Πως να γράψετε ένα φοβερό άρθρο για το blog σας

πως να γράψω άρθρο για το blog μου

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις μέρες μας. Ένας χώρος στην ιστοσελίδα μας που δημιουργούμε συχνά περιεχόμενο είναι το blog αυτής. Είναι πολύ σημαντικό για την προώθηση της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης τα άρθρα που θα γράψουμε να είναι σωστά δομημένα και να τραβούν το ενδιαφέρον των χρηστών.

Πως θα γράψω ένα φοβερό άρθρο;

Για να γράψουμε ένα φοβερό άρθρο πρέπει αυτό να έχει απαραίτητα τρία πράγματα: ποιοτικό περιεχόμενο, σωστή δομή και να είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση. Τέλος θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα πολυμέσα όπως εικόνες και video που θα κάνουν τον χρήστη να μην βαριέται.

Πολύ σημαντικές πληροφορίες για να έχετε ένα εκπληκτικό άρθρο

Πολύ σημαντικές πληροφορίες για να έχετε ένα εκπληκτικό άρθρο
 • Το μέγεθος του περιεχομένου ενός άρθρου πρέπει να είναι μεγάλο καθώς με το update Hummingbird της google , αυτή πλέον προτιμάει μεγάλα και εις βάθος άρθρα.
 • Είναι σημαντικό ακόμη το άρθρο να μην είναι απλά μεγάλο αλλά και με πλούσιο περιεχόμενο έτσι ώστε να μην έχουμε bounce rate δηλαδή να μην φεύγουν οι χρήστες από την ιστοσελίδα μας γρήγορα. Φυσικά εάν το άρθρο είναι και μοναδικό τότε θα γίνει η απόλυτη διαφορά
 • Τέλος η δομή του δηλαδή το πως χρησιμοποιούμε τα h tags είναι πολύ σημαντικό για το άρθρο μας. Έτσι το H1 πρέπει να είναι ο τίτλος του άρθρου μας και να περιέχει τα keywords που θέλουμε, το h2 ο υπότιτλος και να περιέχει τα relevant keywords δηλαδή λέξεις που συνδέονται με το θέμα που αναπτύσσουμε. Οι εικόνες μας πρέπει να διαθέτουν alternate text και τέλος να κάνουμε το λεγόμενο internal linking δηλαδή να συνδέσουμε το παρών άρθρο με άλλα άρθρα του blog μας.

Μερικά Βήματα για να γράψετε ένα απίστευτο άρθρο

Μερικά Βήματα για να γράψετε ένα απίστευτο άρθρο

Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε ένα όμορφο αλλά και πετυχημένο άρθρο

Γράψτε έναν μοναδικό τίτλο

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε έναν εκπληκτικό τίτλο στο άρθρο σας που να τραβάει την προσοχή. Έναν τίτλο που ο χρήστης εφόσον δημοσιοποιήσετε το άρθρο σας στα social media θα θέλει να κάνει κλικ επάνω του. Φυσικά ο τίτλος θα πρέπει να περιέχει και τα keyword που θέλουμε.

Η αρχική παράγραφος στο άρθρο σας

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έτσι φροντίστε να γράψετε μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχική παράγραφο που να αναλύεται απλά για το τι θα γράψετε παρακάτω και να έχετε μέσα σε αυτή τα βασικά σας keywords.

Στόχευση και διήγηση

Πρέπει να σκεφτείτε σε ποιον απευθύνεται αυτό το άρθρο και να γίνει το άρθρο σας όσο ποιο στοχευμένο γίνεται. Έτσι το άρθρο σας εκτός από στοχευμένο θα έχει και επιτυχία! Έχοντας αυτή τη στόχευση είναι πολύ σημαντικό να γράψουμε το άρθρο του blog μας σαν μια ιστορία και με απλά λόγια για να βοηθήσουμε κάποιον που θα το διαβάσει. Όταν γράφουμε σαν ιστορία ένα άρθρο κάνουμε τον αναγνώστη να μην θέλει να σταματήσει την ανάγνωση.

Χρησιμοποιείστε επικεφαλίδες

Χρησιμοποιείστε επικεφαλίδες στα άρθρα σας γιατί με αυτό τον τρόπο μειώνεται η κούραση στην ανάγνωση του χρήστη. Ένα άρθρο με επικεφαλίδες και πολυμέσα βοηθάει τον χρήστη και δεν τον κουράζει σε σχέση με ένα άρθρο το οποίο είναι συνεχόμενο κείμενο

Δεν χρειάζεται να το γράψετε σε μια μέρα

Τα άρθρα σας δεν χρειάζεται να τα τελειώσετε σε μια μέρα ούτε σε κάποιον ορισμένο χρόνο. Τα κείμενα σας μπορείτε να τα τελειώσετε γράφοντας λίγο λίγο επάνω στο θέμα σας και διαβάζοντας το τι έχετε γράψει. Επίσης αφού τελειώσετε μπορείτε να πάτε και να αναθεωρήσετε αυτά που έχετε γράψει και να βελτιώσετε το άρθρο σας.

Περισσότερες Πληροφορίες μεγαλύτερο αποτέλεσμα

Δώστε πολλές πληροφορίες για το θέμα που αναπτύσσετε και έτσι θα έχετε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Εάν γράφετε ένα άρθρο το οποίο είναι 300 λέξεων φυσικά οι πληροφορίες σας θα είναι ελλείπεις και όχι τόσο σημαντικές σε σχέση με ένα άρθρο 3000 λέξεων.

Προσοχή στην ορθογραφία

Είναι σημαντικό να προσέχουμε την ορθογραφία των άρθρων μας καθώς η κακή ορθογραφία κάνει κακή εντύπωση στον αναγνώστη και είναι πιθανόν να μην εμπιστευτεί και να μην δώσει την απαιτούμενη προσοχή στο άρθρο σας. Χρησιμοποιείστε ένα πρόγραμμα διόρθωση ορθογραφίας για να ελαχιστοποιήσετε τα λάθη σας!

Γράψτε απλά

Ο λόγος σας σε ένα κείμενο του blog σας πρέπει να είναι απλός και να τον καταλαβαίνουν όσοι περισσότεροι μπορούν. Ακόμα και εάν χρησιμοποιείται τεχνικούς όρους είναι σωστό να επεξηγείται τους όρους που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος σχετικός με το θέμα.

Γραμματοσειρά μεγάλη κ απλή

Η γραμματοσειρά σας πρέπει να είναι “μεγάλη” έτσι ώστε το περιεχόμενο σας να είναι ευανάγνωστο από τον χρήστη. Ακόμη είναι καλό οι παράγραφοι σας να μην είναι μεγάλης έκτασης για να μην δημιουργεί την αίσθηση της κούρασης στον χρήστη.

Λύστε ένα πρόβλημα

Τις περισσότερες φορές ψάχνουμε στο ίντερνετ πληροφορίες για το πώς θα λύσουμε κάποιο πρόβλημα. Εσείς τώρα διαβάζετε ένα άρθρο που σας λέει πως να λύσετε ένα πρόβλημα. Γενικότερα τα άρθρα που έχουν οδηγίες για το πώς να κάνει κάποιος κάτι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην μόδα.

Η σωστή δομή ενός άρθρου που λύνει ένα πρόβλημα θα ήταν ως εξής:

 1. Ενότητα πρώτη, ποιο είναι το πρόβλημα.
 2. Ενότητα δεύτερη, τα οφέλη από την λύση του προβλήματος.
 3. Ενότητα τρίτη, η λύση του προβλήματος.

Βρείτε περιεχόμενο και αξιολογήστε το

Βρείτε περιεχόμενο από άλλες ιστοσελίδες και αξιολογήστε το και εάν θέλετε χρησιμοποιήστε το . Προσοχή δεν λέμε σε καμιά περίπτωση να κάνετε copy paste ούτε απλά να αλλάξετε τα λόγια σε ένα άρθρο αλλά παίρνοντας δεδομένα από άλλα άρθρα και αναπτύσσοντας περισσότερο το θέμα στο δικό σας, μπορείτε να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα και να βοηθήσετε την ιστοσελίδα σας στην προώθηση της

Κλείσιμο του άρθρου

Τα άρθρα όταν τελειώνουν θα πρέπει να ωθούμε τον χρήστη να πραγματοποιήσει μια ενέργεια αλλά και να του εξηγούμε τα αποτελέσματα του άρθρου μας. Έτσι και θα δώσουμε στον χρήστη την τελική απάντηση που ψάχνει και θα νιώσει ικανοποιημένος και μπορεί να έχουμε όφελος και εμείς.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για ένα εκπληκτικό άρθρο

άρθρο για το blog σας

Εάν γράψω ένα άρθρο για ένα θέμα που δεν γνωρίζω είναι φυσικό να μην έχω τόση σωστή άποψη και τόσο πολλές πληροφορίες σε σχέση με ένα άρθρο για ένα θέμα πάνω στο οποίο είμαι γνώστης.

Ασχοληθείτε με θέματα τα οποία τα γνωρίζεται πολύ καλά και έχετε να δώσετε το κάτι παραπάνω. Προσωπικές εμπειρίες αλλά και ιστορίες μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο άρθρο σας. Μην φοβάστε να κάνετε το άρθρο σας προσωπικό και να εξιστορήσετε μια δική σας εμπειρία. Ένας ξύλινος απρόσωπος λόγος είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάντε για το κείμενο σας.

Τι θα κερδίσω γράφοντας ένα άρθρο στο blog της ιστοσελίδας μου;

Γράφοντας ένα άρθρο στο blog σας εκτός ότι θα σας αγαπήσει η google και θα κερδίσετε θέσεις σε λέξεις κλειδιά στη μηχανή αναζήτησης της, θα δώσετε και στους υπάρχοντες χρήστες της ιστοσελίδας και του eshop σας νέο περιεχόμενο για να αλληλεπιδράσουν και να τους τονώσετε το ενδιαφέρον για τη σελίδα σας. Τέλος αποκτάτε περιεχόμενο για να δημοσιεύσετε στα social media της επιχείρησης σας και έτσι να αποκτήσετε νέους χρήστες πράγμα που σημαίνει νέους πελάτες.

Δημιουργία άρθρων με ΑΙ (Τεχνητή νοημοσύνη)

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη συγγραφή άρθρων σε ένα blog μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

Πλεονεκτήματα

 • Ταχύτητα: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παράγει περιεχόμενο γρηγορότερα από έναν ανθρώπινο συγγραφέα.
 • Αυτοματοποίηση: Μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο βασισμένο σε δεδομένα ή πρότυπα, χωρίς συνεχή επέμβαση.
 • Προσαρμοστικότητα: Μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορα θέματα και στυλ γραφής.

Προκλήσεις

 • Ποιότητα: Το περιεχόμενο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην έχει την ίδια βάθος, προσωπικότητα ή ανθρώπινη αφή που θα είχε ένα άρθρο γραμμένο από έναν πραγματικό συγγραφέα.
 • Ορθότητα: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος λανθασμένων πληροφοριών ή παρανοήσεων.
 • SEO (Search Engine Optimization): Τα μηχανικά γραμμένα άρθρα μπορεί να μην είναι τόσο βελτιστοποιημένα για τις μηχανές αναζήτησης όσο τα άρθρα που γράφονται από ανθρώπους με εμπειρία στο SEO.

Όσον αφορά το Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης, η ποιότητα του περιεχομένου είναι πάντα κρίσιμη. Το Google εκτιμά το ποιοτικό, πρωτότυπο και χρήσιμο περιεχόμενο. Αν το περιεχόμενο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη είναι επιφανειακό, επαναλαμβανόμενο ή δεν προσφέρει πραγματική αξία στους αναγνώστες, τότε μπορεί να μην βοηθήσει στη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Συνολικά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την παραγωγή περιεχομένου, αλλά είναι σημαντικό να συνδυαστεί με ανθρώπινη επέμβαση και επαλήθευση για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ακρίβεια.

Εάν θέλετε να αναλάβουμε το seo και ως επέκταση την δημιουργία άρθρων στο blog της επιχείρησης σας δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Μία απάντηση στο “Πως να γράψετε ένα φοβερό άρθρο για το blog σας”

 1. ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Άβαταρ
  ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Συγγραφή άρθρων. Δώστε μου μια προσφορά για Συγγραφή ή επιμέλεια άρθρων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα