ΔΙΑΦHΜΙΣΗ GOOGLE ADS ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

ΔΙΑΦHΜΙΣΗ GOOGLE ADS ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

Η Google, ως η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης, παρέχει μέσω των Google Ads έναν ισχυρό κανάλι για στοχευμένη διαφήμιση. Μέσω της πλατφόρμας Google Ads, έχετε τη δυνατότητα να φτάσετε σε πιθανούς πελάτες τη στιγμή που αυτοί αναζητούν το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε, αυξάνοντας την πιθανότητα να μετατραπούν σε πελάτες σας. Με τα Google Ads, μπορείτε να τοποθετήσετε τις διαφημίσεις σας σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της μηχανής αναζήτησης της Google, σε ιστότοπους που συνεργάζονται με την Google, αλλά και στο YouTube και το Gmail, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ορατότητα στην επιχείρησή σας.

google ads διαφήμιση

Google ads Διαφημίσεις, διαφημίσετε σωστά & έξυπνα

Αντίθετα, από την συνηθισμένη πεποίθηση ότι οι διαφημίσεις στην Google περιορίζονται σε κείμενο με εστιασμένες λέξεις-κλειδιά, η πραγματικότητα είναι πολύπλευρη. Η Google προσφέρει μια ποικιλία διαφορετικών τύπων διαφημίσεων, αναδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία της πλατφόρμας της. Έχετε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε διαφημίσεις βασισμένες σε feeds, διαφημίσεις με εικόνες, αλλά και διαφημίσεις που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για ακόμα πιο έξυπνη και στοχευμένη προβολή. Επιπλέον, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε διαφημίσεις βίντεο στο YouTube και άλλες τοποθεσίες, προσφέροντας μεγαλύτερη ορατότητα στην επιχείρησή σας.

Οι διαφημίσεις στη Google αποτελούν πιθανώς την ισχυρότερη δυνατότητα διαφήμισης στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς εμφανίζονται σε κορυφαίες ιστοσελίδες, όπως το google.com, το gmail.com και το youtube.com.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των διαφημίσεων στο δίκτυο της Google, ιδίως των διαφημίσεων αναζήτησης και αγορών, είναι ότι στοχεύουν χρήστες με συγκεκριμένη πρόθεση αγοράς. Όταν ένας χρήστης αναζητά κάτι στη Google, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Αυτό αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία στον τομέα του μάρκετινγκ, την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε επιτυχημένες και αποτελεσματικές στρατηγικές διαφήμισης.

Τι θα κερδίσετε από τις διαφημίσεις Google ads

Διαφημιζόμενοι στο google ads μπορείτε να ορίσετε πολύ γρήγορα έναν απο τους παρακάτω στόχους

  • Αύξηση των κλήσεων προς την επιχείρηση: Μπορείτε να εστιάσετε τις διαφημίσεις σας σε ένα κατάλληλο κοινό και να χρησιμοποιήσετε επέκτασεις κλήσεων για να καλέσετε τους χρήστες να επικοινωνήσουν απευθείας με την επιχείρησή σας.
  • Αύξηση της επισκεψιμότητας προς το φυσικό κατάστημα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές επέκτασεις για να προωθήσετε το φυσικό κατάστημά σας, προσφέροντας πληροφορίες όπως η τοποθεσία και οι ώρες λειτουργίας.
  • Αύξηση της επισκεψιμότητας προς τον ιστότοπο της επιχείρησης: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις με στοχευμένες λέξεις-κλειδιά για να εμφανίζετε στους χρήστες που αναζητούν σχετικές υπηρεσίες ή προϊόντα και να τους κατευθύνετε στον ιστότοπό σας.

Εκτός από αυτούς τους βασικούς στόχους, μπορείτε επίσης να θέσετε πιο προηγμένους στόχους, όπως την αύξηση των πωλήσεων προϊόντων ή την προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών όπως η συμπλήρωση φόρμας. Ο αλγόριθμος της Google μπορεί να προσαρμόσει την εμφάνιση των διαφημίσεών σας για να ευνοήσει την επίτευξη αυτών των πιο σύνθετων στόχων. Επομένως, με την κατάλληλη ρύθμιση των στόχων σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας θα είναι πιο αποτελεσματικές και επικεντρωμένες στον επιθυμητό στόχο σας.

διαφημίσεις google
ads google

Τι κάνει η Webmate στα Google ads

Η Webmate έχει εδραιωμένη παρουσία στον τομέα των Google Ads από το 2015 και είναι έτοιμη να αναλάβει κάθε πρόκληση. Η εμπειρία της σε όλους τους τύπους και τις μορφές διαφημίσεων που προσφέρει η Google της έχει επιτρέψει να σχεδιάσει επιτυχημένες καμπάνιες για πάνω από 100 επιχειρήσεις. Επιπλέον, διαθέτει πληρωμένα εργαλεία για την ανάλυση του ανταγωνισμού και την επιλογή των ιδανικών λέξεων-κλειδιών, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων των διαφημίσεων σας. Στη Webmate, εξεύρετε την καλύτερη στρατηγική για τις διαφημίσεις σας στο Google, η οποία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ενέργειες στον ψηφιακό σας μάρκετινγκ, θα οδηγήσει στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα Google ads

Πόσο κοστίζουν τα Google ads

πόσο κοστίζει το google ads

Στο google ads πληρώνετε σύμφωνα με τα κλικ που έλαβε η διαφήμιση σας. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένους τύπους διαφημίσεων του google ads όπως αυτή της παρακολούθησης βίντεο στο youtube. Πρακτικά το ελάχιστο κόστος μόνο σε μια καμπάνια google ads να είναι 20 ευρώ , και πιστεύουμε ότι καθε λογαριασμός χρειάζεται κατ’ ελάχιστο 3-4 καμπάνιες, αυτό φυσικά εξαρτάται από τον κλάδο της επιχείρησης.

Μπορώ να είμαι πάντα πρώτος στις διαφημίσεις Google

google ads tipoi

Θεωρητικά εάν είχατε απεριόριστο budget θα ήσασταν πάντα πρώτος στις διαφημίσεις για το ή τα Keyword που θα θέτατε. Πρακτικά δεν υπάρχει απεριόριστο budget και οι αναζητήσεις ειναι πάρα πολλές που κανένα budget δεν μπορεί πλήρως να το καλύψει. Επιπροσθέτως εκτός από ορισμένες περιπτώσεις (π.χ ηλεκτρολόγος που θέλει να βγαίνει πρώτος για να παίρνει όλα τα leads απο διακοπές ρεύματος) δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγένετε πάντα πρώτοι αλλά πλέον έχει λογική να βελτιστοποιούμε τον λογαριασμό google ads για μέγιστα αποτελέσματα σύμφωνα με το στόχο όπως για παράδειγμα οι πωλήσεις σε σχέση με το κόστος.

Ποιοι οι τύποι των διαφημίσεων Google Ads

ΔΙΑΦHΜΙΣΗ GOOGLE ADS ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ - Web-Mate

Οι τύποι των διαφημίσεων με τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε καμπάνιες είναι οι Search Ads, Standard Shopping ads, Perfomance max, Discovery ads, Display ads και Youtube ads . Αυτοί είναι οι τύποι φυσικά στο κάθε τύπο μπορεί να τεθεί διαφορετικός στόχος ανάλογα με το τι θέλει η επιχείριση να πετύχει με τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Δείτε αποτελέσματα Google ads της Web-Mate

Παρακάτω, παραθέτουμε αποτελέσματα από λογαριασμούς Google Ads που διαχειρίζεται η Webmate. Για λόγους εμπιστευτικότητας, οι λεπτομέρειες και τα ονόματα των λογαριασμών δεν εμφανίζονται. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα απτά νούμερα δεν παρέχουν πάντα μια πλήρη εικόνα της αποδοτικότητας. Για παράδειγμα, ένα 4x ROAS (Return on Ad Spend) μπορεί να είναι προσοδοφόρο σε έναν τομέα, ενώ σε άλλον μπορεί να μην είναι επαρκές για τη δημιουργία κέρδους

google ads αποτελέσματα
google ads αποτελέσματα
google ads αποτελέσματα
google ads αποτελέσματα

Δράμα

Η Δράμα είναι μια πόλη στη Μακεδονία, και η έδρα του δήμου Δράμας και η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Βάσει της απογραφής του 2021, η πόλη έχει πληθυσμό που ξεπερνά τους 50.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Αγγίτη, ανάμεσα στα όρη Μενοίκιο και Φαλακρό. Απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε κατι μοναδικό

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ