος μπορεί να το αποκτήσει.

Ποια είναι η διάρκεια του hosting;

Η διάρκεια του hosting εξαρτάται από τη συνδρομή που έχετε επιλέξει. Συνήθως, ένα hosting plan έχει διάρκεια ενός έτους.

Εγκατάσταση Δωρεάν theme vs Theme επι πληρωμή

 Η εγκατάσταση ενός θέματος για την ιστοσελίδα μας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την εμπειρία των χρηστών μας. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ ενός δωρεάν θέματος ή ενός θέματος επί πληρωμή. Τα δωρεάν θέματα παρέχουν ένα βασικό σύνολο λειτουργιών και σχεδιασμό, ενώ τα θέματα επί πληρωμή προσφέρουν πρόσθετες προηγμένες δυνατότητες και προσαρμογές. Ένα δωρεάν θέμα είναι μια καλή επιλογή για νέους χρήστες ή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να προσαρμοστούν και προσφέρουν μια αρκετά καλή εμπειρία στους επισκέπτες. Από την άλλη πλευρά, τα θέματα επί πληρωμή προσφέρουν ένα πιο εξειδικευμένο και προηγμένο σχεδιασμό αλλά και δυνατότητες.

Ποιο το κόστος των Plugins;

Τα plugins του WordPress προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από λειτουργίες και εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν την ιστοσελίδα σας και να προσαρμόσουν το περιεχόμενό της στις ανάγκες σας. Ωστόσο, υπάρχει και το θέμα του κόστους. Το κόστος των plugins μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις λειτουργίες που παρέχουν και την ποιότητα τους. Κάποια plugins είναι δωρεάν και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς οικονομικές επενδύσεις, ενώ άλλα plugins απαιτούν την αγορά τους ή τη συνδρομή σε ένα πλάνο. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να κρίνετε αν το κόστος του plugin αποτελεί μια απαραίτητη επένδυση για τον ιστότοπό σας. Ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας προκειμένου να αξιολογήσετε το κόστος των plugins είναι η συνεχής ενημέρωσής τους αλλά και το καλό support αυτών.

Πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος μεσαίου προϋπολογισμού;

κόστος ιστοσελίδας για wordpress

Όταν ένας επαγγελματίας ή μικρός επιχειρηματίας αποφασίζει να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα μεσαίου προϋπολογισμού, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της. Η πρώτη επιλογή που πρέπει να γίνει είναι η επιλογή της πλατφόρμας. Η WordPress είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω της ευκολίας χρήσης και της πολυπλοκότητας των δυνατοτήτων που προσφέρει.

Ο επόμενος παράγοντας είναι η εργασία του προγραμματιστή και του web designer. Ο προγραμματιστής θα δημιουργήσει την τεχνική υποδομή της ιστοσελίδας, ενώ ο web designer θα δώσει το σχεδιαστικό ύφος. Το κόστος αυτών των επαγγελματιών θα διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία και τις δεξιότητές τους. Ένα έμπειρο και πολυπληθές επιτελείο θα αυξήσει το κόστος αλλά θα βοηθήσει στη πιθανή επιτυχία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (eshop)

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ιστοσελίδας

Πέρα από τη σχεδίαση και την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της. Ένας από αυτούς  και η συντήρηση της ιστοσελίδας. Εάν η ιστοσελίδα σας χρειάζεται συχνές ενημερώσεις, προσθήκη νέου περιεχομένου ή αλλαγές στη δομή, τότε θα πρέπει να προγραμματίσετε την υποστήριξη και τη συντήρηση από επαγγελματία. Αυτό θα συνεπάγεται μια επιπλέον χρέωση, η οποία μπορεί να είναι μηνιαία ή ανά περίπτωση, ανάλογα με τον όγκο των εργασιών.

Επιπλέον, η ανάγκη για ασφάλεια και προστασία της ιστοσελίδας από επιθέσεις hacker και malware μπορεί να αυξήσει το κόστος. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ιστοσελίδας χρειάζεσται ένα καλό hosting αλλά και να έχετε backup καθημερινά για το ηλεκτρονικό κατάστημα για την επιχείρησή σας ή της ιστοσελίδας wordpress που έχετε.

Ενδεικτικά Κόστη κατασκευής ιστοσελίδας

ΕίδοςΚόστος
Συνδρομή υποστήριξης€15 – €150 το μήνα
Domain Ιστοτόπου€5 – €30 το χρόνο (ο πρώτος χρόνος περιλαμβάνεται συνήθως στο πακέτο σας)
Φιλοξενία Ιστοτόπου€10 – 150 ανά μήνα (ανάλογα τον σέρβερ)
Πιστοποιητικό SSL€0 ( συνήθως περιλαμβάνεται στο πακέτο σας)
Πρότυπο/Θέμα Ιστοτόπου€0 – 20000€ (ανάλογα εάν το κάνετε σε επαγγελματία ή χρησιμοποιήσετε δωρεάν theme)
Πρόσθετα / Plugins€0 – €1000+ το μήνα
Εξατομικευμένη διεύθυνση email€1 – €15 το μήνα

Κατασκευή ιστοσελίδας WordPress

Εάν θέλετε μια επαγγελματική λύση που θα αυξήσει τους πιθανούς πελάτες σας και θα δώσει όμορφη αισθητική αλλά και αποτελέσματα στην επιχείρηση σας δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τη WebMate για τη κατασκευή μιας ιστοσελίδας WordPress.

Πρόσφατα άρθρα