fbpx

Ανακατασκευή Ιστοσελίδας. Πότε και Γιατί;

ανακατασκευή ιστοσελίδας

Στο παρών άρθρο θα μιλήσουμε για το πότε και για ποιους λόγους μια ιστοσελίδα ή ένα eshop χρειάζονται ανακατασκευή είτε μερική είτε ολική και για ποιους λόγους.

Ο στόχος μιας επιχείρηση είναι να δώσει μια όμορφη και ελκυστική εικόνα για να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες. Η ιστοσελίδα συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη της εικόνας αυτής και αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την επέκταση της επιχείρησης, καθώς προάγει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και μέρος μιας παγκόσμιας αγοράς η οποία αναπτύσσεται καθημερινά.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όσο πιο άρτια και καλοσχεδιασμένη είναι η ιστοσελίδα τους, τόσο περισσότερο θα αντέξει στον χρόνο. Λάθος επίσης κάνουν και στο ότι όσο πιο πολλά λεφτά δώσουν για τον μοντέρνο σχεδιασμό της, τόσο η ιστοσελίδα θα ανανεώνεται και θα επεκτείνεται από μόνη της, προσελκύοντας περισσότερους πελάτες. Η πραγματική αλήθεια όμως είναι ότι, σίγουρα με την πάροδο των χρόνων, και τις αλλαγές στις τάσεις τις εποχής, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή της ιστοσελίδας μας.

Αρκεί μια απλά όμορφη ιστοσελίδα με τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα;

Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και αντίστοιχα του διαδικτύου, έχει κάνει του χρήστες του Internet πολύ πιο απαιτητικούς. Το διαδίκτυο αλλάζει καθημερινά και έτσι η κατασκευή μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να ακολουθεί αυτές τις εξελίξεις, ώστε να ανταποκρίνεται στις τάσεις της εποχής και να προσφέρει ευκολία στην χρήση της. Οι υποψήφιοι πελάτες πρέπει να μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα και να βρουν γρήγορα αυτό που ψάχνουν στην ιστοσελίδα. Εάν μια ιστοσελίδα δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη, απλά την εγκαταλείπει και δεν την επισκέπτεται ξανά.

Το πόσο καλά έχει κατασκευαστεί ένα site θα φανεί με την πάροδο του χρόνου καθώς ένα καλοσχεδιασμένο site με απλό User Experience μπορεί να σταθεί για περισσότερα χρόνια χωρίς πολλές αλλαγές.

Θέλω η web-mate να αναλάβει την προώθηση του site μου!

Παράδειγμα όλων των παραπάνω είναι πως όπως ανανεώνουμε την βιτρίνα ενός φυσικού καταστήματος ή και το λογότυπο μιας εταιρείας, για να το κάνουμε πιο ελκυστικό στους πελάτες μας, έτσι και μια ιστοσελίδα θα πρέπει να ακολουθεί και αυτή τις τάσεις τις εποχής και να ανανεώνεται. Η λύση είναι να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η ανακατασκευή ιστοσελίδας δεν απλή διαδικασία, αλλά πάντα δεν πρέπει να σας φοβίζει. Απαιτεί μια σωστή μελέτη και επαναπροσδιορισμό όλων των χαρακτηριστικών της επιχείρησης ή του e-shop, στο να μπορέσει να μας προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πότε πρέπει να γίνει ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας;

χρόνος ανακατασκευής ιστοσελίδας

Μια ιστοσελίδας θεωρείτε λειτουργική εφόσον αυτή είναι μοντέρνα και ως προς το τεχνικό της κομμάτι και ως προς την χρήση της. Συμβαδίζει δηλαδή με τις τάσεις τις τεχνολογίας. Για το τυπικό μέρος όμως, ο μέσος χρόνος “ζωής” μια ιστοσελίδα είναι μεταξύ 36 και 48 μηνών – που αντιστοιχεί στα 3 με 4 χρόνια. 

Τώρα, μπορεί μια ιστοσελίδα να μην χρειάζεται πλήρης ανακατασκευή, αλλά μόνο κάποιες αναβαθμίσεις στην λειτουργία της και στο UX της. Επομένως τα παραπάνω νούμερα είναι απλά τυπικά. Κάθε ιστοσελίδα θέλει συνεχής ενημέρωση είτε περιεχομένου είτε νέων αναβαθμισμένων λειτουργιών. Είναι ένας ζωντανό στοιχείο της επιχείρησής, που για να σου προσφέρει περισσότερα, χρειάζεται ανά πάσα στιγμή μελέτη και αναβάθμιση.

Ήρθε η ώρα για την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας;

Πριν λίγα χρόνια, η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας, μπορούσε να σας δώσει αρκετά πλεονεκτήματα. Στις μέρες μας όμως, σχεδόν κάθε επιχείρηση διαθέτει και μια ιστοσελίδα. Έτσι, για να αποκτήσετε το προβάδισμα στον σκληρό αυτό ανταγωνισμό, ίσως πρέπει να ρίξετε μια δεύτερη ματιά στην ιστοσελίδα σας ή το e-shop σας και να την αξιολογήσετε. Προσφέρει αυτά που θέλετε; Έχετε νέους πελάτες-επισκέπτες; Ή μήπως πρέπει να προχωρήσετε στην ανακατασκευή ιστοσελίδα ή του eshop σας;

Για να καταλάβετε αν πρέπει να προχωρήσετε στην ανακατασκευή ιστοσελίδας, απλά απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα

Η ιστοσελίδα σας είναι “φιλική” για Tablet και κινητά ; Έχει Responsive Web Design;

responsive design

Με το όρο Responsive Web Design αναφερόμαστε στην αυτόματη αναπροσαρμογή του περιεχομένου της ιστοσελίδας, ανάλογα με την συσκευή προβολής. Όταν δηλαδή ο χρήστης πλοηγείται είτε από desktop είτε από tablet είτε από κινητό τηλέφωνο να μπορεί εύκολα να βλέπει όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες στις μέρες μας, χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablet τους για την πλοήγηση στο διαδίκτυο ή και για τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Φανταστείτε πόσο ενοχλητικό είναι, να μην μπορεί να δει όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Να χρειάζεται να μεγεθύνει ή ελαχιστοποιεί το περιεχόμενο της, προκειμένου να μπορέσει να το διαβάσει. Ο χρήστης αυτός γρήγορα θα εγκαταλείψει και δεν θα ξανά επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας.

Με την ανακατασκευή ιστοσελίδας και την χρήση Responsive Web Design εκτός από το να προσφέρουμε την άνετη πλοήγηση στον χρήστη, θα κερδίσουμε και θέσεις στην κατάταξη της ιστοσελίδας, στα αποτελέσματα της Google. Η Google με ανακοίνωσή της δεν υποστηρίζει τις ιστοσελίδες και τα eshop που δεν είναι φιλικά στα κινητά και αυτό γιατί θέλει να βελτιστοποιήσει την περιήγηση του internet στις συσκευές αυτές. Έτσι, αν η ιστοσελίδας σας δεν είναι φιλική προς τέτοιες συσκευές, θα χάσετε σημαντικές θέσεις στα αποτελέσματα της οργανικής αναζήτησης. Έτσι όταν οι χρήστες ψάχνουν για υπηρεσίες και προϊόντα που διαθέτετε, δε θα βρίσκουν την ιστοσελίδα σας.

Διαθέτει καλή ταχύτητα φόρτωσης;

ταχύτητα ιστοσελίδας

Όπως είπαμε και παραπάνω λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και των πολύ γρήγορων ταχυτήτων στο internet, οι χρήστες «απαιτούν» και την γρήγορη φόρτωση της ιστοσελίδας. Άρα πρέπει η ιστοσελίδα σας να έχει υψηλή ταχύτητα. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι χρήστες του internet περιμένουν ότι μια ιστοσελίδα θα φορτωθεί σε δύο με τρία δευτερόλεπτα ή και λιγότερο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θα την εγκαταλείψει εάν χρειαστεί περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα.  Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στο seo δηλαδή την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Θέλω η web-mate να κάνει τη σελίδα μου ultra fast!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση στην φόρτωση της ιστοσελίδας. Αν για παράδειγμα η ιστοσελίδα σας φιλοξενείται σε έναν αργό server ή έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές το αποτέλεσμα είναι να μην φορτώνει γρήγορα και έτσι να χάσετε πελάτες. Ειδικά όταν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αργεί να φορτώσει ή εάν η ιστοσελίδα είναι δύσκολη στην πλοήγηση και ο χρήστης δυσκολεύεται να βρει αυτό που ψάχνει ή δεν το βρει κατευθείαν το πιο πιθανόν είναι το εγκαταλείψει και να βρει άλλες ιστοσελίδες ή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Προχωρώντας στην ανακατασκευή της ιστοσελίδας, μπορούμε να κάνουμε χρήση όλων των νέων τεχνολογιών που έχουν εμφανιστεί στο internet και να μπορούμε πλέον να ελέγχουμε και να προσαρμόζουμε τον χρόνο φόρτωσης. Θα μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις εικόνες, να απομακρύνουμε videos που καθυστερούν να ανοίξουν, να προσθέσουμε νέα εργαλεία που θα τρέχουν παράλληλα με την ιστοσελίδα μας και θα μας παρέχουν βέλτιστες προτάσεις για την γρήγορη φόρτωσή της.

Έχει εύκολη και μοντέρνα πλοήγηση;

menu ιστοσελίδας

Όταν οι χρήστες επισκέπτονται μια ιστοσελίδα ή ένα eshop θα πρέπει να βρουν αυτό που ψάχνουν μέσα από μια εύκολη και καθαρή πλοήγηση. Να μην χάνονται μέσα στη ιστοσελίδα σας. Δεν γνωρίζουν την δομή της και περιμένουν να βρουν αυτό που ψάχνουν εύκολα. Είτε πρόκειται για ένα άρθρο που θέλουν να διαβάσουν, είτε να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε από έναν χρήστη, δεν είναι απλά να κάνει κλικ στην ιστοσελίδα μας. Θέλουμε να του δώσουμε μια καθαρή εικόνα και μια εύκολη πλοήγηση για να μπορέσει να βρει αυτό που ψάχνει. Το να φορτώνουμε την ιστοσελίδας μας με πολλές πληροφορίες, banners, διαφημιστικά, pop ups παράθυρα, σκοπεύοντας στην προσέγγιση περισσότερων πελατών, καμιά φορά φέρνει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Γιατί απλά, δε δίνουν στον χρήστη μια καθαρή και εύκολη κατεύθυνση στην ιστοσελίδα.

Έτσι με την ανακατασκευή της ιστοσελίδας μπορούμε να πετύχουμε μια εύκολη πλοήγηση και μια σαφής δομή της ιστοσελίδας μας. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει για την ιστοσελίδα. Έχει μεγάλη αξία το πως θα καθοδηγήσετε τον χρήστη να κάνει μια ενέργεια ή και το πως θα τον οδηγήσετε με εύκολο και έξυπνο τρόπο στο να αγοράσει ένα προϊόν.

Είναι βελτιστοποιημένη σωστά στις μηχανές αναζήτησης;

seo

Είναι αποδεκτό ότι όσο πιο ψηλά εμφανίζετε η ιστοσελίδα σας, στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης τόσο πιο πολλά κλικ θα έχετε, τόσο πιο πολύ επισκεψιμότητα θα έχετε, και τόσους πιο πολλούς πελάτες θα αποκτήσετε. Αναρωτιέστε λοιπόν, γιατί δεν έχετε πελάτες-επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας; Κάνετε πολλές προσπάθειες, αναζητάτε την ιστοσελίδα σας στο internet και δεν εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης; Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους χρήστες. Δεν θα μπορούν να σας βρουν, γιατί πολύ απλά η ιστοσελίδα σας δεν είναι SEO Friendly. Με λίγα λόγια, με συμβαδίζει με τις σύγχρονες τεχνικές SEO ή αλλιώς προώθησης ιστοσελίδων

Η βελτιστοποίηση SEO ( Search Engine Optimization ) γίνεται με την εκτέλεση μια σειρά απαραίτητων και πολύ σημαντικών εργασιών από έμπειρους χρήστες, και θα σας βοηθήσει για το πως θα βλέπουν πλέον η Google και οι μηχανές αναζήτησης την ιστοσελίδα σας. Όλα εκείνα τα keywords που θα χρησιμοποιηθούν, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, τα meta description και alt tags, καθώς η δημιουργία internal links είναι μερικές από αυτές.

Θέλω η web-mate να αναλάβει την προώθηση του site μου!

Με την ανακατασκευή ιστοσελίδας και την χρήση των νέων τεχνικών SEO Freindly, η ιστοσελίδα σας ή το e-shop σας θα μπορέσουν να ανεβούν θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης και έτσι θα είναι ορατές σε περισσότερους χρήστες. Επίσης θα έχετε και την δυνατότητα να ελέγχετε τα στατιστικά επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, να βλέπετε αν δέχεστε οργανικούς επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης και αξιοποιώντας όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρέχει το Google Analytics να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολύ σημαντική είναι η σωστή δομή της ιστοσελίδας έτσι ώστε να μειωθεί το bounce rate και να αυξηθεί η κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης.

Έχετε όλες τις πληροφορίες τις επιχείρησης σας;

ανακατασκευή ιστοσελίδας

Μπαίνοντας ο χρήστης μέσα στην ιστοσελίδα σας, το πρώτο πράγμα που θα ψάξει είναι να βρει πληροφορίες “ Σχετικά με Εμάς” για την επιχείρησή σας. Να μάθει ποιοι είστε και τις υπηρεσίες – προϊόντα προσφέρετε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δίνεται μια ξεκάθαρη εικόνα και να εξηγήστε με απλά λόγια το ποιοι είστε και τι προσφέρετε. Φανταστείτε να μπείτε σε μια ιστοσελίδα, με ωραία γραφικά, μοντέρνα και καλοσχεδιασμένη, αλλά να μην μπορείτε να καταλάβετε τι προσφέρει. Θα ξαναμπείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα; Κατά πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για e-shop. Οι περισσότεροι φτιάχνουν ένα e-shop για να αρχίζουν να πουλάνε. Δεν σκέφτονται όμως το πόσο σημαντικό είναι να δίνεις στον χρήστη/πελάτη ξεκάθαρες απαντήσεις στο ποιοι είστε, τι πουλάτε, πως το αποστέλλετε, πως γίνεται επιστροφές. Απλά και αυτονόητα πράγματα, μπορεί να σκεφτεί κανείς, αλλά συμπληρώνονται όλα τα παραπάνω και παρουσιάζοντας τα σε μια όμορφη και μοντέρνα ιστοσελίδα, δείχνεις εμπιστοσύνη. Σε εμπιστεύονται και αποκτάς περισσότερους χρήστες.

Με την ανακατασκευή ιστοσελίδας μπορούμε να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, πάντα με την χρήση των νέων τεχνολογιών, ώστε να δώσουμε πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι είμαστε, να δείξουμε εμπιστοσύνη και να μας προτιμάνε.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω είναι πάρα πολλά τα πλεονεκτήματα που έχουμε αν προχωρήσουμε στην ανακατασκευή ιστοσελίδας. Διορθώνουμε τυχόν λάθη του παρελθόντος και συμβαβίζουμε με την εποχή. Κερδίζουμε θέσεις κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Να έχουμε όλο περισσότερους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥΣ πελάτες-επισκέπτες.

Στην Web-mate, με την άρτια γνώση μας όλων των παραπάνω νέων τεχνολογιών, παρακολουθώντας συνεχώς τις νέες τάσεις του εμπορίου και του internet, με συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού μας και με αποδεδειγμένα αποτελέσματα από προηγούμενες επιτυχημένες ανακατασκευές ιστοσελίδων μπορούμε να σας προσφέρει μια σωστή λύση στο πρόβλημα της ιστοσελίδας σας ή να σας βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του e-shop ή της ιστοσελίδας σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια πρώτη αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας. 

Εάν η ιστοσελίδα σας χρειάζεται ανακατασκευή κάντε κλικ εδώ!

Δημοσιεύθηκε στις Οκτ 17, 2019 σε ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΡΘΡΑ, e-shop, Web-mate

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top