ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΑ WEB-DESIGN ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ SKETCHES

wirreframe-sketching

Υπάρχουν πολλά θεμελιώδη μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία σχεδιασμού ιστοσελίδων και γενικά σχεδίου. Και δεν είναι καμία έκπληξη ότι οι μεγάλες υπηρεσίες αλλά και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις λαμβάνουν μια back-to-βασικά προσέγγιση στις διαδικασίες σχεδιασμού τους.

Είτε έχετε μια επαγγελματική πρόταση για έναν πελάτη σας, είτε θέλετε να αποτυπώσετε κάτι που σας ήρθε στο μυαλό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα sketch δηλαδή ένα σχέδιο σε ένα χαρτί!!!

Μη φοβάστε να το κάνετε , πάντα ο απλός τρόπος είναι ο καλύτερος εάν ξέρεις να κάνεις κάτι σωστά και να σχεδιάσετε αυτό που σκέφτεστε.

Τα σχέδια στο χαρτί πάντα δίνουν τι δυνατότητα να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία καθώς μπορείς εύκολα να σβήσεις και να ξαναγράψεις κάτι . Έτσι μπορείς να είναι δημιουργική η εταιρεία σου χωρίς να χρειάζεται να απογειώσει το budget με photoshop σχέδια κτλ. Τέλος δίνεις τη δυνατότητα γρήγορα και απλά να δώσεις στον πελάτη να καταλάβει το τι πραγματικά θες να σχεδιάσεις αν είσαι ένα απλός freelancer ή μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων.

ΓΙΑΤΙ SKETCH?

Με το sketching έχεις κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ψηφιακά wireframes ή ακόμα και το ψηφιακό σχέδιο. Πρώτον είναι φορητό, προσιτό, δημιουργικό και δοκιμασμένη στο χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό από ό, τι χαρτί και μολύβι – ή στυλό.

Επίσης στην Web-Mate έχουμε παρατηρήσει το εξής . Εάν δείξεις στον πελάτη σου ένα wireframe τότε αυτός είναι πιο πρόθυμος να πει τις αλλαγές που θα ήθελε καθώς ένα σχέδιο στο χαρτί είναι πιο χαλαρά φιλικά και ανεπίσημα σε σχέση με έτοιμες δουλειές .

wireframe

Με το σχέδιο στο χαρτί μπορείτε να αποτυπώσει κάποιος άμεσα τις ιδέες του σε ένα χαρτί! Έτσι μπορείτε να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο “δημιουργώντας” ιδέες παρά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή κατασκευάζοντας λεπτομερέστατα τα πάντα τα οποία στο τέλος ίσως αποδειχθούν άχρηστα!

sketch-01

Με τα σχέδια στο χαρτί επίσης κάνετε οικονομία καθώς δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούνται stock εικόνες και οι Χ εικόνες (εικόνες που δείχνουν τις διαστάσεις ) .

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ένα πράγμα είναι σίγουρο η εξάσκηση κάνει πάντα τον καθένα μας καλύτερο. Έτσι κάθε επόμενο σχέδιο στο χαρτί σας θα είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο! Κάντε σχέδια όταν περιμένετε το μετρό, όταν πίνεται καφέ ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή έχετε  μια καλή ιδέα!

Κουβαλήστε πάντα μαζί σας ένα χαρτί και ένα μολύβι έτσι όταν θα έρθει η έμπνευση δεν θα είστε ανέτοιμοι και θα μπορείτε να καταγράψετε την ιδέα σας! Σχεδιάζοντας συνέχεια μπορείτε να κάνετε όλο και καλύτερα και πιο ραφιναρισμένα τα σχέδιά σας!

SKETCING ΓΙΑ ΤΟ WEB-DESIGN

Κατά το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας, το sketching  μπορεί να είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του σχεδιασμού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το σχεδιασμό, τον έλεγχο UX, για τα UI στοιχεία  ακόμη και για ιδέες στη τυπογραφία.

Τα σκίτσα είναι τέλεια εργαλεία για την επικοινωνία στο στάδιο του σχεδιασμού . Οι πελάτες αγαπούν το στοιχείο της δημιουργικότητας. Με αυτό τον τρόπο μπαίνουν στη διαδικασία. Δοκιμάστε το και θα διαπιστώσετε ότι τους αρέσει η διαδικασία με το σκίτσο, πάρα πολύ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ?

Προσπαθείτε να σχεδιάζετε συνέχεια σαν webdesigners και στο τέλος θα ανταμειφθείτε και από τους πελάτες σας αλλά και από τα τελικά σχέδιά σας! Πιστεύουμε εδώ στην Web-Mate να σας πείσαμε να χρησιμοποιείτε σαν Web-designers τα sketches!

Πρόσφατα άρθρα