Τι είναι η HTML

Τι είναι η HTML

Η HTML (ακρωνύμιο του αγγλικού HyperText Markup Language, ελλ.. Γλώσσα Σήμανσης Υπερκειμένου) είναι η κύρια γλώσσα σήμανσης για τις ιστοσελίδες, και τα στοιχεία της είναι τα βασικά δομικά στοιχεία των ιστοσελίδων. Η HTML γράφεται υπό μορφή στοιχείων τα οποία αποτελούνται από ετικέτες (tags), οι οποίες περικλείονται μέσα σε σύμβολα «μεγαλύτερο από» και «μικρότερο από» (για παράδειγμα <html>), μέσα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Οι ετικέτες HTML συνήθως λειτουργούν ανά ζεύγη με την πρώτη να ονομάζεται ετικέτα έναρξης και τη δεύτερη ετικέτα λήξης. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μέσα σ αυτές τις ετικέτες μπορουν να τοποθετήσουν από κείμενα μέχρι εικόνες.

Οι web browsers μπορούν να διαβάσουν την HTML και να τη μετατρέψουν σε οπτικές καθώς και ακουστικές ιστοσελίδες. Τα στοιχεία HTML χρησιμοποιούνται για να χτιστούν όλοι οι ιστότοποι και επιτρέπουν την ενσωμάτωση εικόνων και άλλων αντικειμένων καθώς και για την εμφάνιση διαδραστικών φόρμων. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης εντολών σε γλώσσες όπως η JavaScript.

Από την πρωτόλεια έκδοση της HTML με τα 20 στοιχεία ως στην τελευταία έκδοση την HTML 5 έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές βελτιώσεις και προσθήκες για το αποτέλεσμα που έχουμε μπροστά μας καθημερινά. Βέβαια, απο την πρώτη έκδοση έχουν διατηρηθεί 13 στοιχεία μέχρι σήμερα/.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα