EMAIL MARKETING

Το email Marketing είναι κάτι που θα πρέπει κάθε εταιρεία είτε ασχολείται είτε όχι με το web να χρησιμοποεί και να έχει σε περίοπτη θέση στις ενέργειες digital marketing της. Με το email marketing διευκολύνετε τη διατήρηση της επαφής με τους πελάτες σας, και την αύξηση της αφοσίωσης τους προς το brand σας. Το email marketing είναι ένα εργαλείο που με μικρό κόστος μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα

EMAIL MARKETING

Γιατί να κάνετε Email Marketing

Email Marketing μια φθηνή επιλογή marketing

To πρώτο πλεονέκτημα όπως προείπαμε είναι ότι το email marketing έχει πολύ μικρό κόστος. Το κόστος ενός email είναι μηδαμινό ενώ εάν επιλέξετε κάποια πλατφόρμα ακόμα και εάν το κόστος φαίνεται μεγάλο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτό δεν ισχύει αφού μπορούμε να έχουμε ROAS( return of ads) που κανένα άλλο μέσω δεν θα μας φέρει. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες  των επιχειρήσεων να προσεγγίζουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών με πολύ μικρό κόστος.

Email Marketing προσωποποιημένο marketing

Ένα μεγάλο plus στο email marketing είναι οτι απευθύνεσε στον υποψήφιο πελάτη εφόσον έχεις τα στοιχεία του με κάποιο προσωποποιημένο μήνυμα . Επιπροσθέτως εάν έχει γίνει σωστό Segmentation (τμηματοποίηση) του κοινού τότε μπορείς να στέλνεις διαφορετικό περιεχόμενο ανά κατηγορία κοινού. Για παράδειγμα σε ένα e-shop με ρούχα για άνδρες και γυναίκες καλό ειναι να στέλνουμε διαφορετικό περιεχόμενο σε αυτούς που αγοράσαν ανδρικά ρούχα και σε αυτούς που αγοράσαν γυναικεία ρούχα.

Το email marketing είναι Μετρήσιμο

Τα αποτελέσματα του email marketing είναι μετρήσιμα αφού εάν εγκατασταθεί σωστός κώδικας στην ιστοσελίδα μπορούμε να μετράμε ακόμα και τις πωλήσεις που προέρχονται από αυτό ή στην πιο απλή μορφή να μετράμε με την χρήση UTM Parameters . Στην πιο απλή μορφή του μπορούμε να δούμε πόσοι άνοιξαν το email και πόσοι μετέβηκαν στον ιστότοπο μας μέσω της mail campaing σας.

Τα Email είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας

Τα email είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας και τα ελέγχουμε πολλές φορές την ημέρα. Ιδιαίτερα με τις κινητές συσκευές, έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε οπουδήποτε και εάν είμαστε το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Κάθε μέρα διαβάζουμε , συντάσσουμε ή απαντάμε email είτε πρόκειται για δουλειά είτε για κοινωνική δραστηριότητα άρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικά είναι πλέον στη ζωή μας. Όταν μας δίνεται ένα τόσο δυνατό και σημαντικό εργαλείο όπως το email marketing είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια στο marketing της επιχείρησης του να μη το χρησημοποιεί.

Αυτοματοποίηση email

Το κύριο και κατα την άποψη μας δυνατότερο όπλο του email marketing είναι η αυτοματοποίηση των email είτε μιλάμε για ecommerce είτε για πιο απλές ιστοσελίδες. Σε παλαιότερο άρθρο μας μιλήσαμε για την ανάγκη της αυτοματοποίησης σε eshop και website. Μερικά αυτοματοποιημένα email που μπορείτε να έχετε ειναι :

  • Email εγκαταλελειμμένου καλαθιού
  • Email για κρητική είτε στο website σε προϊόν είτε σε google my business είτε σε skroutz
  • Αυτοματοποιημένη σειρά email αφού κάποιος πραγματοποιήσει μια αγορά
  • Αυτοματοποιημένη απάντηση σε περίπτωση εγγραφής ή συμπλήρωσης φόρμας
  • Email για εξέλιξη της παραγγελίας
αυτοματοποίηση email

Τι είναι το newsletter;

EMAIL MARKETING

Το newsletter είναι ένα “εργαλείο” που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις και οργανισμούς για να μοιράζονται σχετικές και πολύτιμες πληροφορίες με το δίκτυο πελατών, υποψηφίων και συνδρομητών τους. Τα newsletter δίνουν άμεση πρόσβαση στα εισερχόμενα του κοινού σας, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε ελκυστικό περιεχόμενο, να προωθείτε τις πωλήσεις και να αυξάνετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

email marketing newsletter

Το περιεχόμενο των newsletter

Ένα βασικό στοιχείο του email marketing είναι η αποστολή newsletter. Το βασικό συστατικό για την επιτυχία των newsletter σας είναι κατα πρώτο λόγο η συνέπεια (δηλαδή να στέλνετε σταθερά κάποιες ημερομηνίες του μήνα email) , η συνέχεια (δηλαδή να αποστέλονται email σε μεγάλο βαθμό για μεγάλη χρονική διάρκεια ετών) και τέλος ίσως το πιο σημαντικό το περιεχόμενο του newsletter. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε ως προς το περιεχόμενο είναι ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουμε κάτι σημαντικό και ενδιαφέρον για τον πιθανό αγοραστή μας. Δεν πρέπει συνεχώς να του στέλνουμε προσφορές εάν πρόκειται για e-commerce αλλά ίσως και tips ή εναλλακτικούς τρόπους χρησημοποίησης των προϊόντων μας. Τέλος θα πρέπει το περιεχόμενο μας να εναλλάσσετε, να μην είναι μονότονο και το subject του newsletter να τραβάει την προσοχή

Πως να γράψετε ένα καλό newsletter

newsletter καλό

Εάν έχετε γράψει ποτέ περιεχόμενο για κάποιο blog ή site, τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να γράψετε άρθρα για το newsletter σας. Ισχύουν όλοι οι ίδιοι κανόνες. Το ενημερωτικό δελτίο σας θα πρέπει να έχει συναρπαστικούς τίτλους, συναρπαστικούς υπότιτλους και ευανάγνωστες παραγράφους. Δεδομένου ότι τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαβάζονται από κινητά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σύντομες παραγράφους, κουκκίδες και απλές προτάσεις.

Τι μπορεί να κάνει η Webmate για το email marketing τις επιχείρησης σας

Στη Webmate παρέχουμε υπηρεσίες email marketing είτε πρόκειται για e-commerce είτε για απλές ιστοσελίδες. Μπορούμε να αναλάβουμε είτε την αυτοματοποίηση των email, είτε τη συγγραφή newsletter για την επιχείριση σας έτσι ώστε να έχετε σωστές newsletter campaign. Ακόμη η συνεργασία μαζί μας μπορεί να γίνει ακόμα και εάν έχετε τη δική σας ομάδα σε ρόλο συμβουλευτικής υπηρεσίας προς αυτή.

Δουλεύοντας μαζί μας θα σας δώσουμε ιδέες για το περιεχόμενο αλλά και συμβουλές για εργαλεία email marketing που πρέπει να αποκτήσετε. Εάν είστε ακόμα στην αρχή του email marketing μπορούμε να σας νοικιάσουμε εμείς εργαλεία και μέσα από αυτά να ξεκινήσετε να στέλνετε email στους πελάτες σας.

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε κατι μοναδικό

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ