Λόγοι για τη κατασκευή mobile App με Ionic 2

ionic2

Tι είναι ένα mobile application;

Ένα mobile application είναι η λεγόμενες εφαρμογές για τα κινητά μας τηλέφωνα όπως για παράδειγμα το instagram, το facebook , το angry birds κτλ.

Τι είναι το Ionic 2 και οι λόγοι για την χρησιμοποίηση του για κατασκευή WEB APPS!

Για να κατασκευαστούν αυτά τα applications χρειάζεται να γράψουμε κώδικα είτε σε γλώσσα για την κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά δηλαδή σε swift ή c++ για ios , σε java για android  , C# για windows phone. Βέβαια εκτός ότι κάποιος πρέπει να έχει τρομερές γνώσεις για να αναπτύσσει σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά , χρειάζεται και πάρα πολύ χρόνο για να αναπτύξει σε 3 διαφορετικές γλώσσες και enviroment ένα app (εάν πρόκειται για μια εταιρεία ίσως να χρειαζόταν 3 διαφορετικά development teams 1 για την κάθε μια γλώσσα). Ακόμη εάν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή ή να προσθέσουμε ένα feature θα πρέπει να αλλάξουμε σε κάθε ένα από τα προγράμματα μας (ios, android, windows) τον κώδικα μας που πάλι χρειάζεται χρόνο. Έτσι σε αυτό το σημείο έρχεται το ionic 2 που είναι ένα framework στο οποίο γράφεις κώδικα έχοντας ως βάση την angular 2  και ο κώδικας αυτός γίνεται μόλις τελειώσουμε compile για τα 3 διαφορετικά devices και γλιτώνουμε όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα.  Το compile γίνεται βάση του Cordova το οποίο είναι ένα εργαλείο που πραγματοποιεί αυτή την μετάφραση, και συμπεριλαμβάνεται στο ionic 2 cli (το framework μας).

Γιατί όχι Ionic 2

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί όχι το ionic 2 , ένας από τους λόγους που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι φυσικά θα έχουμε καλύτερη απόδοση και ταχύτητα όταν γράψουμε στην γλώσσα της κάθε συσκευής. Και πάλι όμως αυτό θα έχει να κάνει για mobile Apps     τα οποία είναι πολύ μεγάλης κλίμακας και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών που χρησιμοποιούν εξειδικευμένες λειτουργίες. Σε αυτή τη περίπτωση φυσικά το app μπορεί να έχει την δικιά του ομάδα για την κάθε πλατφόρμα π.χ. Uber .

 

Πρόσφατα άρθρα