Γιατί να έχετε ένα εταιρικό Facebook Page

Facebook-Business-Pages

Το facebook είναι ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και το οποίο μπορεί ο καθένας μας να χρησιμοποιήσει για διαφήμιση είτε είναι πρόσωπο είτε πολύ περισσότερο εάν είναι μια επιχείρηση.  Παρακάτω θα δούμε γιατί το facebook είναι ένα μέσο και ποια είναι τα προτερήματα του και γιατί πρέπει όλες οι εταιρείες να έχουν ένα facebook page.

facebook page διαφήμιση

1. Αύξηση κίνησης Ιστοσελίδας

Πρώτα από όλα η ιστοσελίδα facebook της εταιρείας σας με τον σωστό χειρισμό δηλαδή με συχνά blog posts στην ιστοσελίδα σας και μετέπειτα δημοσίευση στο facebook μπορεί να έχει μεγάλη αύξηση της κίνησης της. Έτσι οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα σας και να γνωρίσουν τα προϊόντα της εταιρείας σας ή να γίνουν συχνοί αναγνώστες τον posts σας.

2. Χαμηλό Κόστος Διαφήμισης

Το κόστος της διαφήμισης στο facebook σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο μέσο και η αμεσότητα που αυτό έχει δεν μπορεί να συγκριθεί. Με 50 – 100 ευρώ το μήνα μπορείτε να έχετε αποτελέσματα που σε διαφορετική περίπτωση θα είχατε σε άλλα μέσα με χιλιάδες ευρώ. Επίσης μπορεί το κοινό σας να είναι απόλυτα στοχευμένο με τα εργαλεία που σας δίνει το facebook και ηλικιακά και με ενδιαφέροντα και με φύλλο και γεωγραφικά.

facebook page δημιουργία σελίδας

3. Ακούστε και μιλήστε στους πελάτες σας

Ένα ακόμα μοναδικό στοιχείο που σας δίνει η διαφήμιση στο facebook είναι ότι μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους υποψήφιους πελάτες σας σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα όπως περιοδικά , τηλεόραση , adwords, ραδιόφωνο. Μπορείτε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο ή ακόμα να μιλήσετε και στο chat μαζί τους.

4. Branding

Το περιβόητο branding που όλοι θέλουμε να κάνουμε μπορεί να έχει μια καλή εκκίνηση από το facebook. Μπορούμε να δείξουμε μέσω αυτού του social media πόσο καλά προϊόντα έχουμε ή υπηρεσίες και πόσο σωστοί και τυπικοί είμαστε σαν επιχείρηση.  Όσο περισσότερες καλές κρητικές λαμβάνεις, όσους περισσότερους followers έχεις και όσο περισσότερα likes παίρνεις τόσο πιο κοντά στο brand awareness είσαι.

Επίλογος

Το facebook είναι ένα δυνατό μέσω διαφήμισης αλλά μόνο του δεν αρκεί αλλά σε συνδυασμό με σωστή στρατηγική marketing μπορεί να κάνει θαύματα. Επίσης πρέπει να έχουμε κατά νου ότι για να δούμε αποτελέσματα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός όπως και με την προώθηση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Πάρα πολλοί πελάτες μου μετά το πρώτο δίμηνο χωρίς καμιά προγενέστερη ενασχόληση και με αποσπασματική ενασχόληση απογοητεύονται και δεν μπορούν να δουν στην πραγματικότητα την δύναμη της διαφήμισης στο facebook με μια επαγγελματική facebook page. Στο internet γενικότερα ενώ η τεχνολογία προχωράει με αλματώδης ρυθμούς οι ρυθμοί για να φανούν τα κέρδη μιας κίνησης είναι αντιστρόφως ανάλογοι.

Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε με όλα τα παραπάνω που συνήθως σε χρόνο καταναλώνουν 3-4 ώρες την εβδομάδα στην απλή μορφή τους , υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Η Web-mate μπορεί να αναλάβει την δημιουργία και την λειτουργία του επαγγελματικού facebook page σας. Η Web-mate ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κατερίνη , Θεσσαλονίκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα