Πόσο χρήσιμο είναι το +1 της Google?

κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Τελικά είναι χρήσιμο αυτό το εικονίδιο που τώρα πρόσφατα βγήκε και έχει ως σηματάκι το +1 της google;  Η απάντηση είναι γρήγορη και με εύκολη τεκμηρίωση εφόσον κοιτάξουμε τα δεδομένα. Βέβαια είναι!!! Αλλά που βοηθάει στην κατασκευή των ιστοσελίδων και στην προώθησή τους και ποια είναι τα δεδομένα?

Καταρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι η google προσπαθεί να κάνει την αναζήτηση των ιστοσελίδων στην μηχανή αναζήτησης προσωποποιημένη . Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι η google θέλει αν προσφέρει στον κάθε χρήστη της αποτελέσματα τα οποία να ανταποκρίνονται στα γούστα του και την τοποθεσία του.

Για να το πετύχει αυτό και για να κερδίσει μεγαλύτερα κέρδη από διαφημίσεις στο adwords , δημιουργεί λογισμικό δωρεάν που να της φέρνει πληροφορίες . Τέτοιο λογισμικό είναι το google chrome, η εφαρμογές google maps , google docs, gmail , google plus. Ακόμα και το λειτουργικό της android παρατηρήθηκε ότι μεταφέρει πληροφορίες!

Παίρνοντας απ’ όλες αυτές τις πηγές δεδομένα η google προσπαθεί να εμπλουτίσει τα δεδομένα της για κάθε χρήστη. Σκεφτείτε το σαν έναν φάκελο που συνεχώς προσθέτονται πληροφορίες για την πλοήγηση και γενικότερα για το τι μας αρέσει!

Σαν να μην φτάνει αυτό η google για να μπορέσει να “χτυπήσει” τον μεγάλο ανταγωνιστή της το facebook  δίνει extra points  στον αγώνα για τις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης σε αυτούς που χρησημοποιούν το +1 και γενικότερα το google +. Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο η google “λέει” σε όσους έχουν ιστοσελίδα , θα χρησιμοποιήσετε το +1 και εγώ θα σας ανταμείψω ανάλογα με τα +1 που θα λάβετε.  Αυτά δεν χρειάζεται να είναι χιλιάδες για να πάρετε ανταμοιβή αλλά ακόμα και μερικές δεκάδες είναι υπέρ αρκετά. Αυτό το διαπιστώσαμε  ύστερα από προσπάθεια να προωθήσουμε  ιστοσελίδες , και βλέποντας ότι ενώ είχαμε κάνει τα πάντα για να προσπεράσουμε τον αντίπαλο δεν τα καταφέρναμε !! Ο  λόγος;  Είχε το goole + στην ιστοσελίδα του χωρίς αυτό να έχει παρά μόνο 10 plus!

Εκτός από την ανταμοιβή όπως είπαμε νωρίτερα η αναζήτηση γίνεται προσωποποιημένη και πλέον ανάλογα με τους κύκλους που έχεις στο google + θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα για του “φίλους” σου  σ’αυτό. Aν και στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη διάδοση του google + είναι ότι καλύτερο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας να το χρησιμοποιήσετε και να δώσετε βάρος σε αυτό.

Τα social media είναι πολύ σημαντικά για την ιστοσελίδα σας και για την προώθηση της . Ίσως το κυριότερο social media που φέρνει σήμερα αποτελέσματα στην προώθηση της ιστοσελίδας σας είναι το google +  , γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το αμέσως!