Φτιάξτε την ιστοσελίδα σας πρώτα για κινητές συσκευές.

Φτιάξτε την ιστοσελίδα σας πρώτα για κινητές συσκευές.

Πολλές φορές στο webdesign δαπανάμε τον περισσότερο χρόνο για διάφορα animation και για τέλεια ποιότητα σε εικόνες ή ακόμα και designs που ειναι κυρίως ορατά σε desktop και laptop. Την ιστοσελίδα μας όμως τελικά ποιος θα την δει σε σταθερό υπολογιστή και σε laptop; Μήπως θα την δούμε μόνο εμείς ,οι φίλοι μας, ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας και άντε ένα 10 -15% στο οποίο πρέπει να συμπεριλάβουμε μέσα τους εαυτούς μας που επαναλαμβάνουμε επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας;

Πριν πούμε οτιδήποτε περισσότερο ας δούμε κάποια δεδομένα από κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα από ιστοσελίδες με μεγάλη κίνηση για να καταλάβουμε καλύτερα για τι μιλάμε.

eshop responsive
mobile ιστοσελίδα analytics
mobile ιστοσελίδα analytics
eshop responsive
istoselida mobile
mobile ιστοσελίδα analytics

Οι παραπάνω εικόνες δείχνουν την κίνηση που έχουν ιστοσελίδες & e-shop και απο ποιες συσκευές προτιμούν οι χρήστες να τις επισκέπτονται. Και επειδή θα μου πείτε ναι αλλά εμένα η επιχείρηση μου ειναι κυρίως b2b θα απαντήσουμε με 2 αποκλειστικά b2b e-shop που και εκεί βλέπουμε με πιο μειωμένη φυσικά ένταση αλλά και πάλι το ποσοστό είναι της τάξεως του 60%!

Φτιάξτε την ιστοσελίδα σας πρώτα για κινητές συσκευές. - Web-Mate
Φτιάξτε την ιστοσελίδα σας πρώτα για κινητές συσκευές. - Web-Mate

Τι να κάνετε για να έχετε ένα επιτυχημένο site σε mobile συσκευές

Επιγραμματικά εάν ακολουθείτε τα παρακάτω τότε το site σας σε mobile version ή σύμφωνα με το responsive design θα έχει πολύ καλές πιθανότητες να ειναι πετυχημένο.

  • Το site σας πρέπει να ειναι πραγματικά γρήγορο, ελέγξτε το στο pagespeed της google για να διαπιστώσετε προβλήματα που μπορούν να λυθούν εύκολα
  • Πρέπει να έχετε όχι τεράστιου μεγέθους περιεχόμενο καθώς στο κινητό δεν θέλουμε να κάνουμε scroll και ξανά scroll
  • Πρέπει να μπορεί ο χρήστης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να βρεί αυτό που θέλει και να μην υπάρχει περιττή πληροφορία.
  • Οδηγήστε τον χρήστη εύκολα στο επόμενο βήμα που πιθανόν θέλει να κάνει, δηλαδή όταν τελειώνει το περιεχόμενο μιας σελίδας να μην χρειαστεί να μεταβεί στην αρχή της αλλά να μπορεί να βρει εύκολα αυτό που θέλει στο σημείο που βρίσκεται
  • Ο χρήστης πρέπει να μπορεί να διαβάσει εύκολα αυτό που γράφει η ιστοσελίδα σας. Περιεχόμενο σε ιστοσελίδες με χαμηλό contrast και με μικρή γραμματοσειρά είναι πολύ δύσκολο να διαβαστούν από κινητό πόσο μάλλον εάν ο επισκέπτης βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.
  • Μην χρησιμοποιείται πολλά animation καθώς κουράζουν σε mobile συσκευές.

Ένα ξεχωριστό tip που μπορούμε να δώσουμε είναι να αποφύγετε την χρήση slider αφού αυτή κάνει δύο κακά, κατα πρότων “φορτώνει” πολλά αρχεία και επιβαρήνει την ταχύτητα της ιστοσελίδας και κατα δεύτερον στη θέση τους θα μπορούσατε να είχατε 2 ή 1 section μέσα από τα οποία να βρει ο χρήστης εύκολα αυτό που ζητούσε.

Γιατί είναι σημαντικό η ιστοσελίδα να είναι φιλική σε κινητές συσκευές;

Εάν η ιστοσελίδα ή το e-shop σου είναι mobile friendly μπορείς να το ελέγξεις εδώ. Ειναι ιδανικό για το seo, η ιστοσελίδα σου να ακολουθεί το repsonsive design και να ειναι mobile friendly και ακόμη ιστοσελίδες που ειναι mobile friendly έχει αποδιχθεί ότι κρατάνε περισσότερο τους επισκέπτες σε αυτή και έχουν μεγαλύρερο convertion rate.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα