Tips για πετυχημένα άρθρα & ένα φοβερό Blog

άρθρα blog επιτυχία

Οι περισσότεροι από εμάς συχνά διαβάζουμε αναρτήσεις σε ιστολόγια. Πράγματι, αυτή τη στιγμή διαβάζετε μία. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι απλός: τα blogs είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ. Γύρω από τον κόσμο, χιλιάδες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα blogs για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να χτίσουν σχέσεις με τους πελάτες τους. 7 million blog posts  δημοσιεύονται καθημερινά λόγω της ικανότητάς τους να διεγείρουν την κίνηση, να αυξήσουν την κοινωνική δημοτικότητα, να αυξήσουν την εμπιστοσύνη του χρήστη και να βελτιώσουν την ορατότητα αναζήτησης. Αυτό όμως ισχύει μόνο όταν παράγεται υψηλής ποιότητας, εξειδικευμένο περιεχομένο.

Περιεχόμενα Άρθρου

Η δημιουργία ενός ιστολογίου που ενισχύεται από τεχνικές SEO είναι μία πολύ πιο περίπλοκη και προκλητική διαδικασία από ό,τι μπορεί να φαίνεται αρχικά.

Γι’ αυτό το λόγο, ας αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το blog σας τόσο για τον αναγνώστη όσο και για τις μηχανές αναζήτησης.

Τι είναι το seo στο blog σας;

Το Blog  SEO Αναφέρεται στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου ενός ιστολογίου για να αυξήσει την ορατότητα και την κατάταξή του στα Αποτελέσματα Εύρεσης Μηχανών (SERPs). Αυτό περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως έρευνα λέξεων-κλειδιών, συγγραφή και επεξεργασία περιεχομένου, εσωτερικό σύνδεσμο, βελτιστοποίηση εικόνας και κύριων στοιχείων SEO, εγκατάσταση plugin, διαβάθμιση, βελτίωση ταχύτητας φόρτωσης σελίδας κ.λπ. Ο στόχος της χρήσης του SEO για το ιστολόγιο είναι να κατευθύνει φυσική κίνηση στον ιστότοπό σας.

seo blog

Γιατί είναι σημαντικό ένα blog στο site σας;

Αυξημένη ορατότητα στο google

Η βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας για τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να αυξήσει την ορατότητά του στα αποτελέσματα αναζήτησης, καθιστώντας πιο εύκολη την εύρεση και πρόσβαση στο περιεχόμενό σας από τους αναγνώστες

Περισσότερους επισκέπτες

Η βελτιωμένη ορατότητα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας στο blog σας. Αυτό σημαίνει περισσότερους δυνητικούς αναγνώστες και μεγαλύτερη πιθανότητα να τους μετατρέψετε σε συνδρομητές ή πελάτες.

Καλύτερο User Experience

Η υλοποίηση των βέλτιστων πρακτικών SEO στα ιστολόγια, όπως η βελτιστοποίηση της ταχύτητας της σελίδας και η βελτίωση της πλοήγησης του ιστότοπου, μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, οδηγώντας σε μεγαλύτερο αριθμό από ενεργά επισκέπτες.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας για το SEO σας βοηθά να παραμείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας και να θέσετε τον εαυτό σας ως αρχή εξουσίας στη δική σας κατηγορία.

Συνολικά, χρειάζεται να λάβετε το SEO του ιστολογίου σας σοβαρά, αν θέλετε να οδηγήσετε περισσότερη κίνηση, αλληλεπίδραση και ανάπτυξη για το ιστολόγιό σας.

SEO tips για ένα blog

Τώρα που γνωρίζετε γιατί είναι σημαντικό το SEO για τα ιστολόγια, ας ρίξουμε μια ματιά στην τεχνική και περιεχομένου πλευρά του SEO, που είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν την αξία του ιστολογίου σας και το εμφανίζουν στις σελίδες αποτελεσμάτων τους. Θα δούμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του SEO στο ιστολόγιό σας.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τη στρατηγική για το blog σας

1. Καταλάβετε το κοινό σας

προσαρμόσετε το περιεχόμενο και τη γλώσσα σας ώστε να ταιριάζει καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αφοσίωσης, να δημιουργήσει πιστούς ακόλουθους και τελικά να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία για το ιστολόγιό σας. Επιπλέον, η κατανόηση του κοινού σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να λάβετε σημαντικές αποφάσεις, όπως ποια θέματα θα γράψετε, ποιος τόνος να χρησιμοποιήσετε στη γραφή σας και ποιος τύπος περιεχομένου θα δοθεί προτεραιότητα. Εάν έχετε ένα επιχειρηματικό έργο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανακαλύψετε ποια είναι τα σημεία “πόνου” που αντιμετωπίζουν και ποια είναι τα φλέγον θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται για να μάθουν περισσότερα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτή τη γνώση για να παρέχετε στους το ακριβές περιεχόμενο που χρειάζονται μέσω του ιστολογίου σας.

Ανακαλύψτε τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεστε, παρακολουθώντας:

 • Μιλώντας απευθείας με τους πελάτες σας
 • Εξερευνώντας forums και ιστοσελίδες.
 • Διαβάζοντας τα social media και τα group τους
 • Διαβάζοντας blog ανταγωνιστών.
 • Βλέποντας και αναλύοντας κρητικές.
 • Μελετώντας ιστότοπους ερωτήσεων και απαντήσεων όπως το Quora.

Επιπλέον, μπορείτε να ανακαλύψετε ποια θέματα είναι της μόδας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας. BuzzSumo  , SE Ranking’s Idea Finder, and  Google Trends  .

Αν δεν καθορίσετε το κοινό στόχο σας, θα τελειώσετε γράφοντας περιεχόμενο για όλους, χωρίς να ευχαριστήσετε κανέναν.

2. Δημιουργήστε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

Κάθε μία από τις δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα και να αφηγείται μια ιστορία με μια προσέγγιση. Με τον τρόπο αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε στο θέμα, να εξασφαλιστεί μια καλή εμπειρία ανάγνωσης και να επιλύονται τα προβλήματα του κοινού σας (αυτό είναι γιατί διαβάζουν τις δημοσιεύσεις σας).

Ξεκινήστε δημιουργώντας μια λίστα με βασικές λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το γενικότερο θέμα σας. Αυτές συνήθως είναι σύντομες, συνοπτικές, ευρείες και λειτουργούν ως αφετηρία για την έρευνα λέξεων-κλειδιών. Στη συνέχεια, επεκτείνετε τη λίστα σας με πιο ακριβείς λέξεις-κλειδιά για τα άρθρα σας.

Αυτό είναι όπου εργαλεία πρότασης λέξεων-κλειδιά έχουν σημασία. Αυτά παρέχουν μια πλήρη λίστα.

Ρόλο παίζει φυσικά και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας. Η αρχική σελίδα αντιπροσωπεύει ένα τυπικό παράδειγμα ενός σύγχρονου σχεδιασμού ιστότοπου. Η χρήση καθαρής, τολμηρής τυπογραφίας και ζωντανών εικόνων τραβούν αμέσως την προσοχή του χρήστη. Ο ιστότοπος είναι εύκολος στην πλοήγηση με ένα απλό μενού που βρίσκεται στην κορυφή, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες ενότητες. Η χρήση του λευκού διαστήματος καθιστά το περιεχόμενο εύκολο στην ανάγνωση και την αφομοίωση. Συνολικά, ο ιστότοπος της WebMate είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μοντέρνου σχεδιασμού ιστοτόπων που προσελκύει αποτελεσματικά τους χρήστες

3. Διεξαγάγετε ανταγωνιστική έρευνα για να βρείτε ευκαιρίες λέξεων-κλειδιά.

Μόλις έχετε μια λίστα με τις λέξεων-κλειδιά, μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια διαδικασία έρευνας σε κάθε ένα από τους ανταγωνιστές σας. Αυτό θα διευρύνει τη λίστα σας με ιδέες λέξεων-κλειδιά και θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τους κύριους ανταγωνιστές σας στη βιομηχανία. Μπορείτε να το κάνετε είτε χειροκίνητα ελέγχοντας τα SERP για κάθε λέξης-κλειδί, είτε χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία. Για παράδειγμα, στο εργαλείο Έρευνας λέξεων-κλειδιών του SE Ranking, μπορείτε να εισάγετε τη λέξη-κλειδί και να μεταβείτε στην αναζήτηση Organic SERP History Η ενότητα αυτή παρέχει δεδομένα για τους κορυφαίους ανταγωνιστές σας στην Σελίδα Αποτελεσμάτων Μηχανών Αναζήτησης και δείχνει πώς επιδόθηκαν καθένας από αυτούς με την πάροδο του χρόνου.

Επιλέξτε τα σχετικά ιστοτόπους από τη λίστα που τα πήγε καλά και είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, που είναι η συλλογή λέξεων-κλειδιών των ανταγωνιστών σας για το ιστολόγιο σας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις λέξεις-κλειδιά που παράγουν τη μεγαλύτερη κίνηση στους ανταγωνιστές σας. Εάν αυτά τα θέματα λείπουν από την ιστοσελίδα σας, η κάλυψή τους μπορεί να σας φέρει σημαντικά οφέλη.

competitors seranking

Μία άλλη προσέγγιση είναι να εξετάσετε χειροκίνητα τις αναρτήσεις του ιστολογίου των ανταγωνιστών σας. Αναζητήστε επαναλαμβανόμενα θέματα ή θέματα και σημειώνετε τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούν για να τα περιγράψουν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα σας για να πάρετε εισαγωγικά στα είδη περιεχομένου που συνδέονται με το κοινό στόχο σας.

4. Ελέγξτε την αποτελεσματικότητα των λέξεων-κλειδιών

Μόλις εντοπίσετε τις λέξεις-κλειδιά των ανταγωνιστών σας και τις συγκεντρώσετε σε μια λίστα, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητά τους. Πρώτα λάβετε υπόψη τον όγκο αναζήτησης για κάθε λέξη-κλειδί.για να διασφαλίσετε ότι οι δυνητικοί σας αναγνώστες ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα.

Επικεντρωθείτε σε λέξεις κλειδιά με υψηλό όγκο αναζήτησης. Όσο υψηλότερος είναι ο όγκος αναζήτησης για κάθε λέξη κλειδί, τόσο περισσότεροι άνθρωποι την αναζητούν, που σημαίνει επίσης ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα να οδηγήσει κίνηση στο ιστολόγιό σας.

Αλλά μην τυφλωθείτε από τον όγκο της κυκλοφορίας που λαμβάνουν οι λέξεις-κλειδιά. Αν η ιστοσελίδα σας είναι νέα και θέλετε να αποφύγετε να πατηθείτε από τους ανταγωνιστές σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και την δυσκολία. Αυτή η μετρική μετράει πόσο δύσκολο είναι να καταταχθείς για ένα συγκεκριμένο λέξη-κλειδί στα SERP. Ένα υψηλό σκορ δυσκολίας υποδηλώνει ότι θα είναι πρόκληση να καταταχθείς για εκείνη τη λέξη-κλειδί, ενώ ένα χαμηλό σκορ δυσκολίας υποδηλώνει μια καλή ευκαιρία να στοχεύσεις στη λέξη-κλειδί αυτή. Το κλειδί είναι να βρεις μια μετρική που αντιπροσωπεύει ακριβώς το επίπεδο ανταγωνισμού για ένα συγκεκριμένο λέξη-κλειδί, έτσι ώστε να μπορείς να λαμβάνεις ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που θέλεις να στοχεύσεις στη στρατηγική σου για το SEO.

Μια δημοφιλής εφαρμογή για τη μέτρηση της δυσκολίας των λέξεων-κλειδιών είναι το Moz’s Keyword Difficulty Score, που λαμβάνει υπόψη στοιχεία όπως ο αριθμός και η ποιότητα των backlinks, η συνάφεια του περιεχομένου της σελίδας με τη λέξη-κλειδί και η εξουσία του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο εργαλείο-μοναδα μετρησης δυσκολίας των λέξεων-κλειδιών, μπορείς να βελτιώσεις το περιεχόμενο σου και να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να καταταχθείς ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ισορροπία μεταξύ όγκου αναζητήσεων και δυσκολίας.Ενώ οι ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά με μεγάλους αριθμούς κυκλοφορίας μπορεί να φαίνονται ελκυστικές, ίσως θα ήταν καλύτερο να στοχεύετε σε λιγότερο ανταγωνιστικά λέξεις-κλειδιά με μικρότερες ποσότητες κυκλοφορίας.

Ένα άλλο μέτρο που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την ανάλυση και την επιλογή λέξεων-κλειδιών είναι… Cost per click. Αυτή η μονάδα μέτρησης μετρά το κόστος κάθε κλικ σε μια διαφήμιση για ένα συγκεκριμένο λέξη-κλειδί. Ακόμα και αν δεν βάζετε διαφημίσεις, πρέπει να γνωρίζετε πόσο πολύτιμη είναι αυτή η λέξη-κλειδί για τους ανταγωνιστές σας για να πάρετε καλύτερους βαθμούς στα αποτελέσματα οργανική αναζήτησης.

Ένας υψηλός KPI δείκτης αντανακλά ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα διαφημιστών που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα οργανικά αποτελέσματα. Θα είναι περισσότερο δύσκολο να αναδειχθείτε στην κορυφή των οργανικών αποτελεσμάτων αν η αγορά επηρεάζεται σημαντικά από διαφημίσεις.

5. Καταργήστε άσχετες λέξεις-κλειδιά

Το επόμενο βήμα είναι να απομακρύνετε οποιουδήποτε όρους που δεν θα σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής SEO για το blog σας. Αφαιρέστε από τη λίστα σας τους ακόλουθους τύπους λέξεων-κλειδιά:

 • Λέξεις-κλειδιά με πολύ χαμηλό όγκο αναζητήσεων. Αυτά μπορεί να μην αξίζουν να στοχεύονται επειδή το κοινό στόχος σας μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα.
 • Λέξεις κλειδιά με υψηλό ανταγωνισμό. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά πιθανότατα έχουν ήδη πολλές ιστοσελίδες που έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτές, καθιστώντας δύσκολο την κατάταξη ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης για αυτές.
 • Λέξεις κλειδιά που δεν ταιριάζουν στο περιεχόμενο ή την επιχείρησή σας: Για παράδειγμα, αν είστε ένα κατάστημα ρούχων, η στόχευση στα “οικιακά συσκευή” μπορεί να μην είναι σχετική με το κοινό σας.
 • Λέξεις κλειδιά που είναι πολύ γενικές. Για παράδειγμα, αν είστε ένας μικρός τοπικός φούρνος, η επιλογή της λέξης-κλειδιού “ζαχαροπλαστική παραγωγή” ενδέχεται να μην είναι αρκετά συγκεκριμένη για να προσελκύσει το κοινό στόχο σας.

6. Ομαδοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά με βάση την πρόθεση αναζήτησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα blogs που δημιουργούν περιεχόμενο αποκλειστικά για να βαθμολογηθούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα στα SERPs είναι συχνά αταξινόμητα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σελίδες (στον ιστότοπό σας) με παρόμοια θέματα να ξεκινήσουν να ανταγωνίζονται στα SERPs, με αποτέλεσμα την κανιβαλιστική χρησιμοποίηση λέξεων-κλειδιών. Για να αποφύγετε το χάος στο blog σας, ομαδοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά ανάλογα με την πρόθεση αναζήτησης και εφαρμόστε το λεγόμενο cluster ή grouping.

cluster i group

Αναλύστε την πρόθεση αναζήτησης πίσω από κάθε λέξη-κλειδί, μπορείτε να βρείτε τον τύπο της (ενημερωτικός, πλοηγικός, συναλλαγματικός ή εμπορικός) απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Οι άνθρωποι καταχωρούν αυτό το αίτημα για πληροφορίες, προϊόντα ή υπηρεσίες;
 • Ποιες ερωτήσεις προσπαθούν να απαντήσουν;
 • Για ποια προβλήματα προσπαθούν να βρουν λύσεις;

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ανακαλύπτουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις και να καθορίζουμε την πρόθεση αναζήτησης πίσω από κάθε λέξη-κλειδί.

Παραλείπετε λέξεις με προθέσεις συναλλαγών. Δημιουργείστε Οδηγούς (π.χ. “πώς να κάνετε”, “μάθημα”, “οδηγός”) προκειμένου να παρέχετε στο κοινό σας χρήσιμες κατευθυντήριες οδηγίες που απαντούν στα αιτήματα αναζήτησης τους.

Η χειροκίνητη εργασία με χιλιάδες λέξεις-κλειδιά μπορεί να διαρκέσει ώρες, αν όχι ημέρες. Η εργασία με λέξεις-κλειδιά με αυτόν τον τρόπο είναι επίσης μόνο μερικώς ακριβής, επειδή ορισμένοι όροι απαιτούν τον έλεγχο του SERP.

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο Keyword Grouper tool. Αυτό κατατάσει τις λέξεις-κλειδιά σε ομάδες βασιζόμενος στην ομοιότητα των αποτελεσμάτων SERP. Οι λέξεις-κλειδιά συγκεντρώνονται σε κλάσεις αν λαμβάνουν παρόμοια αποτελέσματα στα κορυφαία 10 SERP της Google.

Μόλις έχετε ομάδες σχετικών λέξεων-κλειδιών με πληροφοριακό περιεχόμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά άρθρα ιστολογίου γύρω από αυτά. Για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου απαιτείται επίσης η οργάνωσή σας, γι’ αυτό πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο περιεχομένου.

7. Δημιουργήστε ένα σχέδιο περιεχομένου

Στη συνέχεια, θέστε τον εαυτό σας στο σωστό μονοπάτι για τη δημιουργία συνεπούς, ποιοτικού περιεχομένου με την προετοιμασία μιας στρατηγικής περιεχομένου και την τήρησή της. Παρακάτω είναι οι βηματισμοί που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Καθορίστε το κύριο μήνυμα του ιστολογίου σας.
 • Αποφασίστε για τα θέματα των μηνυμάτων (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων επισκεπτών).
 • Επιλέξτε τα είδη του περιεχομένου που θέλετε να δημιουργήσετε (κείμενα, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο, podcasts, infographics, κλπ.).
 • Αναγνωρίστε τις μορφές περιεχομένου για δημοσίευση (αξιολόγηση πελάτη/προϊόντος, ιστορία, οδηγός, συνέντευξη, κλπ.)
 • Επιλέξτε τα καλύτερα προωθητικά κανάλια για το brand σας (κοινωνικά μέσα, email, Quora, ιστολόγια ανταγωνιστών κλπ.).
 • Ορίστε τη συχνότητα και τις ημερομηνίες δημοσίευσης.

Χωρίς ένα καλά σχεδιασμένο χάρτη δρόμου, ουσιαστικά δηλώνετε ότι θα πετάξετε αυτό το σύνολο του blogging στο ελπίζουν ότι θα πηγαίνει κάπως.

Γράψτε τα άρθρα έτσι όπως αρέσει στην Google

Μόλις έχετε θέματα με λέξεις-κλειδιά και ένα σχέδιο περιεχομένου, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία περιεχομένου για το ιστολόγιό σας. Η αποτελεσματική γραφή περιεχομένου με βάση το SEO είναι ζωτικό κομμάτι της στρατηγικής σας για βαθμολόγηση του άρθρου σας στη google. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές για να δημιουργήσουμε καλά βελτιστοποιημένα άρθρα ιστολογίου.

 •  Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στρατηγικά μέσα στο περιεχόμενο.  Εάν η χρήση τους είναι υπερβολική ή αφύσικη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις και προβλήματα από τις μηχανές αναζήτησης. Αντίθετα, εστιάστε στη χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιών και φράσεων με φυσικό και οργανικό τρόπο που βελτιώνει τη συνολική ποιότητα και συνάφεια του περιεχομένου σας. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε παραλλαγές των λέξεων-κλειδιών και των φράσεων-στόχων σας για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για καλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Συμπεριλάβετε τα στοιχεία αυτά στους τίτλους, τις υποενότητες, τον τίτλο, το URL και σε όλο το περιεχόμενο σας. Αποφεύγετε να τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά ή ανόητα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ποινές από τις μηχανές αναζήτησης. Αντ’αυτού, επικεντρωθείτε στη χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιών και φράσεων με ένα φυσικό και οργανικό τρόπο που βελτιώνει τη συνολική ποιότητα και σημασία του περιεχομένου σας. Επιπλέον, σκεφτείτε τη χρήση παραλλαγών των κύριων λέξεων-κλειδιών για να φτάσετε σε ένα ευρύτερο κοινό και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να κατατάσσεστε καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το λεγόμενο keyword stuffing αναφέρεται στην υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δυνατότητα ανάγνωσης και την SEO του περιεχομένου σας. Προσθέστε λέξεις-κλειδιά με έναν σαφή, φυσικό τρόπο που θα έχει νόημα για τους χρήστες.
 • Χρησιμοποιήστε ένα σαφή και συνοπτικό τρόπο γραφής. και ελέγξτε το κείμενό σας για λάθη γραμματικής και στίξης.
 • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας συμβαδίζει με την πρόθεση αναζήτησης. Η καθοριστική παράγραφος είναι η πρόθεση της αναζήτησης, καθώς σας βοηθά να στοχεύσετε στην κατάλληλη μορφή περιεχομένου για τους χρήστες σας και να κατανοήσετε τι αναμένουν να αποκτήσουν από τα ερωτήματά τους. Μην ξεχνάτε να αναλύσετε τα SERP( αποτελέσματα αναζήτησης) πριν γράψετε το blog post σας. Εάν η πρώτη σελίδα της Google δείχνει λίστες, χρησιμοποιήστε μια λίστα. Εάν δείχνει οδηγούς, δημιουργήστε έναν οδηγό, εάν οδηγεί σε κατηγορία προϊόντος τότε προωθήστε τη κατηγορία κ.ο.κ .
 • Χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία γραφής SEO που αυτοματοποιούν τη δημιουργία περιεχομένου και παρέχουν πολύτιμες εισηγήσεις SEO. Αυτά τα εργαλείο σας επιτρέπουν όχι μόνο να γράφετε κείμενο, αλλά και να δημιουργείτε ένα περιεκτικό και σαφές άρθρο . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά το εργαλεία για να αναθεωρήσετε το άρθρο βάσει των παραμέτρων SEO του, να συγκρίνετε τη δυνατότητα βαθμολόγησης του άρθρου έναντι των κορυφαίων ανταγωνιστών, να διορθώσετε λάθη, να αναζητήσετε το λεγόμενο plagiarism και ακόμη και να δημιουργήσετε κείμενο με τη βοήθεια του Τεχνητής Νοημοσύνης. Τέτοια εργαλεία με Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί κείμενα υψηλής κατάταξης αναλύοντας αρχικά τον σελιδοποιητή SERP για περιεχόμενο που έχει καλή βαθμολόγηση και μετά προσομοιώνει τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι ανταγωνιστές σας για να δημιουργήσει μοναδικό, πρωτότυπο περιεχόμενο. Αυτό διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, γι’ αυτό και είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τη δημιουργία περιεχομένου χειροκίνητα.

Όταν πρόκειται για SEO, η συγγραφή του κυρίως περιεχομένου είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Η βελτιστοποίηση των κύριων στοιχείων SEO στον ιστότοπό σας είναι εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο.

δημιουργία περιεχομένου με ai

Βελτιστοποιήστε τα κύρια elements SEO

Αφιερώστε κατάλληλη προσοχή σε όλα τα elements SEO, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου, του URL, της meta περιγραφής και των ετικετών H. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία παρέχει κλειδαριές πληροφοριών στη Google για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Βοηθούν επίσης τη Google να καθορίσει τη σχετικότητα και την ποιότητά του.

Τίτλος Άρθρου Meta Title

title tag

Το meta title είναι ένα σημαντικό σήμα SEO εντός της σελίδας και αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που τόσο οι μηχανές αναζήτησης όσο και οι άνθρωποι κοιτούν για να αξιολογήσουν τη συσχέτιση του περιεχομένου σας. Παρέχει μια αρχική ένδειξη ή πλαίσιο σχετικά με το θέμα ή το αντικείμενο της σελίδας στην οποία εμφανίζεται.

Η Google τείνει να εμφανίζει περίπου 55 χαρακτήρες. Στον τίτλο μιας σελίδας είναι καλύτερο να περιλαμβάνεται η λέξη-κλειδί στην αρχή, ώστε να μην διακυβεύεται η αντίληψη της σημασίας της σελίδας από τους χρήστες. Πρέπει επίσης να περιλαμβάνεται μόνο μία κύρια λέξη-κλειδί στην ετικέτα τίτλου της σελίδας σας, αφού η υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών μπορεί να βλάψει τα αποτελέσματα της κατάταξής σας και να μπερδεύει τους χρήστες. Αυτό μπορεί να καταστήσει τους χρήστες λιγότερο πιθανούς να κάνουν κλικ στη σελίδα σας.

Μια πολύτιμη συμβουλή είναι να αποφεύγετε τη χρήση διπλότυπων ετικετών τίτλου. Αυτό μπορεί να μπερδέψει τόσο τις μηχανές αναζήτησης όσο και τους χρήστες.Κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας θα πρέπει να έχει ένα μοναδικό καθοδηγητικό τίτλο.

Η προσοχή σας πρέπει επίσης να επικεντρώνεται στο να απαντάτε στην ερώτηση, την ανάγκη ή την επιθυμία του χρήστη που αναζητά. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε λέξεις που είναι σαφώς σχετικές με το θέμα της σελίδας και την πρόθεση του χρήστη που αναζητά.

Meta description – Meta Περιγραφή

Τόσο τα bot όσο και οι άνθρωποι βασίζονται στη meta περιγραφή για να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της ανάρτησης και μπορεί πραγματικά να καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία του  click-through rate  .

meta description

Εδώ είναι μια λίστα με συμβουλές για τη συγγραφή μιας καλής meta-περιγραφής.

 • Διατηρήστε τη έως και 155 χαρακτήρες.
 • Χρησιμοποιήστε ενεργή φωνή και κάντε την ενεργή.
 • Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με το περιεχόμενο της σελίδας.
 • Κάντε τη μοναδική.

Δεν χρειάζεστε να συμπεριλάβετε τη λέξη-κλειδί σας στη meta περιγραφή σας. Η Google δεν χρησιμοποιεί τις περιγραφές στον αλγόριθμό της ή για να το πούμε καλύτερα τις δίνει μικρότερη σημασία από τον τίτλο. Οι περιγραφές είναι αποκλειστικά για τον κατάλληλο προσανατολισμό των χρηστών και την αύξηση του οργανικού CTR στις αποτελεσματικές σελίδες αναζήτησης.

Ωστόσο, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η meta περιγραφή που δημιουργήσατε θα εμφανιστεί στα SERPs, καθώς η Google εμφανίζει άλλες ενότητες περιεχομένου (αυτές που περιλαμβάνουν την αναζητούμενη λέξη-κλειδί) για πλαίσιο.

Και επειδή δεν μπορείς πραγματικά να επηρεάσεις την περιγραφή που βλέπουν οι χρήστες που αναζητούν στις μηχανές αναζήτησης, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις να δημιουργείς ένα blog βελτιστοποιημένο με βάση το σωστό SEO, ώστε η Google να εμφανίζει το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο στη meta περιγραφή.

H tags – Κεφαλίδες μέσα στα άρθρα

Τα H tags παρέχουν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα στις σελίδες: την εύκολη ανάγνωση και την ιεραρχία. Ο John Mueller της Google είπε (δείτε το βίντεο) Οί ετικέτες κεφαλίδας (heading tags) στην HTML βοηθούν τους crawlers να κατανοήσουν τη δομή της σελίδας. Οι ετικέτες H βοηθούν τα ρομπότ των μηχανών αναζήτησης να περιηγούνται καλύτερα στο περιεχόμενό σας και να καθορίζουν με περισσότερη ακρίβεια ποιες ερωτήσεις μπορεί να απαντήσει ο ιστότοπος. Συνεπώς, αν το περιεχόμενο είναι δομημένο, είναι πιο εύκολο να περιηγηθούν σε αυτό οι κατερχόμενοι. Παρακάτω παρατίθενται μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιστοποιήσετε σωστά τις ετικέτες Η κεφαλίδας.

 • Διατηρήστε την ιεραρχία των επικεφαλίδων και μην παραλείπετε επίπεδα. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι το h2 σας δεν ακολουθεί απευθείας από ένα h5
 • Χρησιμοποιήστε ετικέτες κεφαλίδας όπου αυτό έχει νόημα. Ετικέτες κεφαλίδας που είναι πολλές σε μια σελίδα μπορεί να καθιστούν δύσκολο για τους crawler να σαρώσουν το περιεχόμενο και να καθορίσουν πού τελειώνει ένα θέμα και πού αρχίζει ένα άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε <em>  &  <strong> αντί για h tags.
 •  Αποφύγετε μεγάλα h tags.  Γράψτε τα συνοπτικά, φυσικά και οργανικά.
 • Τα H1 πρέπει να περιλαμβάνουν μία λέξη κλειδί στο επίκεντρο. Θα πρέπει επίσης να επικεντρώνετε στην ίδια πρόθεση του χρήστη με τον πρωταρχικό περιεχόμενο βελτιστοποίησης. Χρησιμοποιήστε τη βασική λέξη-κλειδί μία φορά ανά σελίδα και βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα H1 διαφέρει από το meta title και είναι μοναδική σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

URL

Η βελτιστοποίηση του URL είναι ένα ακόμη χρήσιμο συμβουλή για SEO σε ιστολόγια. Βεβαιωθείτε ότι το URL αναφέρει τη λέξη-κλειδί το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, το URL δεν πρέπει να αλλάζεται αργότερα, γι’αυτό είναι καλύτερα να το κάνετε σύντομο, περιγραφικό και εύκολο να θυμάστε από την αρχή. Αν έχετε ένα μακρύ και δυσανάγνωστο URL, υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα σας στο SERP να επηρεαστεί.

Δομήστε τις διευθύνσεις URLs στον ιστότοπό σας έτσι ώστε οι επισκέπτες να τις κατανοήσουν εύκολα, ειδικά επειδή οι μηχανές αναζήτησης. δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο να διαβάζουν φιλικά προς αυτές websites. Και μην ξεχνάς πως κάθε διεύθυνση ιστοσελίδας πρέπει να είναι μοναδική.

Πώς να ρυθμίσετε τον τίτλο, το URL και τη meta περιγραφή στο WordPress.

Η δουλειά με κώδικα HTML μπορεί να φανεί πολύπλοκη για παραγωγούς περιεχομένου ή ειδικούς στο SEO. Για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο που συνήθως συνοδεύει τις ετικέτες HTML, χρησιμοποιήστε πρόσθετα για να ρυθμίσετε τον τίτλο, την περιγραφή και το URL, ή να το κάνετε στο πίνακα διαχείρισης του CMS. Για παράδειγμα, στο WordPress, το πρόσθετο Yoast SEO ή το αγαπημένο Rankmath σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της ανάρτησης του ιστολογίου σας. Απλώς μεταβείτε στην αντίστοιχη επιλογή. SEO  section.

rank math

Βελτιστοποίηση εικόνων

Περίπου  1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιεί τα Google Images καθημερινά. Οι στατιστικές αναζήτησης της Google δείχνουν ότι το 10,1% της κίνησης στη Google είναι για τη images.google.com. Και αν θέλεις να βρίσκεσαι ψηλά στα αποτελέσματα της Google Images ο μόνος τρόπος ειναι η βελτιστοποίηση των εικόνων. Τίτλος, εναλλασσόμενο κείμενο (alt text), όνομα αρχείου, λεζάντα και κείμενο που περιβάλλει την εικόνα είναι τα πιο σημαντικά.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού εμφανίζουν το κείμενο του τίτλου της εικόνας. Το κείμενο αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το κείµενο alt ως τίτλο για τις εικόνες αντί να χρησιµοποιούν το tooltip που εµφανίζεται όταν αιωρείται το ποντίκι πάνω από την εικόνα. Αυτά τα μεταδεδομένα χρησιμεύουν για να δώσουν στον αναγνώστη μια ιδέα για το τι περιέχει η εικόνα. Αυτό είναι γνωστό ως “εναλλακτικό κείμενο” και είναι σημαντικό για λόγους προσβασιμότητας, καθώς επιτρέπει στους χρήστες με προβλήματα όρασης να εξακολουθούν να κατανοούν το περιεχόμενο

Κάτι άλλο που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις χρόνο για να βοηθήσεις την εικόνα σου π.χ για παπούτσια Air Max είναι το filename από “εικόνα1234” σε “Nike ISPA Air Max 270 SP SOE” που μπορεί να είναι το όνομα των παπουτσιών στην εικόνα.

Captions στις εικόνες είναι επίσης ζωτικές για το SEO της εικόνας και χρησιμοποιούνται από αναγνώστες για οπτική αναζήτηση της ανάρτησης μαζί με τους τίτλους.

Γενικά, οι λεζάντες εικόνων χρησιμοποιούνται σε μακροσκελή κείμενα για να παρέχουν επιπλέον πληροφορίες που υποστηρίζουν ένα συγκεκριμένο σημείο στο κείμενο.

image caption

Τέλος, οι εικόνες στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας πρέπει να είναι σχετικές με το κύριο θέμα της ανάρτησης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το SEO επειδή αν μια εικόνα δεν περιβάλλεται από ένα κομμάτι κειμένου για το ίδιο θέμα, η σελίδα δεν θα έχει υψηλότερες βαθμολογίες για το βελτιστοποιημένο αναζήτησης ερωτήματα.

Μια άλλη καλά καθιερωμένη πρακτική για την βελτιστοποίηση των άρθρων στο blog σας είναι η διασύνδεση των άρθρων σας. Ενώ οι εξωτερικοί συνδέσμοι αυξάνουν τη σχετικότητα και την εξουσία σας στα μάτια των μηχανών αναζήτησης,τα  internal links δεν αποτελούν εξαίρεση (σκεφτείτε το μοντέλο των κλάστερ θεμάτων).

Αν γράφεις ένα νέο άρθρο όπου αναφέρεσαι στο θέμα ενός άλλου άρθρου ή σελίδας σου, πρόσθεσε έναν σύνδεσμο προς αυτήν τη σελίδα.

Φυσικά, η σύνδεση με παλαιότερες δημοσιεύσεις αποτελεί μέρος της διαδικασίας δημιουργίας περιεχομένου, αλλά μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια νέα δημοσίευση με τις παλιότερες για τους ίδιους λόγους.

Να θυμάστε ότι καθώς προσθέτετε συνδέσμους στις δικές σας δημοσιεύσεις, παρέχετε σχετικές πληροφορίες στο κείμενο. Χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί όπου είναι δυνατόν, γιατί οι μηχανές αναζήτησης επίσης διαβάζουν τα κείμενα συνδέσμων για να κατανοήσουν τι είναι αυτό που ψάχνετε.Διαβάστε περισότερα στο  a page is about  .

Τελικά, αν κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών, βελτιστοποιείτε τα μεταδεδομένα και δημιουργείτε εσωτερικούς συνδέσμους, αυτά είναι σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση του SEO του blog σας. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε επίσης να ελέγχετε διπλά την κωδικοποίηση του blog σας, να φορτώνουν γρήγορα οι σελίδες και να είναι mobile-friendly.

Προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία αναγνώσης

Η παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας ανάγνωσης είναι κρίσιμη για τη βελτίωση του SEO του ιστολογίου σας. Με τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήστη σε ένα ιστολόγιο, μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες, να τους κρατήσετε προσηλωμένους και να δημιουργήσετε ένα πιστό κοινό. Εάν οι αναγνώστες βρίσκουν το περιεχόμενο ευανάγνωστο, ενημερωτικό και απολαυστικό, είναι πιθανότερο να μείνουν στον ιστότοπό σας για περισσότερη ώρα.

Επιπλέον, τεχνικές πτυχές όπως η ταχύτητα του ιστότοπου, το CWV, η κινητή αναγνωσιμότητα ( mobile friendly) και οι σπασμένοι σύνδεσμοι ( brokeln links) είναι επίσης κρίσιμοι παράγοντες κατάταξης. Εδώ κοιτάμε πιο στενά κάθε μια από αυτές τις πτυχές:

Speed and Core Web Vitals

Ιστοσελίδες που έχουν καλύτερα Core Web Vital σκορ τείνουν να κατατάσσονται υψηλότερα στα SERP. Το Pagespeed test είναι ένα σετ μετρήσεων που μετρά την απόδοση της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας σελίδας, της αλληλεπίδρασης και της οπτικής σταθερότητας. Για να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπου και το Pagespeed test, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες, να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας, να μειώσετε τον ελάχιστο CSS και JavaScript και να μειώσετε τον αριθμό των HTTP αιτήσεων. Συνιστάται η επίτευξη ενός βαθμολογικού σκορ pagespeed test τουλάχιστον 75 ή περισσότερο για καλύτερο SEO. Για να αποκτήσετε δεδομένα σχετικά με τα βασικά διαδικτυακά χαρακτηριστικά (Core Web Vitals) του ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε το user experience report ή το Search Console’s  Core Web Vitals report  .

Mobile readability

Η Google προτεραιότητα δίνει στις ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς το κινητό. Στα αποτελέσματα της αναζήτησής της, η Google χρησιμοποιεί μία κινητή έκδοση του εγγράφου για να αξιολογήσει την ποιότητα της σελίδας του ιστολογίου. Έτσι, αν κάποιο από τα περιεχόμενα δεν είναι διαθέσιμο για κινητές συσκευές, υπάρχουν πιθανότητες να μην ληφθεί υπόψη για την κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτα απαραίτητο να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπο σας για κινητές συσκευές. Αυτός είναι ο τρόπος:

 •  Responsive Design.  Για να ορίσετε διαφορετικά στυλ CSS για διαφορετικούς μεγέθη οθονών χρησημοποιήστε media queries. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τη διάταξη, τους μεγέθους γραμματοσειράς, τις εικόνες και άλλα στοιχεία σχεδιασμού βάσει του μεγέθους της οθόνης.
 • Επιλέξτε μια φιλική προς τα κινητά γραμματοσειρά. Το μέγεθος γραμματοσειράς δεν πρέπει να δυσκολεύει την ανάγνωση του κειμένου. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 14-16 pixels. Επιπλέον, έχετε μια υψηλή αντίθεση χρωμάτων ανάμεσα στο κείμενο και το φόντο.
 • Βελτιστοποιήστε τις εικόνες για μικρότερες οθόνες. Συμπιέστε εικόνες και μειώστε το μέγεθός τους έτσι ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος της οθόνης (πολλά δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου προσφέρουν διάφορες έτοιμες λύσεις για την αυτόματη προσαρμογή του μεγέθους των εικόνων στις ρυθμίσεις ανάλυσης της οθόνης). Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε τη φόρτωση με καθυστέρηση ( lazy loading), η οποία επιτρέπει στο περιεχόμενο της σελίδας να φορτώνεται σταδιακά καθώς ένας επισκέπτης κυλάει στη σελίδα.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι τύποι περιεχομένου είναι εύκολα αναγνώσιμοι σε κινητές συσκευές. Τα κουμπιά, τα πεδία κειμένου, τα checkbox, οι συνδέσμοι και άλλα διαδραστικά στοιχεία πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα πατήσουν εύκολα με τα δάχτυλά τους.

Οι σπασμένοι σύνδεσμοι βλάπτουν έμμεσα το SEO της ανάρτησης του ιστολογίου σας, αυξάνοντας το ρυθμό αναπήδησης του, το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στον ιστότοπο σας και τον τρόπο με τον οποίο διαβιβάζετε το λεγόμενο “juice” συνδέσμων. Οι σπασμένοι σύνδεσμοι επίσης στέλνουν σήματα που δίνουν την εντύπωση ότι το ιστολόγιό σας είναι παλαιό και απαρχαιωμένο. Οι μηχανές αναζήτησης τείνουν να τιμωρούν τους ιστότοπους με σπασμένους συνδέσμους, καθώς αυτοί υποδεικνύουν κακή συντήρηση του ιστότοπου. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το Google Search Console ή ένα πρόσθετο ελέγχου σπασμένων συνδέσμων για να εντοπίσετε και να διορθώσετε τους σπασμένους συνδέσμους.

Ο τακτικός έλεγχος και διόρθωση των κατεστραμμένων συνδέσμων θα βοηθήσει στη διασφάλιση ότι το site σας παραμένει φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και προς τους χρήστες.

Εργασία σε τεχνικές πτυχές

Εκτός από τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, είναι επίσης σημαντικό να βελτιστοποιηθούν όλες οι τεχνικές πτυχές του ιστοτόπου σας που μπορούν να το καθιστούν πιο γρήγορο, να αυξήσουν τη δυνατότητα του να αναζητηθεί και να το κατανοήσουν καλύτερα οι μηχανές αναζήτησης. Ας παρατηρήσουμε μερικές πτυχές προς εξέταση:

Pagination

Η σελιδοποίηση είναι μια συνηθισμένη λειτουργία που χρησιμοποιείται στα blogs για να χωρίσει το περιεχόμενο σε πολλές σελίδες. Επιτρέπει στους αναγνώστες να αναζητήσουν ευκολότερα τα άρθρα που ψάχνουν στο blog σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους για να σελιδοποιήσετε το περιεχόμενο του blog σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ατέρμονης κύλισης(infinite scroll) , του περιορισμού των σελίδων που εμφανίζονται στα URLs ή της ευρειάς διάθεσης του περιεχομένου στα προγράμματα αναζήτησης πχ View all Σελίδα μόνο (ή όλες οι σελίδες).

Μια άλλη σημαντική τεχνική SEO προς εφαρμογή στο blog σας είναι η διαίρεση των άρθρων σε κατηγορίες και ετικέτες. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πραγματικά ένα κλασικό χαρακτηριστικό του WebMate blog. Κάνοντας κλικ στην κατηγορία, ο χρήστης αποκτά μια λίστα με άρθρα που σχετίζονται με τη σχετική κατηγορία.

Το ίδιο ισχύει και για τις ετικέτες, οι οποίες μπορούν να προστεθούν σε κάθε ανάρτηση ιστολογίου.

Προβλήματα ευρετηρίασης

Τα προβλήματα ευρετηρίασης συμβαίνουν όταν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να αναζητήσουν και ευρετηριάσουν όλες τις σελίδες του ιστολογίου σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως:

 •  Διπλότυπο Περιεχόμενο.  Κάθε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό σας πρέπει να είναι μοναδική. Διαφορετικά, οι μηχανές αναζήτησης θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να καθορίσουν ποια σελίδα θα ευρεθεί. Για να αποφύγετε προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο διπλής αντιγραφής, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε canonical tags.
 •  Robots.txt θέματα.  Το αρχείο robots.txt ενημερώνει τους διακριτικούς μηχανισμούς αναζήτησης ποιες σελίδες να πλοηγηθούν και ποιες αγνοούνται. Εάν το αρχείο robots.txt σας είναι εσφαλμένα διαμορφωμένο ή αποκλείει σημαντικές σελίδες, οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να μην είναι σε θέση να πλοηγηθούν και να ευρεθεί το περιεχόμενό σας ενδεδειγμένα.
 •  Server errors.  Εάν ο διακομιστής σας αντιμετωπίζει σφάλματα, όπως το 500 Internal Server Error, η Google ενδέχεται να μην μπορεί να καταγράψει το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Προσπαθήστε να εντοπίσετε το σφάλμα χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το GSC ή ελέγξτε για μη σωστές ρυθμίσεις διακομιστή (π.χ. λανθασμένες άδειες ή λανθασμένες τοποθεσίες αρχείων). Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για τυχόν πρόσθετα που μπορεί να συγκρούονται με άλλα. Επικοινωνήστε με τον hosting provider του ιστοτόπου σας εάν οι προβλήματα του διακομιστή δεν λυθούν ή εάν συνεχίζουν να προκύπτουν προβλήματα.
 •  Ζητήματα πλοήγησης ιστολογίου.  Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τους εσωτερικούς σας συνδέσμους για να ανακαλύψουν και να καταχωρήσουν νέες σελίδες. Οι συνδέσμοι βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν το περιεχόμενο και το πλαίσιο της σελίδας προορισμού, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των σελίδων. Γι’ αυτό, αν η Google δεν καταλαβαίνει την εσωτερική σας αρχιτεκτονική συνδέσμων, δε θα εξερευνήσει σωστά το ιστολόγιό σας. Δουλέψτε σε κατηγορίες, υποκατηγορίες και ετικέτες περιεχομένου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους στο περιεχόμενό σας για περισσότερη συνοχή.

Sitemap

Εκτός από τις παραπάνω συμβουλές, είναι σημαντικό να έχετε ένα ξεχωριστό χάρτη ιστότοπου για το blog σας και να είναι κατάλληλα βελτιστοποιημένος για το SEO. Ο χάρτης ιστότοπου βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν ποια blog post θέλετε να ευρετηριαστούν . Με την προσθήκη ενός URL στο αρχείο, δίνετε σήμα στη Google ότι η σελίδα είναι υψηλής ποιότητας. Επίσης, ο χάρτης ιστότοπου βοηθά τους crawler να βρίσκουν σελίδες που ίσως αλλιώς θα χάνονταν (π.χ. URLs βαθιά κρυμμένα στον ιστότοπο που έχουν μικρό αριθμό εισερχόμενων συνδέσμων).

Ενημερώστε τον χάρτη του ιστότοπου σας τακτικά. Συμπεριλάβετε όλες τις νέες αναρτήσεις, βεβαιωθείτε ότι όλες οι διευθύνσεις URL μορφοποιούνται σωστά και υποβάλετε τον χάρτη του ιστότοπου σας στις μηχανές αναζήτησης για ευρετηρίαση.

Ως γενικό κανόνα, όλες οι σελίδες που προσθέτετε σε μια λίστα πρέπει να είναι 200OK και να είναι γεμάτες με ποιοτικό περιεχόμενο που εξυπηρετεί καλά τους χρήστες. .

Ελέγξτε τον χάρτη του ιστότοπου συχνά για πιθανά θέματα, όπως σφάλματα στο μέγεθος ή τη συμπίεση, προβλήματα μετακίνησης URL, σφάλματα ευρετηρίασης και άλλα.

Google’s E-E-A-T

Βελτιστοποιώντας με βάση το  E-E-A-T  σκορ είναι ένα ακόμη ζωτικό βήμα στη βελτιστοποίηση των άρθρων σας. Το E-E-A-T είναι ένα πλαίσιο που χρησιμοποιείται από τη Google για να αξιολογήσει την ποιότητα του περιεχομένου. Βασίζεται σε τέσσερις βασικούς παράγοντες:

 1.  Experience.  Αυτό αναφέρεται στην προσωπική εμπειρία κάποιου στο θέμα, όπως η πραγματική χρήση ενός προϊόντος, η επίσκεψη σε ένα μέρος ή η επικοινωνία για αυτό που έχουν βιώσει.
 2.  Expertise.  Αυτό αναφέρεται στο επίπεδο γνώσης που έχει ο δημιουργός περιεχομένου για το θέμα. Ο συγγραφέας πρέπει να έχει τις απαραίτητες επιταγές, εκπαίδευση και εμπειρία για να μιλήσει με γνώση για οποιοδήποτε δεδομένο θέμα.
 3.  Authoritativeness.  Αυτό αναφέρεται στο κύρος και την εξουσία του ιστότοπου που δημοσιεύει το περιεχόμενο.
 4.  Trustworthiness.  Αυτό αναφέρεται στην αξιοπιστία και την αξιοπιστία του περιεχομένου του ίδιο. Οι χρήστες είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται ακριβές, αμερόληπτο και απαλλαγμένο από σφάλματα περιεχόμενο.

Εάν θες να βελτιώσεις το E-E-A-T σκορ της ιστοσελίδας σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 • Επικεντρωθείτε στη δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου για το ιστολόγιό σας. Αυτό σημαίνει να έχετε περιεχόμενο που είναι ακριβές, ενημερωτικό και με καλή έρευνα πριν δημοσιευθεί. Βεβαιωθείτε ότι τα άρθρα σας γράφονται από ειδικούς στον τομέα τους.
 •  Έχετε reputable links.  Έχοντας αξιόπιστους συνδέσμους από αξιόπιστες ιστοσελίδες στη βιομηχανία σας, καθιερώνετε την ιστοσελίδα σας ως μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.
 •  Χρησιμοποιήστε τη δική σας εμπειρία.  Δώστε τη δική σας προσωπική συμβουλή ή περιγράψτε προϊόντα και υπηρεσίες από τη δική σας οπτική γωνία.
 • Βεβαιωθείτε ότι το blog σας είναι ασφαλές και αξιόπιστο. Χρησιμοποιήστε HTTPS, παρέχοντας σαφείς πληροφορίες επικοινωνίας στο υποσέλιδο και επιτρέψτε στους αναγνώστες σας να σχολιάζουν τις αναρτήσεις.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για τη βελτίωση του E-E-A-T σκορ της ιστοσελίδας σας είναι να δημιούργησε ένα ισχυρό προφίλ συγγραφέα που σας εδραιώνει ως ειδικό σας κλάδο:

 •  Προσθήκη Bio  : Προσθέστε μια σύντομη περίληψη για το ποιος είστε και τι κάνετε, το όνομά σας, τον τίτλο της εργασίας σας και τυχόν σχετική εμπειρία ή προσόντα.
 •  Establish your authorship: Χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα σε όλες τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. .
 • Συμπεριλάβετε συνδέσμους στα προφίλ σας στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης προς το bio σαςΑυτό θα βοηθήσει τους αναγνώστες να συνδεθούν μαζί σας και να αυξήσουν το κοινωνικό αντίκτυπο.
 • Συνδέστε ένα portfolio των γραπτών σας έργων στο συγγραφικό σας bio: Αυτό θα σας βοηθήσει να εδραιώσετε την αρχή σας ως συγγραφέας.

Η ποιότητα του E-E-A-T είναι καίρια για τους ιστότοπους YMYL (Your Money or Your Life), που είναι πόροι που επηρεάζουν σημαντικά την ευημερία, την υγεία, την οικονομική σταθερότητα και την ασφάλεια των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Οι ιστότοποι που αφορούν στην υγεία και τα οικονομικά είναι συχνά θεωρούμενοι πόροι YMYL, και η Google έχει αυστηρές απαιτήσεις για αυτούς. Για παράδειγμα, οι ιατρικές συμβουλές πρέπει να γράφονται ή να παράγονται μόνο από άτομα ή οργανισμούς με κατάλληλη ιατρική εμπειρία ή εξουσιοδότηση.

Πραγματοποιήστε έναν συχνό & επιτυχημένο έλεγχο περιεχομένου ιστολογίου

Καθώς το blog σας συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι ουσιαστικό να αξιολογείτε τακτικά τις επιδόσεις του περιεχομένου σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το blog σας συνολικά καλύπτει τους στόχους σας και παρέχει αξία στο κοινό σας. Λάβετε υπόψη σας τη διεξαγωγή μιας έρευνας για να αναγνωρίσετε ευκαιρίες για βελτίωση του ιστολογίου σας και περαιτέρω βελτιστοποίηση της στρατηγικής περιεχομένου σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα όταν πραγματοποιείτε ανασκόπηση περιεχομένου.

Βήμα 1. Αναλύστε τις σελίδες του ιστολογίου σας.

Αναγνωρίστε ποιες σελίδες προσφέρουν καλά ή κακά αποτελέσματα, έχουν υψηλή ή χαμηλή δυνατότητα επισκεψιμότητας ή έχουν πολλές ή λίγες μετατροπές. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία όπως το Google Search Console, το Google Analytics ή το SE Ranking.

Βήμα 2. Αποφασίστε τι να κάνετε με κάθε κομμάτι περιεχομένου και προσδιορίστε ποιες σελίδες να επικεντρωθείτε.

Μετά τη διενέργεια της ανάλυσής σας, μπορείτε να αποφασίσετε να ενημερώσετε ένα blog post με νέες πληροφορίες ή να διαγράψετε ένα post που δεν είναι πλέον σχετικό με το ακροατήριό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να συγχωνεύσετε αρκετά σχετικά posts σε έναν εξαντλητικό οδηγό ή να προωθήσετε ένα post με υψηλή απόδοση μέσω κοινωνικών μέσων ή email marketing. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις σελίδες στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθείτε πρώτα.

 • Σελίδες με χαμηλή οργανική κίνηση αλλά υψηλό δυναμικό κίνησης. Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου σε αυτές τις σελίδες σας επιτρέπει να φτάσετε σε μια ευρύτερη καταναλωτική βάση με λιγότερη προσπάθεια.
 • Σελίδες με υψηλές θέσεις αλλά χαμηλά ποσοστά κλικ. Αυτές οι σελίδες μπορεί να έχουν χαμηλής ποιότητας meta-ετικέτες που μπορείτε να βελτιστοποιήσετε.
 • Σελίδες με υψηλή κίνηση αλλά χαμηλούς μετατροπιακούς ρυθμούς. Χαμηλοί ρυθμοί μετατροπής υποδηλώνουν προβλήματα που σχετίζονται με τη συναφή απόδοση του περιεχομένου σας στους τίτλους, τις ενέργειες κλήσης προς δράση ή χρόνους φόρτωσης σελίδας.
 • Σελίδες με χαμηλό ή υψηλό αριθμό εντυπώσεων, αλλά χαμηλό αριθμό κλικ. Αυτές οι σελίδες μπορεί να χρειάζονται περισσότερη βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών και διόρθωση προβλημάτων φόρτωσης της ιστοσελίδας.
 • Σελίδες που ενημερώθηκαν τελευταία πριν από περισσότερο από έναν χρόνο. Στη google αρέσει  το φρέσκο και ενημερωνμένο περιεχόμενο και το δίνει προτεραιότητα κατά τη σειρά εμφάνισης των ιστοσελίδων.

Βήμα 3. Ανακαλύψτε τρόπους για να βελτιώσετε τις σελίδες σας.

Αφού μάθετε ποιες σελίδες χρειάζονται βελτίωση, τότε μπορείτε να αναλύσετε τα ξεχωριστά στοιχεία τους.

 • Διατηρήστε τον έλεγχο των επικεφαλίδων σας, των ετικετών τίτλου, του εναλλακτικού κειμένου και άλλων στοιχείων HTML.
 • Ενημερώστε τα παρωχημένα ή μη αποδοτικά CTAs σας. Βεβαιωθείτε ότι τα νέα σας CTAs αυξάνουν τα ποσοστά μετατροπής.
 • Βελτιστοποίηση internal linking.
 • Επεκτείνετε το περιεχόμενό σας με νέες και σχετικές πληροφορίες.
 • Ανανεώστε το περιεχόμενό σας προσθέτοντας νέα κομμάτια περιεχομένου, όπως αποσπάσματα από ειδικούς ή νέα στατιστικά στοιχεία. Αυτό θα κάνει το περιεχόμενό σας πιο αξιόπιστο.
 • Χρησιμοποιήστε τις 301 ανακατευθύνσεις για να στείλετε τους αναγνώστες στις νέες και βελτιωμένες αναρτήσεις στο ιστολόγιο και να τους σταματήσετε από το να καταλήγουν σε σελίδες 404.

Βήμα 4. Διαγράψτε τις περιττές σελίδες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν έχει νόημα να βελτιώσετε τις σελίδες του ιστολογίου. Λάβετε υπόψη τη διαγραφή:

 • Σελίδες που δεν έχουν έχει καμία επίσκεψη τον περασμένο χρόνο.
 • Σελίδες που δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή δεν παρέχουν ελάχιστη αξία στο κοινό σας.
 • Σελίδες που είναι αντίγραφα ή δημιουργήθηκαν για την ίδια λέξη-κλειδί / πρόθεση χρήστη.

Βήμα 5: Παρακολουθείτε τις επιπτώσεις των αλλαγών σας.

Τέλος, προσαρμόστε τη στρατηγική SEO του ιστολογίου σας ανάλογα με τις αρνητικές ή θετικές αλλαγές που παρατηρήσατε. Παρακολουθήστε τα μετρήσιμα στοιχεία όπως η κίνηση, η συμμετοχή και οι μετατροπές για να καθορίσετε αν οι αλλαγές σας επηρεάζουν θετικά την απόδοση του ιστολογίου σας. Αν παρατηρήσετε μείωση της απόδοσης, επιστρέψτε στον έλεγχο περιεχομένου σας και πραγματοποιήστε πρόσθετες προσαρμογές αν απαιτείται.

Παρακολουθήστε τις λέξεις-κλειδιά σας και το SEO health

Αφού δημοσιευθούν τα άρθρα σου στον κόσμο του διαδικτύου, άφησέ τα λίγο χρόνο να βρουν τη θέση τους στη σελίδα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Έπειτα, αρχίστε την παρακολούθηση κάθε ενός για να δείτε πόσο καλά κατατάσσεται για τα αιτήματα αναζήτησης που επιλέξατε.

With the help of SE Ranking’s  Keyword Rank Tracker Μπορείτε να ορίσετε μια στόχο διεύθυνση URL για οποιαδήποτε λέξη-κλειδί και εύκολα να παρακολουθείτε πως βαθμολογούνται οι σελίδες σας για κάθε λέξη-κλειδί.

Ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να εξετάσετε εμπεριστατωμένα τις τεχνικές πτυχές του SEO στο ιστολόγιό σας είναι το  Website Audit . Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε γρήγορα να ανακαλύψετε εάν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα στην απόδοση του ιστότοπό σας, ενώ σας συμβουλεύει για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε το ιστολόγιό σας για τις μηχανές αναζήτησης.

Και όταν θέλετε να αναλύσετε ένα συγκεκριμένο άρθρο από την κορυφή έως τα νύχια το, On-Page SEO Checker  είναι φανταστικό. Αυτό το εργαλείο ελέγχει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της σελίδας, εμφανίζει πόσο καλά είναι βελτιστοποιημένη για μια αναζήτηση, αξιολογεί τη μοναδικότητα του περιεχομένου και επισημαίνει οποιεσδήποτε βελτιώσεις μπορούν να γίνουν. Τα παραπάνω δύο εργαλεία τα χρησημοποιούμε στη WebMate με το Αγαπημένο μας Seranking.

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε τις λέξεις-κλειδιά σας και να ελέγχετε την υγεία του SEO σας με τα ειδικά εργαλεία της Google.

To Google Search Console  παρέχει μερικά βασικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή αν θέλετε να βελτιώσετε το SEO του ιστολογίου σας. Performance Report, Για παράδειγμα, εμφανίζονται όλες οι λέξεις-κλειδιά για τις οποίες βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στις θέσεις της Google, καθώς και πόσοι χρήστες κάνουν κλικ στη σελίδα σας.

Θα πρέπει επίσης να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό:Στατιστικός δείκτης Ικανοποίησης-Παρακολούθησης Ρυθμού Κλικ είναι το CTR. Το CTR μετρά το ποσοστό των κλικ που λαμβάνει το περιεχόμενό σας σε σχέση με τον αριθμό φορών που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης για ένα συγκεκριμένο λέξη-κλειδί. Ένα υψηλό CTR υποδηλώνει ότι το περιεχόμενό σας είναι σχετικό και ελκυστικό για τους χρήστες που αναζητούν, ενώ ένα χαμηλό CTR μπορεί να υποδηλώνει ότι το περιεχόμενό σας χρειάζεται βελτίωση ή ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις στρατηγικές σας στόχευσης.

performance rerport gsc

Για να παρακολουθήσετε την υγεία SEO του ιστολογίου σας, πηγαίνετε στο  Pages . Αυτή η ενότητα δείχνει πόσες από τις σελίδες σας είναι προς το παρόν ευρεθείσες στη Google. Επίσης, εμφανίζει τυχόν σελίδες με προβλήματα ευρετηρίασης και παρέχει μία πλήρη λίστα με τα λάθη.

Για να αξιολογήσετε την απόδοση του ιστολογίου σας, πηγαίνετε στον εξής σύνδεσμο Experience . Η ενότητα αυτή στο εργαλείο παρέχει δεδομένα εμπειρίας σελίδας, μετρήσεις βασικών στοιχείων του διαδικτύου και προβλήματα φιλικότητας για κινητά συσκευές.

Το Google Analytics  είναι ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την αξιολόγηση της απόδοσης του ιστότοπου. Το analytics παρέχει στατιστικά σελίδων προβολής, δεδομένα για τον μέσο χρόνο σελίδας, το ποσοστό Bounce Rate και άλλα μετρήσιμα στοιχεία συμμετοχής για να βοηθήσει να κατανοήσετε πόσο αποτελεσματικές ήταν οι προσπάθειες βελτιστοποίησης του ιστολογίου σας.

αλληλεπίδραση webmate

To convertion Rate στο Google Analytics σας επιτρέπει να αναλύσετε το ποσοστό μετατροπής, το οποίο μετρά το ποσοστό των επισκεπτών στον ιστότοπό σας που πραγματοποιούν μια επιθυμητή ενέργεια, όπως ακολουθώντας έναν σύνδεσμο ή συμπληρώνοντας μια φόρμα. Η παρακολούθηση του ποσοστού μετατροπής σας μπορεί να βοηθήσει να καθορίσετε εάν το περιεχόμενό σας στοχεύει αποτελεσματικά τις σωστές λέξεις-κλειδιά και προσλαμβάνει το κοινό σας.

Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι κάτι δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, μπορείτε να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης και να συνεχίσετε τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας. Και να θυμάστε, πάντα βελτιστοποιείτε για τους ανθρώπους & όχι μόνο για μηχανές αναζήτησης !

Η δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου πρέπει να αποτελεί μόνο ένα μέρος της στρατηγικής SEO και μάρκετινγκ σας. Εάν θέλετε να κερδίσετε τον αγώνα βελτιστοποίησης και να καταλάβετε την πρώτη θέση στον SERP, είναι κρίσιμο να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο περιεχόμενό σας. Ωστόσο, η στρατηγική SEO και μαρκετινγκ σας πρέπει επίσης να επικεντρώνεται στην έρευνα λέξεων-κλειδιών, την τεχνική βελτιστοποίηση, την κατασκευή συνδέσμων και την παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο SEO και το μάρκετινγκ θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα και θα φέρει οργανική κίνηση και μετατροπές στον ιστότοπό σας. Επίσης, είναι μια μη διαπραγματεύσιμη απαίτηση. Παρόλα αυτά, η δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου είναι ο καλύτερος τρόπος να προσελκύσετε backlinks.

Ευτυχώς, ως ιδιοκτήτης ιστολογίου, η ιστοσελίδα σας είναι ήδη προετοιμασμένη να αποκτήσει συνδέσμους. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις που έχουν ενεργό ιστολόγιο αποκτούν συχνά περισσότερους συνδέσμους. Για την ακρίβεια 97% περισσότερα links  σύμφωνα με μια μελέτη της Hubspot. Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές για τη δημιουργία περιεχομένου ιστολογίου που προσελκύει υψηλής ποιότητας backlinks:

 • Δημιουργήστε πρωτότυπο, ενημερωτικό και αξίας περιεχόμενο. Το περιεχόμενό σας πρέπει να λύσει ένα πρόβλημα ή να απαντήσει σε μια ερώτηση που έχει το κοινό σας.
 • Ενσωματώστε δεδομένα και στατιστικά στοιχεία. Αυτό θα καταστήσει το περιεχόμενό σας πιο αξιόπιστο και αξιόπιστο. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συνδέουν το περιεχόμενο που υποστηρίζεται από δεδομένα και έρευνα.
 • Καταρτίστε επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στον κλάδο σας. Αναγνωρίστε σχετικές ιστοσελίδες που είναι πιθανό να συνδέθουν με το περιεχόμενο σας, επικοινωνήστε μαζί τους και ρωτήστε αν θα ήταν ενδιαφέρον να μοιραστείτε το περιεχόμενο σας με το κοινό τους.
 • Προσθέστε γραφικά και οπτικό περιεχόμενο. Αυτά θα πρέπει να συμπληρώσουν το περιεχόμενο σας. Οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να συνδέσουν το περιεχόμενο που είναι οπτικά ελκυστικό.
 •  Μοιραστείτε το περιεχόμενο σας.  Είτε πρόκειται για τα κοινωνικά μέσα, το email marketing ή άλλα σχετικά κανάλια, όσο περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το περιεχόμενο σας, τόσο πιο πιθανό είναι να σας δώσουν ένα link.

Επιπλέον Tips

Έχουμε καλύψει τις κορυφαίες συμβουλές για τη δημιουργία ενός ισχυρού blog και άρθρων για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων SEO, αλλά δεν υπάρχει όριο για την τελειότητα, ειδικά όταν μιλάμε για περιεχόμενο. Εδώ είναι μερικές ακόμα συμβουλές για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO των αναρτήσεων του blog σας.

Γράψτε εντυπωσιακούς τίτλους

Προσελκύστε τους αναγνώστες από τη στιγμή που θα δουν τον τίτλο του άρθρου σας. Ένας φανταστικός τίτλος θα τους κάνει να θέλουν να συνεχίσουν την ανάγνωση και να μάθουν περισσότερα. Χρησιμοποιήστε δυναμικές λέξεις και φράσεις που θα τραβήξουν την περιέργειά τους και θα τους κάνουν να νιώθουν ότι θα χάσουν κάτι σημαντικό αν δεν διαβάσουν το άρθρο σας. Να θυμάστε, ο τίτλος είναι η πρώτη εντύπωση που δίνετε στους αναγνώστες σας, οπότε κάντε τον ξεχωριστό! Αλλά προσοχή να μην κοροϊδεύεις τους χρήστες σου. Κάνε μια υπόσχεση στον τίτλο σου που θα τους πείσει γιατί πρέπει να διαβάσουν την ανάρτησή σου και βεβαιώσου ότι θα είναι αληθινή.

Ο τίτλος, τελικά, μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τη δημοσίευση στο ιστολόγιο σας. Αν είναι αρκετά πιασάρικος, οι άνθρωποι θα δαπανήσουν περισσότερο χρόνο για να απορροφήσουν το περιεχόμενο σας και μπορεί ακόμη και να το μοιραστούν χωρίς να το διαβάσουν! Αλλά αν δεν είναι πιασάρικος, μην περιμένετε η ανάρτησή σας να συγκεντρώνει “ψηφιακή σκόνη”.

Αν δεν βλέπεις καθόλου υψηλής ποιότητας οργανική κίνηση προς την ανάρτησή σου, δοκίμασε να αλλάξεις τον τίτλο της, πείθοντας τους αναγνώστες σου να αλληλεπιδράσουν με αυτόν.

Ακολούθησε την αρχή KISS

Η αρχή του KISS, που σημαίνει “Κράτα τα απλά, βλάκα”, τονίζει τη σημασία της απλότητας και της σαφήνειας στη δημιουργία αποτελεσματικού και αξέχαστου περιεχομένου. Με τη δημοτικότητα που αποκτά η φωνητική αναζήτηση, η Google πλέον επιλέγει χειροκίνητα το πλέον κατάλληλο, πληροφοριακό, συνοπτικό και φιλικό προς τη φωνή περιεχόμενο για να παρέχει άμεσες απαντήσεις στους χρήστες που αναζητούν.

Μην γράφετε περίπλοκες προτάσεις που μπορεί να μπερδέψουν ή να κουράσουν τους αναγνώστες. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στη χρήση απλής, σαφούς γλώσσας που είναι εύκολη να κατανοηθεί. Η αρχή KISS ισχύει επίσης για το οπτικό σχεδιασμό του ιστολογίου σας. Αποφύγετε αταξινόμητες διατάξεις ή πολλά εκνευριστικά στοιχεία και επικεντρωθείτε στη δημιουργία ενός απλού και καθαρού σχεδιασμού που βοηθά τους αναγνώστες να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο σας.

Για να βοηθήσετε τους αναγνώστες σας να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο σας, χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα παραδείγματα που επεξηγούν τα σημεία σας. Αυτό μπορεί να κάνει το περιεχόμενο σας πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο.

Χτίστε σχέσεις μέσα από τον σχολιασμό των άρθρων

Μεταξύ άλλων, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι μηχανές αναζήτησης αποκτούν μια αίσθηση για το επίπεδο συμμετοχής μιας ανάρτησης αναλύοντας το τμήμα σχολίων. Είναι ένας υπέροχος τόπος για την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για ένα συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, λειτουργεί ως εργαλείο για την καθοδήγηση και τη συμμετοχή της κίνησης και σας δίνει περιεχόμενο για να μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Λοιπόν, εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια ζωντανή συζήτηση για να αυξήσετε τη συμμετοχή σας και τις προσπάθειες SEO, δώστε στους αναγνώστες σας τη δυνατότητα να αφήσουν σχόλια αν το θελήσουν! Αλλά μην επιτρέψετε την κακόβουλη διαφήμιση – ενεργοποιήστε τον έλεγχο σχολίων για να αποκρύπτετε όλα τα σχόλια που δεν έχετε εγκρίνει ακόμα.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε το WordPress, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε. star rating plugins Προσθέτετε σχόλια στο ιστολόγιο σας, τα οποία θα εμφανίζονται ως πλούσια απόσπασματα στα αποτελέσματα αναζήτησης του SERP.

Οι μηχανές αναζήτησης συχνά αλλάζουν αυτό που θεωρούν σημαντικό, για αυτό είναι συνιστώμενο να ελέγχετε τις ενημερωμένες αξιολογήσεις της Google. SEO Starter Guide για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τις βέλτιστες πρακτικές SEO για τα blogs.

Κάντε το περιεχόμενό σας να ξεχωρίζει

Όταν συναντήσεις ένα θέμα που έχει καλυφθεί εκατομμύρια φορές πριν, σκέψου έναν νέο, ψυχαγωγικό τρόπο να το κάνεις να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Προσθέστε podcasts, infographics, στατιστικά, γραφήματα, δημοσκοπήσεις, memes, gifs, ειδικές παραθέσεις, βίντεο και συγκρίσεις δεδομένων. Πειραματιστείτε με διαφορετικές επιλογές για να κάνετε τις αναρτήσεις σας αξιόλογες, ενδιαφέρουσες και εύκολες στην ανάγνωση.

Για παράδειγμα, ζητήστε μια θέση από έναν ειδικό στο θέμα της ανάρτησής σας και εισάγετε το στο περιεχόμενο σας για να αυξήσετε το επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και εμπιστοσύνης του αναγνώστη σας.

Τώρα ήρθε η ώρα σας!

Σε αυτήν την ανάρτηση, εξετάσαμε προσεκτικά γιατί οι τα άρθρα και το blog στον ιστότοπο σας είναι σημαντικοί για το SEO και πώς να το κάνετε σωστά.

Η διαχείριση ενός επιτυχημένου blog μπορεί να είναι απαιτητική. Απαιτεί προσεκτικό προγραμματισμό, μια καλά δομημένη προσέγγιση και τη δημιουργία αυθεντικού, ενδιαφέροντος και υψηλής ποιότητας περιεχομένου. Το υλικό που γράφετε πρέπει πάντα να απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή να λύνει τα προβλήματα των αναγνωστών σας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια τεχνικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν το blog σας να αναγνωρίζεται από τη Google και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, αλλά θυμηθείτε ότι αν το περιεχόμενο δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, τότε θα είναι μάταιες οι προσπάθειές σας και η χρονοβόρα σας δουλειά.

Τελικά, τα άρθρα και το blog σας δεν είναι απλώς ένα μέσο για να φτάσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης μηχανών· είναι επίσης ένα εξαιρετικό, αλλά πολλές φορές υποτιμημένο εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο κοινό στόχο.

Πρόσφατα άρθρα