Τι είναι και πόσα προϊόντα μπορώ να έχω σε Woocommerce Eshop

woocommerce eshop

Τι είναι το WooCommerce και πώς λειτουργεί;

To Woocommerce είναι το πιο δημοφιλές plugin στον κόσμο του WordPress για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου, μπορείς να κάνεις τα πάντα, από το να δημιουργήσεις ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου από το WordPress, το να προσθέσεις προϊόντα, τιμές και προσφορές μέχρι τη διαχείριση του πελατολογίου και των τιμολογίων. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου WooCommerce είναι εξαιρετικά ευέλικτη και παρέχει πολλές λύσεις και πρόσθετα για να χρησιμοποιηθεί απρόσκοπτα με το WordPress site σου. Το καλύτερο; Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας προγραμματιστής για να το χειριστείς! Υπάρχουν πολλά φοβερά themes και plugins που μπορούν δωρεάν ή σε πολύ χαμηλό κόστος να σου δώσουν γρήγορα λύση στο πρόβλημα σου.

Ποιος πρέπει να εξετάσει WooCommerce ως Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τους;

κατασκευή eshop με woocommerce

Στον επιχειρηματικό κόσμο του ανταγωνισμού και της διαρκούς αναζήτησης για βελτίωση, η επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να γίνει μετά από προσεκτική και εμπεριστατωμένη μελέτη. Ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι το κόστος, η ευκολία χρήσης, οι δυνατότητες που προσφέρει, καθώς επίσης και οι απαιτήσεις της επιχείρησης και του αντικειμένου της. Ένα εργαλείο όπως το WooCommerce μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή, αν θέλετε να κατασκευάσετε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Το WooCommerce είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων μέσα από την πλατφόρμα WordPress. Ωστόσο, η επιτυχία του δεν προεξοφλεί και την επιτυχία του eshop σας. Για να έρθει αυτή θα πρέπει να επενδύσετε σε πολλά πράγματα όπως διαφήμιση, seo και σωστή κατασκευή του eshop σας με βάση το woocommerce.

Στατιστικά στοιχεία χρήσης του WooCommerce, 2023

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί για τη χρήση του WooCommerce για το έτος 2023, παρατηρείται μία αύξηση της χρήσης του λογισμικού που αντιστοιχεί στην αύξηση της χρήσης του WordPress για τη δημιουργία ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων εμπορίου. Αυτή η συνεχής αύξηση αποδεικνύει ότι το WooCommerce είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά για τη δημιουργία και τη διαχείριση ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται στην πλατφόρμα WordPress. Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για το 2023 καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των νέων ιστοσελίδων που δημιουργήθηκαν τη συγκεκριμένη χρονιά επέλεξαν το WooCommerce ως τη βασική τους πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς πρόκειται για ένα εύχρηστη και εύκολα προσαρμόσιμη στις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη πλατφόρμα για δημιουργία eshop. Με παραπάνω από 5 εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις και 194,934,627 downloads κατέχει το 23.43% της αγοράς. Μερικά ακόμα απίστευτα νούμερα:

  • To WooCommerce γίνεται donwload τουλάχιστον 30.000 φορές κάθε μέρα από το WordPress.org.
  • Μεταξύ όλων των ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου στο διαδίκτυο, το 12,96% χρησιμοποιεί WooCommerce.
  • Εάν όλα τα καταστήματα WooCommerce αποτελούσαν μια ενιαία χώρα, τα έσοδα αυτής της χώρας θα ήταν μεγαλύτερα από το 35% των χωρών του κόσμου!
  • Το 2022, τα καταστήματα WooCommerce είχαν περίπου 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστου όγκου εμπορευμάτων (GMV).
  • Η προσθήκη WooCommerce που είναι διαθέσιμη στο WordPress.org υποστηρίζει 66 γλώσσες.

Τι κάνει το WooCommerce να ξεχωρίζει;

Το WooCommerce αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα ηλεκτρονικών αγορών, προσφέροντας στους χρήστες του μία απλή και χαμηλού κόστους λύση για τη δημιουργία καταστημάτων. Αυτό που κάνει το WooCommerce να ξεχωρίζει είναι η καινοτομία του, καθώς και η μεγάλη ποικιλία plugins, που διατίθενται για τη διαμόρφωση και την αναβάθμιση του συστήματος. Επιπλέον, το WooCommerce χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα του, καθιστώντας το ιδανικό για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού πελατών και την ανταπόκριση σε περισσότερο απαιτητικές παραγγελίες. Ένας ακόμη παράγοντας που καθιστά το WooCommerce προτιμώμενη επιλογή στους δημιουργούς ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι η μεγάλη κοινότητα που το στηρίζει. Η κοινότητα αυτή αποτελείται από χιλιάδες developers, από την οποία δίνονται δωρεάν συμβουλές αλλά και κάθε ιδιοκτήτης eshop μπορεί να επιλέξει τον επαγγελματία που επιθυμεί να συνεργαστεί.

Πόσα προϊόντα μπορώ να έχω στο Woocommerce;

Το WooCommerce μπορεί να χειριστεί απεριόριστο αριθμό προϊόντων, αλλά ο αριθμός των προϊόντων μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου. Η απόδοση ενός ιστότοπου WooCommerce εξαρτάται από τa specs του server, όπως η RAM και η CPU. Συνήθως, ένας server μπορεί να χειριστεί δεκάδες εκατομμύρια προϊόντα, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή φιλοξενία για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος δεν είναι αργός. Σαν Webmate με το WordPress προτείνουμε litespeed servers αφού αποτελούν την ιδανική επιλογή. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχουν 100-200 προϊόντα σε μία κατηγορία εάν υπάρχει μεγάλη βάση προϊόντων. Ωστόσο, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των προϊόντων που μπορεί να χειριστεί θεωρητικά ένας ιστότοπος WooCommerce.
Είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του ιστότοπου χρησιμοποιώντας προσωρινή αποθήκευση, βελτιστοποίηση εικόνων και ελαχιστοποιώντας τη χρήση προσθηκών / αρχείων που φορτόνονται για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος μπορεί να χειριστεί μεγάλο αριθμό προϊόντων. Έχουμε κατασκευάσει καταστήματα με 100000 προϊόντα και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, αλλά σαν Webmate προτείνουμε το woocommerce σε έως 40000 προϊόντα με τον κα΄ταλληλο φυσικά dedicated server. Τέλος ειναι διαφορετικό σε έναν eshop να εισέρχονται 100 χρήστες ημερησίως και να υπάρχουν 40000 προϊόντα και πολύ διαφορετικό να εισέρχονται 4000 χρήστες και να χρησημοποιούν π.χ τα φίλτρα του καταστήματος ταυτόχρονα. Στη δεύτερη περίπτωση προφανώς χρειαζόμαστε πολύ πιο δυνατό server.

Να φτιάξω τελικά με το Woocommerce  το eshop μου;

Το WooCommerce είναι μια δημοφιλής και προσαρμόσιμη πλατφόρμα στο κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο WordPress. Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι φιλική για αρχάριους και εύκολη στη χρήση. Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας WordPress, το WooCommerce είναι μια καλή επιλογή που πρέπει να εξετάσετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το WooCommerce είναι δωρεάν, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για πρόσθετες λειτουργίες και επεκτάσεις για να προσαρμόσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ακόμα και εάν το φτιάξετε μόνοι σας. Σαν Webmate δημιουργούμε e-shop αποκλειστικά με το woocommerce κατασκευάζοντας για αυτό custom themes έτσι ώστε να μπορούμε να επωφεληθούμε πλήρως απο τις δυνατότητες του.

Εάν σας αρέσουν τα video σας παραθέτουμε ένα video που εξηγεί τα πλεονεκτήματα του Woocommerce έτσι ώστε να πάρετε πιο εύκολα την απόφαση σας.

Πρόσφατα άρθρα