ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ FACEBOOK / INSTAGRAM (META) ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ FACEBOOK / INSTAGRAM (META) ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

Το Facebook και το Instagram αποτελούν αυτή την περίοδο τα πιο ισχυρά κοινωνικά μέσα, μαζί με το TikTok, και η προβολή σε αυτά αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ψηφιακής προωθητικής στρατηγικής οποιασδήποτε επιχείρησης. Με την κατάλληλη διαχείριση και την προσεκτική υλοποίηση αυτών, είναι βέβαιο πως κάθε επιχείρηση που προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα θα επιτύχει να ξεχωρίσει. Στο θετικό αυτό πλεονέκτημα της διαφήμισης στα συγκεκριμένα μέσα περιλαμβάνεται το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα, επιτρέποντας μια αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαφημιστικού προϋπολογισμού.

διαφημίσεις facebook και instagram

Ποια τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης σε Facebook & Instagram

Το Facebook και το Instagram αποτελούν δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, με τους χρήστες να δαπανούν πολλές ώρες καθημερινά σε αυτά. Αυτή η κατάσταση καθιστά πιθανό να βρούμε τον ιδανικό πελάτη-στόχο σε αυτές τις πλατφόρμες. Με σωστή στρατηγική, επιλογή κατάλληλου στόχου και προετοιμασία, είναι βέβαιο πως μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το πλεονέκτημα που παρέχει η πλατφόρμα της Meta είναι η δυνατότητα επιλογής κοινού βάσει ηλικίας, γεωγραφικής θέσης και άλλων ενδιαφερόντων του χρήστη, επιτρέποντας μας να τον στοχεύσουμε αποτελεσματικά. Παρά τους περιορισμούς που επήλθαν λόγω των κανόνων περί προσωπικών δεδομένων, η διαφήμιση σε αυτά τα μέσα παραμένει αποτελεσματική.

Πρόσφατα, η πλατφόρμα ενσωμάτωσε την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιτρέπει να προβάλουμε διαφημίσεις στους χρήστες σε μορφή που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά τους. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ανταποκριθούν και να ακολουθήσουν την καθορισμένη δράση, παρέχοντας ανατροφοδότηση στην πλατφόρμα. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιλέξει μόνη της το κατάλληλο κοινό αν διαθέτουμε επαρκές διαφημιστικό προϋπολογισμό. Αυτές οι δυνατότητες ανήκουν στην κατηγορία των Advantage+ διαφημίσεων της Meta και αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στο έπακρο.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών μέσων, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε επιθυμίες με οπτικοακουστικό υλικό, μετατρέποντας τους χρήστες σε πιθανούς πελάτες στο μέλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας σειράς διαφημίσεων (Funnel), είτε μόνο σε αυτή την πλατφόρμα, είτε σε συνδυασμό με άλλες όπως τα Google Ads. Με το Funnel και τα διαφορετικά μηνύματα σε διάφορα σημεία, καθοδηγούμε τον χρήστη προς την επιθυμητή δράση, επιτυγχάνοντας τους στόχους μας, όπως αγορές από e-shop ή συμπλήρωση φορμών.

Πέρα από την ψηφιακή ψυχαγωγία, τα κοινωνικά μέσα αποτελούν χώρο ενημέρωσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, άρα οι διαφημίσεις δεν ξενίζουν τους χρήστες.

Τέλος, η σημαντικότητα του awareness πρέπει να μην παραμελείται. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να συμβάλλει στην κατάκτηση ευρύτερης γνωστότητας του brand, με το awareness να είναι δύσκολο να μετρηθεί αλλά να συμβάλλει στη μείωση του κόστους για την επίτευξη των στόχων.

Χορηγούμενη διαφήμιση Facebook / Instagram ή κάτι άλλο;

Οντως, η χορηγούμενη διαφήμιση αποτελεί έναν γρήγορο και απλό τρόπο για να ξεκινήσει κάποιος τις διαφημίσεις του στο Facebook και το Instagram. Ωστόσο, η διαδικασία δεν σταματά εκεί. Η Meta παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον μέσω του Business Suite, μέσα από το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε και να διαχειριστούμε τις διαφημίσεις μας με μεγαλύτερο έλεγχο.

Το Business Suite μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τη μορφή των διαφημίσεών μας και να ορίσουμε τους στόχους μας. Επίσης, το σημαντικό πλεονέκτημα του Business Suite είναι η δυνατότητα δοκιμών και AB testing. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορες παραλλαγές των διαφημίσεων μας και να αξιολογήσουμε ποια από αυτές λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με τους στόχους μας. Αυτό επιτρέπει την αποδοτική αναπροσαρμογή και βελτίωση των διαφημίσεων, καθώς επίσης και την αναβάθμιση της στρατηγικής μας.

facebook διαφημίσεις
διαφήμιση καβάλα κατερίνη facebook

Γιατί να επιλέξετε τη Webmate για διαφήμιση στο Facebook & instagram

Εκτός από την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο των διαφημίσεων στην πλατφόρμα της Meta έχουμε μεγάλη εμπιρεία και σε όλους τους διαφορετικούς τύπους & κλάδους διαφημιζομένων. Έχουμε κάνει διαφημίσεις για 100αδες διαφορετικές επιχειρήσεις και έτσι γνωρίζουμε το industry τους. Καθημερινά ενημερωνόμαστε για τα νέα τεκταινόμενα στη πλατφόρμα και εκπεδευόμαστε στις νέες τεχνολογίες της. Tο συνολικό διαφημιστικό budget πελατών που διαχειριζόμαστε υπερβαίνει τα 1.000.000 ευρώ ανά χρόνο και συνομιλούμε σε εβδομαδιαία βάση με τους marketing experts της Meta. Τέλος τα επιτυχημένα αποτελέσματα που φέρνουμε στους πελάτες μας και η στρατηγική που ακολουθούμε για τον καθένα ξεχωριστά εξηγούν τις μακροχρόνιες συνεργασίες που έχουμε με αυτούς και τις εξερατικές συστάσεις τους για εμάς.

Αποτελέσματα διαφημίσεων σε Instagram και Facebook διαφημίσεις από την Webmate

Ακολουθούν αποτελέσματα από λογαριασμούς meta ads της Webmate, για ευνόητους λόγους αποκρύπτονται τα στοιχεία και τα ονόματα των λογαριασμών. Προσοχή τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια αφού σε έναν κλάδο το χ4 ROAS μπορεί να είναι κερδοφόρο και σε άλλο ζημιογόνο. Στα παρακάτω στατιστικά δείχνουμε ένα μεγάλο αριθμό μηνών καθώς θα μπορούσαμε να δείξουμε ROAS χ20 k x30 αλλά δεν θα ήταν πραγματικά αφού θα αφορούσαν κάποια “πυροτεχνήματα” στην απόδοση του διαφημιστικού λογαριασμού.

διαφήμιση καβάλα Κατερίνη facebook
διαφήμιση καβάλα Κατερίνη facebook
διαφήμιση καβάλα Κατερίνη facebook

Δράμα

Η Δράμα είναι μια πόλη στη Μακεδονία, και η έδρα του δήμου Δράμας και η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Βάσει της απογραφής του 2021, η πόλη έχει πληθυσμό που ξεπερνά τους 50.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Αγγίτη, ανάμεσα στα όρη Μενοίκιο και Φαλακρό. Απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε κατι μοναδικό

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ