ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ FACEBOOK / INSTAGRAM (META) ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ FACEBOOK / INSTAGRAM (META) ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Την παρούσα περίοδο, το Facebook και το Instagram αποτελούν τα δυναμικότερα κοινωνικά μέσα, συν δε το TikTok, που έχουν κεντρίσει αναμφίβολα την προσοχή. Η προβολή και διαφήμιση σε αυτές τις πλατφόρμες αποτελεί ουσιώδες μέρος της ψηφιακής προώθησης για κάθε επιχείρηση. Με την ευφυή διαχείριση και την προσεκτική υλοποίηση αυτών των δράσεων, είναι σίγουρο ότι κάθε επιχείρηση που εστιάζει στα κοινωνικά δίκτυα θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Ένα από τα θετικά στοιχεία αυτής της διαδικασίας είναι η δυνατότητα μέτρησης των αποτελεσμάτων, προσφέροντας μια ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση του διαφημιστικού προϋπολογισμού.

διαφημίσεις facebook και instagram

Ποια τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης σε Facebook & Instagram

Στο πλαίσιο της διαφήμισης, το Facebook και το Instagram κατέχουν έναν ξεχωριστό ρόλο, καθώς αποτελούν δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα με σημαντικό χρόνο χρήσης από τους χρήστες. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την ανεύρεση του ιδανικού πελάτη-στόχου μέσω αυτών των πλατφορμών. Με μια στρατηγική που στοχεύει στη σωστή κατεύθυνση, την επιλογή κατάλληλων στόχων και μια προσεγμένη προετοιμασία, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχει η πλατφόρμα της Meta (πρώην Facebook) είναι η δυνατότητα επιλογής του κοινού βάσει κριτηρίων όπως ηλικία, γεωγραφική τοποθεσία και ενδιαφέροντα, επιτρέποντάς μας να στοχεύσουμε αποτελεσματικά. Παρά τους περιορισμούς που προέκυψαν από την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η διαφήμιση σε αυτές τις πλατφόρμες παραμένει αποδοτική.

Το τελευταίο διάστημα, η πλατφόρμα ενσωμάτωσε την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων σε μορφή που αρμόζει στα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι χρήστες να ανταποκριθούν και να ακολουθήσουν την καθορισμένη δράση, παρέχοντας ανατροφοδότηση στην πλατφόρμα. Ακόμη, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιλέξει αυτόματα το κατάλληλο κοινό, εφόσον διαθέτουμε επαρκές διαφημιστικό προϋπολογισμό. Όλες αυτές οι δυνατότητες ανήκουν στην κατηγορία των Advantage+ διαφημίσεων της Meta και αξιοποιούν πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο πεδίο των κοινωνικών μέσων, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε επιθυμίες μέσω προκλητικού οπτικοακουστικού υλικού, κατευθύνοντας τους χρήστες προς το να γίνουν πιθανοί πελάτες στο μέλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη διαδικασία του “Funnel”, όπου δημιουργούμε μια ακολουθία διαφημίσεων με διαφορετικά μηνύματα σε διάφορα στάδια. Μέσω αυτού, καθοδηγούμε τους χρήστες προς την επιθυμητή ενέργεια, όπως αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα ή συμπλήρωση φορμών.

Τέλος, η σημαντικότητα του awareness πρέπει να μην παραμελείται. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να συμβάλλει στην κατάκτηση ευρύτερης γνωστότητας του brand, με το awareness να είναι δύσκολο να μετρηθεί αλλά να συμβάλλει στη μείωση του κόστους για την επίτευξη των στόχων.

Χορηγούμενη διαφήμιση Facebook / Instagram ή κάτι άλλο;

Οντως, η χορηγούμενη διαφήμιση αποτελεί έναν γρήγορο και απλό τρόπο για να ξεκινήσει κάποιος τις διαφημίσεις του στο Facebook και το Instagram. Ωστόσο, η διαδικασία δεν σταματά εκεί. Η Meta παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον μέσω του Business Suite, μέσα από το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε και να διαχειριστούμε τις διαφημίσεις μας με μεγαλύτερο έλεγχο.

Το Business Suite μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τη μορφή των διαφημίσεών μας και να ορίσουμε τους στόχους μας. Επίσης, το σημαντικό πλεονέκτημα του Business Suite είναι η δυνατότητα δοκιμών και AB testing. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορες παραλλαγές των διαφημίσεων μας και να αξιολογήσουμε ποια από αυτές λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με τους στόχους μας. Αυτό επιτρέπει την αποδοτική αναπροσαρμογή και βελτίωση των διαφημίσεων, καθώς επίσης και την αναβάθμιση της στρατηγικής μας.

facebook διαφημίσεις
διαφήμιση καβάλα κατερίνη facebook

Γιατί να επιλέξετε τη Webmate για διαφήμιση στο Facebook & instagram

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στον χώρο των διαφημίσεων στην πλατφόρμα της Meta, έχουμε αποκτήσει πλούσια γνώση σε διάφορους τύπους και κλάδους διαφημιζομένων. Έχοντας σχεδιάσει και υλοποιήσει διαφημιστικές εκστρατείες για εκατοντάδες διαφορετικές επιχειρήσεις, έχουμε κατανοήσει τις απαιτήσεις κάθε κλάδου. Καθημερινά παρακολουθούμε τις νέες εξελίξεις στην πλατφόρμα και εκπαιδευόμαστε στις νέες τεχνολογίες που διατίθενται.

Η διαχείριση του συνολικού διαφημιστικού προϋπολογισμού των πελατών μας, το οποίο υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ ανά χρόνο, είναι ένας από τους τομείς στους οποίους έχουμε αποκτήσει ειδίκευση. Καθημερινά συνδιαλεγόμαστε με τους ειδικούς στο marketing της Meta, ενισχύοντας την κατανόηση μας για τα διάφορα εργαλεία και δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα.

Επιπλέον, οι επιτυχημένες αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε για τους πελάτες μας, σε συνδυασμό με την ατομική στρατηγική που προσεγγίζουμε για κάθε πελάτη ξεχωριστά, εξηγούν τις μακροχρόνιες συνεργασίες που διατηρούμε με αυτούς. Οι πελάτες μας αναγνωρίζουν την αξία της στρατηγικής μας και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε για αυτούς, καθώς επίσης και τις εξαιρετικές συστάσεις που λαμβάνουμε από αυτούς για το έργο μας.

Είναι ακριβή η διαφήμιση σε Facebook & Instagram

Τα πάντα εξαρτώνται από το κοινό στόχος που θα επιλεγεί και από τον στόχο που θα τεθεί. Μια διαφήμιση που στοχεύει μια μικρή πόλη όπως η Κατερίνη ή η Καβάλα δεν μπορεί να έχει το ίδιο κόστος όπως διαφημίσεις σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα ή το Παρίσι και αντίστοιχα ποιο ακριβές θα ήταν διαφημίσεις που θα στόχευαν μια χώρα ανάλογα με τον πληθυσμό της. Για να μιλήσουμε όμως και με νούμερα πιστεύουμε ότι σε μια μικρή πόλη όπως η Δράμα, η Καβάλα ή η Κατερίνη το u003cstrongu003eελάχιστοu003c/strongu003e διαφημιστικό κόστος ανά μήνα στη Meta πρέπει να είναι 700 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον στόχο που έχει τεθεί και από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση.

Αποτελέσματα διαφημίσεων σε Instagram και Facebook διαφημίσεις από την Webmate

Ακολουθούν αποτελέσματα από λογαριασμούς Meta ads της Webmate, για ευνόητους λόγους αποκρύπτονται τα στοιχεία και τα ονόματα των λογαριασμών. Προσοχή τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια αφού σε έναν κλάδο το χ4 ROAS μπορεί να είναι κερδοφόρο και σε άλλο ζημιογόνο. Στα παρακάτω στατιστικά δείχνουμε ένα μεγάλο αριθμό μηνών καθώς θα μπορούσαμε να δείξουμε ROAS χ20 k x30 αλλά δεν θα ήταν πραγματικά αφού θα αφορούσαν κάποια “πυροτεχνήματα” στην απόδοση του διαφημιστικού λογαριασμού.

διαφήμιση καβάλα Κατερίνη facebook
διαφήμιση καβάλα Κατερίνη facebook
διαφήμιση καβάλα Κατερίνη facebook

Καβάλα

Η Καβάλα, μία πανέμορφη πόλη του βορειοανατολικού τμήματος της Ελλάδας, είναι γνωστή για τον ιστορικό της πλούτο, τις εξαιρετικές παραλίες και τον πολιτισμό της. Περπατώντας στα στενά της δρομάκια, ο επισκέπτης συναντά παλιά νεοκλασικά κτίρια, ενώ η μαγευτική θέα του Αιγαίου πελάγους από το κάστρο της πόλης είναι αξέχαστη. Η Καβάλα, με τις γνωστές “Καμάρες”, ένα αρχαίο υδραγωγείο που κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης, συνδυάζει το αρχαίο με το σύγχρονο, καθιστώντας την έναν ιδανικό προορισμό για εκείνους που αναζητούν μία πραγματική ελληνική εμπειρία.

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε κατι μοναδικό

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ