ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B

eshop b2b

Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, οι επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης στρέφονται όλο και περισσότερο προς το ηλεκτρονικό εμπόριο για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών και να μειώσουν το κόστος. Το B2B eCommerce, ή αλλιώς το ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων, αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων τόσο στους αγοραστές όσο και στους προμηθευτές.

Τι είναι το ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B;

Αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα σε άλλες επιχειρήσεις (business-to-business). Προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων τόσο στους αγοραστές όσο και στους προμηθευτές, όπως αυξημένες πωλήσεις, βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών και μείωση του κόστους

Πλεονεκτήματα B2B eCommerce για Επιχειρήσεις

 • Αυξημένες Πωλήσεις: 24/7 πρόσβαση σε προϊόντα και πληροφορίες για τους πελάτες, άμεση και εύκολη αγορά, αυτόματες εκπτώσεις και προσφορές, βελτιωμένη επικοινωνία με προμηθευτές.
 • Βελτιωμένη Εξυπηρέτηση Πελατών: Ιστορία παραγγελιών και επιστροφών, αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις, εξατομικευμένη υποστήριξη, βελτιωμένη εμπειρία αγορών.
 • Μείωση Κόστους: Αυτοματοποίηση διαδικασιών, μείωση σφαλμάτων, εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, βελτιστοποίηση αποθεμάτων.

Ποια είναι τα οφέλη ενός ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ;

Για τους αγοραστές:24/7 πρόσβαση σε προϊόντα και πληροφορίες, Άμεση και εύκολη αγορά, αυτοματοποιημένες, εκπτώσεις και προσφορές, βελτιωμένη επικοινωνία με προμηθευτές
Για τους προμηθευτές: Αυξημένες πωλήσεις, μείωση του κόστους λειτουργίας, βελτιωμένη διαχείριση αποθέματος, ενίσχυση της επωνυμίας, βελτίωση σχέσεων με πελάτες

b2b πλεονεκτήματα

Βασικά Χαρακτηριστικά ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B

 • Διαχείριση πελατών και ρόλων χρηστών: Διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης, εξατομικευμένες τιμές και εκπτώσεις, δυνατότητα δημιουργίας ομάδων αγοραστών.
 • Δυναμική τιμολόγηση και εκπτώσεις: Προσαρμοσμένες τιμές βάσει πελάτη, ποσότητας, ιστορικού αγορών, αυτοματοποιημένες εκπτώσεις και προσφορές.
 • Διαχείριση αποθέματος και παραγγελιών: Ενημερωμένη εικόνα αποθεμάτων, αυτόματες ειδοποιήσεις για αναπλήρωση, εύκολη παρακολούθηση παραγγελιών και αποστολών.
 • Ηλεκτρονικά τιμολόγια και αποδείξεις: Δυνατότητα για άμεση έκδοση και αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων και αποδείξεων, μείωση γραφειοκρατίας, βελτίωση ροής πληρωμών.
 • Εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη: Προσαρμοσμένη εμφάνιση και περιεχόμενο, εύκολη πλοήγηση, δυνατότητα δημιουργίας λιστών επιθυμιών και αγαπημένων προϊόντων.
 • Σύνδεση με ERP και CRM συστήματα: Αυτόματη ενημέρωση αποθεμάτων, δεδομένων πελατών και παραγγελιών, βελτίωση συνεργασίας και παραγωγικότητας.

Πώς να Δημιουργήσετε ένα ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B

 1. Επιλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα eCommerce: Λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας, το budget σας και τις δυνατότητες της πλατφόρμας. Δείτε το άρθρο μας για το Shopify vs WordPress
 2. Σχεδιάστε και υλοποιήστε το eshop σας: Δημιουργήστε μια φιλική προς το χρήστη και ελκυστική εμφάνιση, βεβαιωθείτε για την εύκολη πλοήγηση και την άψογη λειτουργικότητα.
 3. Ενσωματώστε τις απαραίτητες λειτουργίες: Διαχείριση πελατών, δυναμική τιμολόγηση, διαχείριση αποθέματος, ηλεκτρονικά τιμολόγια, σύνδεση με ERP/CRM.
 4. Προωθήστε το eshop σας στους πελάτες σας: Χρησιμοποιήστε email marketing, social media, SEO και PPC για να προσελκύσετε νέους αλλά και υφιστάμενους πελάτες.

Συμβουλές για Επιτυχημένο ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B

Για να διασφαλίσετε την επιτυχία του ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B σας, εστιάστε στους παρακάτω βασικούς άξονες:

Εμπειρία Χρήστη

Δημιουργήστε ένα eshop φιλικό προς τον χρήστη, με εύκολη πλοήγηση, άψογη λειτουργικότητα και ταχύτατες φόρτωσεις σελίδων. Προσφέρετε εξατομικευμένες επιλογές και προτάσεις προϊόντων, βασιζόμενοι στο ιστορικό αγορών και τις προτιμήσεις των πελατών σας. Δώστε στους πελάτες σας εκπτώσεις με βάση τις αγορές τους

Τιμές Χωρίς ΦΠΑ

Δείξτε και μιλήστε στο κοινό σας δηλαδή στους άλλους επιχειρηματίες με τον τρόπο που γνωρίζουν ήδη. Δείτε τους τις τιμές χωρίς ΦΠΑ και δείξτε το ανάλογο ΦΠΑ ανάλογα των προϊόντων στο Καλάθι σωστά.

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Είναι πολύ σημαντικό στα ηλεκτρονικά καταστήματα χονδρικής, να επιτρέπετε στους χρήστες να εισέλθουν και να δουν τις τιμές σας μόνο εάν κάνουν σύνδεση . Έτσι μπορείτε να έχετε όλα τα στοιχεία τους και να πραγματοποιήσετε ακόμα καλύτερα το marketing σας. Προσοχή , χονδρική δεν σημαίνει κόψιμο τιμολογίου αλλά μεγάλες παραγγελίες.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Παρέχετε άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη μέσω πολλαπλών καναλιών (τηλέφωνο, email, chat), εξασφαλίζοντας εξειδικευμένο προσωπικό και ενεργή επικοινωνία.

Διαχείριση Αποθέματος

Διατηρήστε μια ενημερωμένη εικόνα για τα διαθέσιμα προϊόντα και τα επίπεδα αποθέματος, αποφεύγοντας ελλείψεις και εκπτώσεις. Εφαρμόστε στρατηγικές πρόβλεψης ζήτησης και προληπτικής αναπλήρωσης.

Βελτιστοποίηση με Δεδομένα

Αναλύστε τη συμπεριφορά των χρηστών, βελτιστοποιήστε τις σελίδες προϊόντων και δημιουργήστε στοχευμένες καμπάνιες marketing, αξιοποιώντας τα δεδομένα για συνεχή βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και της απόδοσης του eshop σας.

Προσαρμογή στις Νέες Τάσεις

Παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο B2B ηλεκτρονικό εμπόριο, υιοθετείτε νέες τεχνολογίες και προσφέρετε καινοτόμες λύσεις, όπως εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα για προϊόντα. Διατηρήστε ευελιξία και προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και της αγοράς.

Τελικά να φτιάξετε ή όχι ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής;

Το B2B στο διαδύκτιο αποτελεί αναμφισβήτητα το μέλλον του χονδρικού εμπορίου. Δημιουργώντας ένα ESHOP ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυξάνοντας τις πωλήσεις, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση πελατών και μειώνοντας το κόστος. Με προσεκτικό σχεδιασμό, υλοποίηση και στρατηγική, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ B2B μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχία και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Στη WebMate έχουμε δημιουργήσει πολλά eshop b2b και έχουμε δει οτι το καλύτερο plugin που δίνει τις περισσότερες λύσεις είναι το B2BKing και προτείνουμε αυτό για τη δημιουργία ενός τέτοιου τύπου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεάν EBOOK από τη Web-Mate για το Τοπικό Μάρκετινγκ