EMAIL MARKETING

Το Email Marketing αποτελεί μια κρίσιμη συνιστώσα της ψηφιακής μάρκετινγκ στρατηγικής κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτως της έντασης της παρουσίας της στο web. Προσφέροντας ένα αποτελεσματικό μέσο διατήρησης της επαφής με τους πελάτες και την ενίσχυση της αφοσίωσής τους προς το brand σας, το Email Marketing συνεισφέρει στην πελατειακή αξία και στην εμπιστοσύνη. Ως ένα οικονομικά προσβάσιμο εργαλείο, το Email Marketing έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα και να αποτελέσει ενισχυτικό μοχλό για την επιτυχία της επιχείρησής σας στο ψηφιακό περιβάλλον.

EMAIL MARKETING

Γιατί να κάνετε Email Marketing

Email Marketing μια φθηνή επιλογή marketing

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Email Marketing προσφέρει το ανεκτίμητο πλεονέκτημα της χαμηλής κοστολόγησης. Το επιμέρους κόστος για την αποστολή ενός email είναι εξαιρετικά χαμηλό, και ακόμη και εάν χρησιμοποιήσετε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα, το αρχικό κόστος θα φανεί μηδαμινό στη διάρκεια του χρόνου, αφού το ROAS (Return On Ad Spend) του Email Marketing είναι από τα υψηλότερα στον τομέα της ψηφιακής μάρκετινγκ. Αυτός ο παράγοντας επιτρέπει στους επιχειρηματίες να φτάσουν σε μια ευρεία αγορά καταναλωτών, διατηρώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο των δαπανών τους.

Email Marketing προσωποποιημένο marketing

Ένα σημαντικό προτέρημα του Email Marketing είναι η δυνατότητα προσωποποίησης του μηνύματος που απευθύνεται στον προοριζόμενο πελάτη, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του. Αν έχετε διενεργήσει σωστά την τμηματοποίηση (Segmentation) του κοινού σας, μπορείτε να αποστείλετε εξατομικευμένο περιεχόμενο ανά κατηγορία πελατών. Για παράδειγμα, σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει ανδρικά και γυναικεία ρούχα, θα ήταν σκόπιμο να αποστείλετε διαφορετικό περιεχόμενο σε όσους πελάτες αγόρασαν ανδρικά ρούχα και σε όσους πελάτες αγόρασαν γυναικεία ρούχα.

Το email marketing είναι Μετρήσιμο

Τα αποτελέσματα του email marketing είναι μετρήσιμα αφού εάν εγκατασταθεί σωστός κώδικας στην ιστοσελίδα μπορούμε να μετράμε ακόμα και τις πωλήσεις που προέρχονται από αυτό ή στην πιο απλή μορφή να μετράμε με την χρήση UTM Parameters . Στην πιο απλή μορφή του μπορούμε να δούμε πόσοι άνοιξαν το email και πόσοι μετέβηκαν στον ιστότοπο μας μέσω της mail campaing σας.

Τα Email είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας

Τα emails αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με τους περισσότερους από εμάς να τα ελέγχουμε αρκετές φορές την ημέρα. Ειδικά με την ευρεία χρήση των κινητών συσκευών, έχουμε τη δυνατότητα να προσπελαύνουμε το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Καθημερινά, αναγνώστημε, συντάσσουμε ή απαντάμε σε emails, είτε για επαγγελματικούς είτε για κοινωνικούς λόγους, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία τους στη ζωή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Email Marketing αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που δεν πρέπει να αγνοείται από κανέναν που επιθυμεί να κάνει μια σοβαρή επένδυση στο marketing της επιχείρησής του.

Αυτοματοποίηση email

Το κύριο και κατα την άποψη μας δυνατότερο όπλο του email marketing είναι η αυτοματοποίηση των email είτε μιλάμε για ecommerce είτε για πιο απλές ιστοσελίδες. Σε παλαιότερο άρθρο μας μιλήσαμε για την ανάγκη της αυτοματοποίησης σε eshop και website. Μερικά αυτοματοποιημένα email που μπορείτε να έχετε ειναι :

  • Email εγκαταλελειμμένου καλαθιού
  • Email για κρητική είτε στο website σε προϊόν είτε σε google my business είτε σε skroutz
  • Αυτοματοποιημένη σειρά email αφού κάποιος πραγματοποιήσει μια αγορά
  • Αυτοματοποιημένη απάντηση σε περίπτωση εγγραφής ή συμπλήρωσης φόρμας
  • Email για εξέλιξη της παραγγελίας
αυτοματοποίηση email

Τι είναι το newsletter;

EMAIL MARKETING

Το newsletter αποτελεί ένα “εργαλείο” που κάθε επιχείρηση ή οργανισμός πρέπει να χρησιμοποιεί για να διαμοιράζεται χρήσιμες και πολύτιμες πληροφορίες με το δίκτυο πελατών, υποψηφίων και συνδρομητών τους. Μέσω των newsletters, έχετε άμεση πρόσβαση στα εισερχόμενα του κοινού σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παρέχετε ελκυστικό περιεχόμενο, να προάγετε τις πωλήσεις σας και να ενισχύετε την κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας. Εντείνετε τη σχέση σας με το κοινό σας, διατηρείτε την επαφή και προωθείτε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά μέσω της αποστολής newsletters.

email marketing newsletter

Το περιεχόμενο των newsletter

Ένα ουσιαστικό συστατικό του email marketing είναι η αποστολή newsletter. Για την επιτυχία των newsletter σας, τρία βασικά στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο: η συνέπεια (το να στέλνετε email σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του μήνα), η διαρκής παρουσία (το να συνεχίσετε την αποστολή email για μακροχρόνιο χρονικό διάστημα), και ίσως το πιο κρίσιμο, το περιεχόμενο του newsletter.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε κάτι αξιόλογο και ενδιαφέρον για τον πιθανό πελάτη σας. Δεν πρέπει να περιορίζεστε στην αποστολή συνεχών προσφορών, ειδικά αν διαθέτετε ηλεκτρονικό κατάστημα. Ίσως να συμπεριλάβετε συμβουλές ή καινοτόμους τρόπους χρήσης των προϊόντων σας.

Τέλος, θα πρέπει να εξασφαλίζετε ποικιλομορφία στο περιεχόμενό σας, αποφεύγοντας την μονοτονία. Το θέμα του newsletter σας θα πρέπει να είναι ελκυστικό και να προσελκύει την προσοχή, προκειμένου να προσθέσει αξία στην εμπειρία του αναγνώστη σας.

Πως να γράψετε ένα καλό newsletter

newsletter καλό

Αν έχετε εμπειρία στη σύνταξη περιεχομένου για blog ή ιστοσελίδες, τότε η δημιουργία άρθρων για το newsletter σας δεν θα σας προκαλέσει καμία δυσκολία. Ισχύουν οι ίδιοι βασικοί κανόνες. Το newsletter σας πρέπει να περιλαμβάνει συναρπαστικούς τίτλους, ενδιαφέροντες υποτίτλους και ευανάγνωστες παραγράφους. Δεδομένου ότι τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαβάζονται σε κινητές συσκευές, θα πρέπει να δίνετε έμφαση σε σύντομες παραγράφους, καταλογισμούς με κουκκίδες και απλές προτάσεις. Αυτό θα διευκολύνει την ανάγνωση και θα επιτρέψει στο κοινό σας να καταλάβει γρήγορα το μήνυμά σας.

Τι μπορεί να κάνει η Webmate για το email marketing τις επιχείρησης σας

Στην Webmate, παρέχουμε υπηρεσίες email marketing για e-commerce και για απλές ιστοσελίδες. Μπορούμε να αναλάβουμε την αυτοματοποίηση των email, καθώς και τη συγγραφή newsletters για την επιχείρησή σας, ώστε να έχετε επιτυχημένες καμπάνιες newsletters. Επιπλέον, η συνεργασία μας μπορεί να λειτουργήσει και σε ρόλο συμβουλευτικής υπηρεσίας, ακόμη και αν έχετε τη δική σας ομάδα.

Συνεργαζόμενοι με εμάς, θα σας παρέχουμε ιδέες για το περιεχόμενο και συμβουλές για τα εργαλεία email marketing που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Εάν είστε ακόμα στην αρχή της περιπέτειας του email marketing, μπορούμε να σας προσφέρουμε την χρήση των δικών μας εργαλείων και μέσω αυτών να αρχίσετε να αποστέλλετε email στους πελάτες σας.

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε κατι μοναδικό

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δωρεάν EBOOK από τη Web-Mate για το Τοπικό Μάρκετινγκ