Πόσες Φορές πρέπει να κάνω post την ημέρα στο Facebook?

Πόσες Φορές πρέπει να κάνω post την ημέρα στο Facebook?

Βλέπετε πολλές εταιρείες στο facebook είτε να κάνουνε post στο facebook πολύ συχνά είτε να φτάνουνε στο άλλο άκρο και να μην κάνουνε post όσο πρέπει. Αυτό μας οδήγησε στο να ψάξουμε πόσο συχνά πρέπει οι εταιρείες που αναλαμβάνουμε τις campaign τους να κάνουνε post. Στο τέλος του άρθρου έχουμε ένα whitepaper που αναλύει πόσες φορές πρέπει , ποιες ώρες είναι καλύτερες και ποιες μέρες είναι οι καλύτερες για post και άλλα σημαντικά από ένα πλήθος σημαντικών εταιρειών αλλά ας επικεντρωθούμε στο κυρίως θέμα που είναι πόσες φορές πρέπει να κάνουμε post. Σε αυτό το whitepaper θα δούμε ότι οι περισσότερες από τις μεγάλες επιτυχημένες εταιρείες κάνουνε post 1 φορά την ημέρα αλλά αυτό δημιουργεί το πρόβλημα ότι δεν ξέρεις πότε το target audience σου θα είναι online. Στο facebook ένας χρήστης θα οδηγηθεί στην σελίδα ενός brand name ύστερα αφού δει ένα Update στο newsfeed του. Η έρευνα που έγινε έλαβε υπ’ όψη της 4605 posts και 2144 pages από της 20000 κορυφαίες 20000 facebook pages. Η πλειοψηφία των σελίδων κάνουν post (40% )  1 με 2 φορές την ημέρα και το 18% 2 με 3 post την ημέρα.

Πόσες φορές να κάνω post

Όπως μας δείχνει το διάγραμμα η αύξηση των post αυξάνουν την αλληλεπίδραση και την γνώση σχετικά με τα νέα της εταιρείας. Αυτό που πρέπει να παρατηρήσουμε στο διάγραμμα είναι ότι μετά τα 5 post την ημέρα το interaction μεταξύ του χρήστη και  της εταιρείας πέφτει σε χαμηλά επίπεδα.

πόσες φορές να κάνω post κάθε μέρα

Αυτό που συμπεραίνουμε από τα δύο graphs είναι ότι πρέπει για να βλέπει το μέγιστο πλήθος αυτών που τους αρέσει η σελίδα μας τις ανακοινώσεις μας, να κάνουμε post τις περισσότερες φορές που μπορούμε. Αυτό όμως θα δημιουργήσει πρόβλημα καθώς θα κουράσει τους χρήστες μας. Η τελική απόφαση είναι πάντα δική σας αλλά εμείς στην web-mate θεωρούμε και ύστερα από την ανάλυση του paper που ακολουθεί και γενικότερα στοιχείων που έχουμε αναλύσει , προτείνουμε να κάνετε post 4-5 φορές την ημέρα. Αυτό αλλάζει εφόσον έχετε πληρωμένη διαφήμιση κάτι το οποίο θα κάνει το post σας εμφανές στο facebook περισσότερη ώρα και προτείνουμε σε αυτή τη περίπτωση 1 post ανά ημέρα.

Παρακάτω ακολουθεί το whitepaper που αναφέραμε .

Κάντε κλικ εδώ 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεάν EBOOK από τη Web-Mate για το Τοπικό Μάρκετινγκ