Μάθετε πληροφορίες για το Photoshop

photshop τι είναι

Μπορείτε να πιστέψετε ότι το Photoshop έκλεισε 25 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση πριν λίγες μέρες? Μοιάζει σαν να εμφανίστηκε μόλις χθες το Photoshop 1.0. Ας πούμε, λοιπόν, λίγα λόγια προς τιμήν αυτού του μοναδικού προγράμματος.

To Adobe Photoshop, ή απλά Photoshop, είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Adobe Systems. Αυτή τη στιγμή αποτελεί ηγέτη της αγοράς των προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνων, και είναι το προϊόν – σήμα κατατεθέν της Adobe Systems. Χαρακτηρίζεται ως απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες γραφίστες και θεωρείται πως προώθησε τις αγορές των Macidosh, και στη συνέχεια των Windows.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από έναν φοιτητή (Τόμας Κνολ) στο Πανεπιστήμιο του Μισιγκαν ο οποίος ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που εμφάνιζε εικόνες σε αποχρώσεις του γκρίζου (grayscale) σε μονοχρωματικό περιβάλλον. Αυτό το πρόγραμμα ιντρίγκαρε τον αδερφό του Κνολ ο οποίος και τον παρότρυνε να αναπτύξει ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο το πρόγραμμα πούλησε 200 αντιγραφα κάτω απο την ονομασία Image Pro. Λίγο αργότερα παρουσιάστηκε στους μηχανικούς της Apple και της Adobe και η πορεία του από εκεί και έπειτα ειναι γνωστή. Έχει πλέον κατακτήσει την πρώτη θέση στην επεξεργασία φωτογραφιών και αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα που διαθέτει τέτοιου είδους δυνατότητες. Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία extended έκδοση περιλαμβάνονται εργαλεία επεξεργασίας τρισδιάστατων αντικειμένων και ανάλυσης ποσοτικών δεδομένων εικόνας.

Πλέον το photoshop ειναι το βασικό εργαλείο σε οτιδήποτε έχει να κάνει με εικόνα. Χρησιμοποιείται από μεγάλους οίκους μόδας για να έχουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στις φωτογραφικές του καμπάνιες αλλά και από απλούς γραφίστες για την δημιουργία αφισών που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους ή στο διαδίκτυο. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της “εικονικής/οπτικής πραγματικότητας” της εποχής μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα