Το internet δεν είναι παντού…Ακόμη

internet-everywhere

Το internet βρίσκεται πλέον στα γραφεία μας , στα υπνοδωμάτεια μας , στις τσέπες μας μέσω των κινητών τηλεφώνων . Συχνά φένεται ότι το internet  έχει βρει κάθε πιθανό τρόπο να μπει στις ζωές μας. Αν και τα παραπάνω μπορεί να είναι αληθες , σε πολλά μέρη του κόσμου αυτό παραμένει ακριβό και μη προσβάσιμο.

Τον Ιούνιο του 2012 ύστερα από μέτρηση διαπιστώθηκε ότι περίπου 2.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι  έχουν πρόσβαση στο internet. Αυτό το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον είναι το που το internet «μεγαλώνει» και το πως αυτό χρησημοποιείται.

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα κάποιες πληροφορίες όπως λένε μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις!

internet

Στο παραπάνω διάγραμμα μπορούμε να προσέξουμε μερικά σημαντικά σημεία. Χωρίς να υπάρξει κάποια έκπληξη παρατηρούμε ότι το internet έχει μεγαλύτερη εξάπλωση σε “πλούσιες” χώρες όπως  ευρωπαϊκές ή Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αν και η εξάπλωση του τα τελευταία χρόνια δεν έχει την ίδια ταχύτατη αύξηση όπως παλιά. Το δεύτερο σημείο είναι ότι οι πληθυσμοί των αναπτυσσόμενων χωρών  ενώ έχουν περιορισμένη πρόσβαση , η ανάπτυξη του είναι τρομερή! Τα τελευταία χρόνια στην Νιγηρία , στην Κίνα και στην Αίγυπτο έχουν διπλασιαστεί οι χρήστες του διαδικτύου .

Ο ρόλος του Mobile Internet

Ο ρυθμός επέκτασης της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στις αναδυόμενες αγορές παράλληλα και στις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια της αρχές του 2000 ήταν τρομερός, αλλά η μέθοδος εισόδου στο internet μέσω κινητών συσκευών  ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μοναδικός. Πολλά αναπτυσσόμενα έθνη έχουν αδύναμη και περιορισμένη υποδομή. Λόγω αυτού του γεγονότος, οι κινητές συσκευές είναι συχνά το μόνο μέσο για πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι είναι γατζωμένοι σε αυτό .

Τα κινητά τηλέφωνα 3G ι αντιπροσωπεύουν το 99% των συνδέσεων στο Διαδίκτυο Κένυας. Στη Βραζιλία, η χρήση κινητού έχει τριπλασιαστεί μέσα σε πέντε χρόνια. Έξι στους δέκα χρήστες του Διαδικτύου στην Ινδία χρησιμοποιούν αποκλειστικά κινητές συσκευές για να πάρει σε απευθείας σύνδεση.

Λόγω της αύξησης της κινητής πρόσβασης, ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, η Forrester Research προβλέπει ότι ο παγκόσμιος αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας θα ξεπεράσει τους PC-based χρήστες το συντομότερο 2016.

Πως να προετοιμαστείτε? 

Δεδομένου ότι η online κοινότητα γίνεται όλο και πιο ποικίλη τόσο τον πολιτισμό όσο και τη χρήση της συσκευής, είναι ολοένα και πιο σημαντικό ότι καταλαβαίνετε το κοινό της ιστοσελίδας σας, πώς θα μπορούσε να αλλάξει, και τι μπορείτε να κάνετε για να είστε προετοιμασμένοι. Εδώ είναι μερικές ιδέες που πρέπει να θυμάστε:

Τοποθεσία, Τοποθεσία, Τοποθεσία, Τοποθεσία! 

Εάν είστε ένα παγκόσμιο trade mark, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι προσελκύεται  επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αλλά ακόμα και αν είστε μια μικρή επιχείρηση που σερβίρει τοπικό κοινό, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι ορισμένοι χρήστες επισκέπτονται το site σας έξω από την άμεση γεωγραφική περιοχή σας. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες  ΗΠΑ αποτελούν μόνο το 37% των Viget.com ‘s της συνολικής κίνησης τους .

Μάθετε που βρίσκονται οι επισκέπτες σας και τι γλώσσα μιλούν. Εξερευνήστε τα πολιτιστικά πρότυπα τους και τις μοναδικές προσδοκίες τους. Εξετάστε εάν η γλώσσα που χρησιμοποιείται εξυπηρετεί τους χρήστες σας!

Συσκευές

Κινητές συσκευές είναι ένα όλο και πιο δημοφιλές μέσο πρόσβασης τόσο στις αναδυόμενες όσο  και στις αναπτυγμένες αγορές. Κατά μέσο όρο, βάση με το λογαριασμό του κινητού στο διαδίκτυο οι  επισκέψεις φτάνουν το 12% της κίνησης, αλλά το ποσοστό αυτό ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη χώρα και ατομικά την ιστοσελίδα. Προσδιορίστε ποιες συσκευές ,οι επισκέπτες σας χρησιμοποιούν για να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας, πώς η συμπεριφορά τους διαφέρει από εκείνη των “παραδοσιακών” επισκεπτών  και πώς μπορείτε να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένους περιορισμούς και ανάγκες τους.

Δεδομένα

Ενώ γίνονται όλο και φθηνότερα, οι κινητές συσκευές το δίκτυο εξακολουθεί να είναι ακριβό, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.Ως συνέπεια σε αυτές τις περιοχές συνεχίζει να αυξάνεται, η ταχύτητα και το μέγεθος και το στοιχείο της τοποθεσίας γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο για την online επιτυχία σας. Επίσης κοιτάξτε στις mobile συσκευές να “σερβίρεται” ιστοσελίδες χαμηλού μεγέθους

Είσαι έτοιμος;

Στη Web-mate, έχουμε παρατηρήσει ήδη πολλές από αυτές τις αλλαγές . Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις αλαγές που παρατηρούνται και η προσαρμογής της εργασίας μας να αντανακλά τη μετατόπιση του προσώπου στο διαδίκτυο και της αλλαγής του διαδυκτίου . Σκεφθείτε πλέον ότι το μέλλον αλλάζει γρήγορα και ενεργείστε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα