5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ GOOGLE ADS

5 google ads tips

Στην πολύχρονη περιπλάνησή μας στον κόσμο του Google Ads, έχουμε συναντήσει και αναλύσει αμέτρητα accounts. Από αυτή την εμπειρία, ανακαλύψαμε τα πιο συχνά σφάλματα που διαφεύγουν ακόμα και των πιο επιδέξιων ματιών στον χώρο της διαφήμισης. Στο επερχόμενο άρθρο μας, θα αποκαλύψουμε μυστικά και συμβουλές για το Google Ads, τόσο καλά κρυμμένα που θα σας εκπλήξουν. Αυτά τα tips θα σας δώσουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε κάθε ευρώ του προϋπολογισμού σας, αποφεύγοντας τις συνηθισμένες παγίδες που μπορεί να αυξήσουν το κόστος χωρίς αποτέλεσμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να κάνετε τη διαφημιστική σας δαπάνη πιο αποδοτική.

Οι μετατροπές στο Google Ads πρέπει να μετρώνται σωστά

Ο όρος “μετατροπές” είναι το ιερό δισκοπότηρο στον κόσμο του digital marketing, αντιπροσωπεύοντας την κρίσιμη στιγμή όπου ένας επισκέπτης μεταμορφώνεται σε πελάτης. Σε ένα eshop, αυτή η μεταμόρφωση λαμβάνει χώρα με τη μορφή μιας αγοράς. Αλλά μην απατάστε, οι μετατροπές δεν είναι πάντα τόσο άμεσες. Σε έναν ιστότοπο όπως αυτόν που εξερευνάτε τώρα, μια μετατροπή μπορεί να είναι ένα απλό κλικ σε έναν τηλεφωνικό αριθμό, η αποστολή ενός μηνύματος μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας ή η εγγραφή σας στο newsletter μας. Κάθε μετατροπή είναι ένα βήμα πιο κοντά στην καλλιέργεια μιας σχέσης με τον επισκέπτη, μετατρέποντας την περιέργεια σε δέσμευση.

Ένα συχνό εμπόδιο στην ακριβή μέτρηση των μετατροπών είναι η λανθασμένη εγκατάσταση του κώδικα παρακολούθησης από τον developer. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανακριβή δεδομένα, αφήνοντας σας στο σκοτάδι σχετικά με την πραγματική απόδοση της ιστοσελίδας σας. Ακόμα και όταν ο κώδικας είναι σωστά τοποθετημένος, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα εάν το λογαριασμό σας στο Google Ads δεν έχει ρυθμιστεί με την κατάλληλη παραμετροποίηση. Αυτή η λεπτομέρεια είναι κρίσιμη για την ακρίβεια των μετρήσεων και την επιτυχία των καμπανιών σας, καθώς οι μετατροπές είναι οι δείκτες που μας δείχνουν τον δρόμο προς τη βελτίωση και την επίτευξη των στόχων σας. Σε ένα eshop δεν αρκεί μονο να μετράμε μόνο το πόσες ειναι οι μετατροπές αλλά και την αξία τους ειδικά όταν μιλάμε για ένα eshop.

Google ads μετατροπές
Google ads μετατροπές

Πρέπει όχι μόνο να μετράμε σωστά αλλά να μετράμε και τις σωστές μετατροπές στο Google Ads

Στις παραπάνω εικόνες μπορείτε να δείτε ότι παρότι πρόκειται για ένα eshop, παρακολουθούμε όχι μονο τις αγορές αλλά και τα τηλέφωνα αλλά και την επικοινωνία μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Αυτό το κάνουμε γιατί τα προϊόντα τα οποία πουλάει το συγκεκριμένο eshop είναι ακριβά και είναι πιθανότερο να κάποιος να επικοινωνήσει πρώτα μέσω email ή τηλεφώνου πριν τα αγοράσει. Άρα θα πρέπει και να μετράμε σωστά τις μετατροπές αλλά και να τις έχουμε καθορίσει σωστά εξαρχής ανάλογα με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας.

Η στοχευμένη τοποθεσία είναι λάθος

Το πιο συνήθες λάθος που παρατηρούμε στο Google Ads είναι η στόχευση τοποθεσίας. Φυσικά σε αυτό βοηθάει και το Google Ads που έχει τη συγκεκριμένη επιλογή και δυσνόητη αλλά και επιμελώς κρυμμένη έτσι ώστε να “σπαταλάει” το διαφημιστικό σας Budget

5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ GOOGLE ADS - Web-Mate

Μη διαφημίζεστε σε μη πιθανούς πελάτες σας

Η επιλογή της σωστής γεωγραφικής στόχευσης στις καμπάνιες σας στο Google Ads είναι κρίσιμη για την προσέλκυση του κατάλληλου κοινού. Όταν ο στόχος σας είναι άτομα που ζουν ή επισκέπτονται συχνά μια συγκεκριμένη περιοχή, η ρύθμιση για “Παρουσία” είναι η ιδανική επιλογή. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται σε χρήστες που βρίσκονται πραγματικά στην τοποθεσία που στοχεύετε.

Αντίθετα, η επιλογή “Παρουσία ή Ενδιαφέρον” μπορεί να επεκτείνει την προβολή των διαφημίσεων σας σε άτομα που βρίσκονται εκτός της στοχευμένης περιοχής αλλά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτήν. Αυτό μπορεί να είναι ιδανικό για τουριστικές επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία που θέλουν να προσελκύσουν επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Η σωστή ρύθμιση της γεωγραφικής στόχευσης είναι ένας από τους πυλώνες για την επιτυχία των διαφημιστικών σας προσπαθειών, καθώς επιτρέπει την ακριβή προσέγγιση του κοινού που είναι πιο πιθανό να ενδιαφερθεί για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Λάθος επιλογή προβολής σε Search Campaign

Η αποφυγή της ανεπιθύμητης προβολής διαφημίσεων σε ακατάλληλα δίκτυα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την αποδοτικότητα των καμπανιών σας στο Google Ads. Στις καμπάνιες αναζήτησης, η προεπιλεγμένη ρύθμιση που συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα το δίκτυο αναζήτησης και το δίκτυο προβολής μπορεί να μην είναι η πιο συνετή επιλογή. Στο 99% των περιπτώσεων, οι διαφημιζόμενοι προτιμούν να εστιάζουν αποκλειστικά στο δίκτυο αναζήτησης για να εξασφαλίσουν ότι οι διαφημίσεις τους θα εμφανίζονται σε χρήστες που ενεργά αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

google ads προβολή
google ads προβολή

Η απενεργοποίηση του δικτύου προβολής στις καμπάνιες αναζήτησης του Google Ads μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση, μειώνοντας τις ανεπιθύμητες εμφανίσεις και το κόστος από την προβολή σε μη σχετικούς χρήστες. Αυτό επιτρέπει την πιο στοχευμένη και οικονομικά αποδοτική χρήση του διαφημιστικού budget, διασφαλίζοντας ότι οι διαφημίσεις σας θα φτάσουν στο κοινό που είναι πιο πιθανό να ανταποκριθεί στην προσφορά σας.

Η επιθυμητή ρύθμιση είναι η παραπάνω όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Προσοχή ο τίτλος Δίκτυο Αναζήτησης ειναι παραπλανητικός και δεν αφορά την προβολή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης! Αυτό που θέλουμε όταν μιλάμε για καμπάνιες search που στην ουσία είναι στο Top Funnel είναι να είναι απενεργοποιημένη η συγκεκριμένη επιλογή.

Προσοχή στην Αυτόματη εφαρμογή

Η πρόταση για την ενεργοποίηση της Αυτόματης Εφαρμογής στο Google Ads μπορεί να προέρχεται από εκπροσώπους της Google ως μέρος της στρατηγικής τους για την απλοποίηση και την αυτοματοποίηση των διαφημιστικών διαδικασιών. Ωστόσο, στη WebMate, αναγνωρίζουμε ότι η επιτυχία στο διαφημιστικό πεδίο απαιτεί μια προσαρμοσμένη προσέγγιση. Επιλέγουμε να διατηρούμε τον έλεγχο των καμπανιών μας, ρυθμίζοντας τις επιλογές με βάση τις μοναδικές ανάγκες και στόχους κάθε Account.

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει τη λεπτομερή παρακολούθηση και βελτιστοποίηση των διαφημιστικών προσπαθειών, εξασφαλίζοντας ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στις διαφημίσεις μετατρέπεται σε πραγματική αξία για τους πελάτες μας. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η προσεκτική επιλογή και ρύθμιση των διαφημιστικών επιλογών μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από την αυτόματη εφαρμογή που προτείνεται συχνά ως μια “μέγεθος για όλους” λύση.

αυτόματη εφαρμογή Google Ads
αυτόματη εφαρμογή Google Ads

Που βρίσκεται η αυτόματη εφαρμογή στο Google Ads

Η πρόσβαση στις προχωρημένες ρυθμίσεις του Google Ads μπορεί να φανεί σαν αναζήτηση θησαυρού, με τις πιο σημαντικές επιλογές να είναι καλά κρυμμένες στα βάθη του συστήματος. Για να ανακαλύψετε αυτές τις “κρυφές” επιλογές, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στην ενότητα “Προτάσεις” και στη συνέχεια να εντοπίσετε την επιλογή “Αυτόματη Εφαρμογή” που βρίσκεται στο επάνω δεξιό μέρος της οθόνης. Εκεί, θα ανοίξει ένα μενού που θα σας επιτρέψει να δείτε και να διαχειριστείτε τις αυτόματες εφαρμογές που έχουν προταθεί για τον λογαριασμό σας.

Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε αυτές τις προτάσεις με κριτικό μάτι και να αξιολογείτε προσεκτικά αν ταιριάζουν με τους στόχους και τη στρατηγική σας πριν τις εφαρμόσετε. Η εμπειρία και η ειδίκευση που προσφέρει η WebMate στη διαχείριση των Google Ads είναι ανεκτίμητη σε αυτή τη διαδικασία, καθώς εξασφαλίζει ότι κάθε απόφαση που λαμβάνεται είναι στοχευμένη και συνειδητή.

Η διαχείριση των διαφημιστικών καμπανιών στο Google Ads μπορεί να είναι γεμάτη εκπλήξεις, όπως αποδεικνύει η περίπτωση ενός πελάτη μας. Αφού θέσαμε έναν στόχο ROAS (Return on Ad Spend) στο εντυπωσιακό 500%, παρατηρήσαμε με έκπληξη ότι την επόμενη μέρα το ROAS είχε πέσει στο 350%. Αναζητώντας την αιτία αυτής της απρόσμενης μεταβολής, ανακαλύψαμε ότι η αυτόματη εφαρμογή για την αλλαγή του ROAS ήταν ενεργοποιημένη, διασαλεύοντας τις προσδοκίες μας και τη στρατηγική μας. Τελικά, μετά από προσεκτική ανάλυση και βελτιστοποίηση, καταλήξαμε στο ότι το ιδανικό ROAS για τον συγκεκριμένο πελάτη ήταν το 710% – ένας στόχος που όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά και υπερέβη τις αρχικές προσδοκίες.

Υπερβολικά μικρό Budget

Η επένδυση στο Google Ads αποτελεί μια στρατηγική απόφαση που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και ρεαλιστικές προσδοκίες. Συχνά, οι τοπικές επιχειρήσεις ξεκινούν με ένα μηνιαίο budget τουλάχιστον 700 ευρώ, ενώ τα eshop με πανελλαδική εμβέλεια θα πρέπει να σκέφτονται για επενδύσεις από 2500 ευρώ και πάνω τον μήνα. Βέβαια, αυτά τα ποσά δεν είναι απόλυτα και υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, αλλά το να ξεκινήσει κανείς με ένα πολύ χαμηλό budget συχνά σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος για μια πραγματική επένδυση, αλλά απλώς για μια δοκιμή των υδάτων.

Ακόμη και σε φάση δοκιμών, είναι σημαντικό να διαθέτει κανείς ένα αρκετά μεγάλο budget για να μπορέσει να αξιολογήσει με ακρίβεια την απόδοση των προϊόντων ή των υπηρεσιών του στο διαδίκτυο. Και ας μην ξεχνάμε: κάθε διαφημιστική προσπάθεια, ακόμα και αν δεν οδηγήσει άμεσα σε οικονομικό κέρδος, συμβάλλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη μάρκα – το λεγόμενο “Awareness”. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ευρώ που δαπανάται στη διαφήμιση είναι μια επένδυση στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης, ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της αγοράς.

Διαφημιστείτε σωστά το Google Ads

Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του Google Ads και να εξασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας θα έχουν την επιθυμητή απόδοση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα παραπάνω συμβουλευτικά tips. Εάν δεν διαθέτετε την απαραίτητη εμπειρία ή γνώση για τη διαχείριση των διαφημίσεων στο Google Ads, η επιλογή ενός επαγγελματία με αποδεδειγμένη εμπειρία, όπως η WebMate, μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη στρατηγική σας. Με την εξειδικευμένη γνώση και την πολυετή εμπειρία της, η WebMate θα διασφαλίσει ότι η διαφημιστική σας καμπάνια θα είναι αποτελεσματική, στοχευμένη και θα παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα